Jäykkyys poistui eivätkä Petrin nivelet naksu

Petri MälkönenMyyntipäällikkö Petri Mälkönen on jo vuosikymmenen ajan saanut tuntuvaa helpotusta luontaistuotteesta. –  Liikkuminen on parantunut kokonaisvaltaisesti ja nivelet ovat hyvässä kunnossa.

Koska Petri Mälkönen, 46, syntyi aikoinaan keskosena, kaikki asiat eivät ihan alusta alkaen olleet kunnossa. Häntä on leikattu useasti ja diagnoosiksi tuli jonkinlainen invaliditeettikin, joka vaikuttaa hänen liikkumiseensa ja niveliin.

Invaliditeetti ei kuitenkaan ole estänyt Petriä harrastamasta golfia, tennistä ja laskettelua. Toinen jalka jäi kuitenkin 2,4 senttiä toista lyhyemmäksi, mutta siitä selvitään pohjallisilla.

Petri on naimisissa ja pariskunnalla on kaksi aikuista lasta, 20-vuotias poika ja 17-vuotias tytär.

–Pystyn kävelemään ilman apulaitteita eikä liikkumistani juurikaan huomaa, mutta joka tapauksessa jalkojen pituusero vaikuttaa siihen, että kehossa tietyt osat kuluvat. Nuorempana sitä ei huomannut eikä se haitannut, mutta kun mittariin tulee lisää ikää, jossakin kolmenkympin ja neljänkympin välissä se alkaa jo jonkin verran vaivata.

–Lääkärit tietysti sanovat, että pitäisi jumpata, mutta kun itse harrastaa aktiivisesti liikuntaa, jotenkin tuntuu, että sen pitäisi riittää. Mutta kun oikein treenasin, oli välillä vaikea saada aamulla sukkia jalkaan.

Kävelypelien kuningas

Petri löysi apua tuttavan suosituksesta, kuinkas muuten.

–Aloin jo varmaan kymmenen vuotta sitten nauttia Via Naturalen Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukka -nimistä valmistetta. Ensimmäisen kuukauden ajan otin kahta tablettia aamulla ja kahta illalla, mutta ajattelin kuitenkin olevani sen verran nuori, että pudotin annoksen yhteen aamulla ja yhteen illalla.

Petri on huomannut, että valmiste auttaa erityisesti niveliin.

–Pelaan golfia kerran pari viikossa, ja siinähän joutuu kävelemään paljon. Inkiväärin ansiosta oma liikkuvuus, teho ja oma hyvä olo kohenevat. Olen vinkannut tuotteesta kavereillenikin, sillä kun ikää tulee, kroppa ei ole enää parikymppisen tasolla. Lisäksi syön myös B-vitamiinivalmistetta.

Petri ei osaa nimetä pahimpia ongelmiaan.

–Mihinkään ei erityisesti sattunut, mutta kyseessä oli kuitenkin kokonaisvaltainen liikkuvuuden parantuminen ja jäykkyyden poistuminen. Nivelet ovat nyt paremmassa kunnossa, ja kun menen kyykkyyn, ei kuulu naks naks naks. Ei ole semmoista fiilistä että olisi hiekkaa jossakin.

Kynnet kasvavat kohisten

Petrillä on kuitenkin yksi huomautus valmisteesta, eikä sekään loppupeleissä ole negatiivinen.

–Kynnet kasvavat ihan mahdottomasti. Ihan sikana. Niitä joutuu leikkaamaan koko ajan, mutta se taitaa olla sittenkin vain positiivinen asia, koska näin ne pysyvät hyvässä kunnossa.

Petrillä on terveisiä kaikille valmisteen uusille kokeilijoille.

–Olen kaikille kavereilleni kertonut, ettei tuloksia kannata odotella viikon kuurin jälkeen. Sitä pitää syödä vähintään monta viikkoa, minimissään kuukauden päivät, ja vasta sen jälkeen voi arvioida uudestaan, auttaako tuote vai ei. Itse en koko aikana ole pitänyt viikkoa pitempää taukoa enkä näe mitään syytä, miksi olisin tehnyt niin.

–Suosittelen valmistetta kaikille niille, joilla tuntuu lihaksissa ja nivelissä kolotusta ja ahdistusta. Kokeilu ei maksa juuri mitään, vain 25 euroa kolmen kuukauden satsi, joten se ei ole iso sijoitus. Minulle se maksaa vuodessa satasen. Se on yhden baarireissun hinta.

Petri haluaa kuitenkin huomauttaa, ettei hän ole mikään ravintolisäintoilija.

–Mahdotonta sanoa, kuinka paljon kyseessä on uskon asia, mutta minä ainakin olen tyytyväinen. Kävi hyvä tuuri, sillä löysin suoraan hyvän tuotteen. Jos syöt tätä vuosikaudet ja sulla on parempi fiilis, niin miksi ihmeessä sen käyttö pitäisi lopettaa?

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 8-11

Teksti:Via Naturale
Avainsanat: nivel, luusto, nivelvaiva

Kommentit

Oma kommentti