Juha laittoi aineenvaihdunnan kuntoon

Kun mies on käyttänyt yhtä ja samaa luontaistuotetta jo parikymmentä vuotta, voidaan puhua vakiintuneesta ja kypsästä suhteesta, jossa ei enää ole seikkailun häivää.

Vantaalainen Juha Panula, 57, ilmoittaa hetkeäkään epäröimättä tittelikseen opiskelija, vaikka hän ei olekaan ihan normaali-ikäinen nuori opiskelijapoika. Juhalla on takanaan pitkä ura erilaisissa työtehtävissä, mutta viimeksi hän hyppäsi järjestöelämän oravanpyörästä ja rupesi tekemään sitä, mitä hän toden teolla halusi.

–Olin vaihto-oppilasjärjestössä apulaistoiminnanjohtajana parikymmentä vuotta, mutta aina joskus järjestöelämä alkaa sakata, ja niin hyppäsin sivuun. Totesin, että nyt saa riittää, ja lähdin opiskelemaan. Olen ollut opiskelija tammikuusta asti ja tavoitteenani on datanomin tutkinto. Nyt tunnen olevani oikealla alalla. Haluan olla apuna tietokoneasioissa, sillä olen töissäkin aina ollut firman tietokoneasiantuntija, kertoo Panula.

Molkosan auttaa ruoansulatukseen

–Onneksi terveyden suhteen ei ole ongelmia, vain verenpainetta on sukuvikana, mutta se pysyy kurissa lääkityksellä. Olen syönyt verenpainelääkkeitä viitisen vuotta eikä muita reseptilääkkeitä ole.

Juha on pitkän työuransa aikana ollut töissä myös luontaistuoteyritys Vogelilla, ja siellä peräti kahdeksan vuoden ajan. Hän sanoo olleensa aina hyvin uskollinen kulloisellekin työnantajalleen.

–Olen jo parikymmentä vuotta käyttänyt Vogelin Molkosania. Vatsa on aina toiminut hyvin, mutta Molkosanin avulla hyvä tilanne on myös säilynyt. Otan sitä aina aamuisin ja mielellään ottaisin myös lounaalla, mutta lounaspaikoissa ei oikein viitsi pitää taskumattia, joten toisen kerran otan sitä yleensä iltapäivällä, kun olen tullut töistä tai opiskeluista.

Juha ihmettelee, miksi esimerkiksi koiria hoidetaan paremmin kuin ihmisiä ja ollaan hyvin huolissaan, onko pikku karvaturrilta tullut kakka vai eikö ole. Ihmisiltä ei kukaan koskaan kysele aineenvaihdunta-asioita, vaikka vanhan vitsin mukaan ihminen on silloin tullut vanhaksi, kun luokkakaveri tulee kadulla vastaan ja kysyy ensimmäiseksi, onko suoli toiminut.

–On sanottu, että kuolema asuu vatsassa, Juha toteaa.

Juha suosittelee ottamaan ruoansulatuksen ja ruokavalion vakavasti.

– Kyseessä on vakava asia. Tietysti jokaisen kannattaa seurata ruokavaliota ja katsoa mitä syö, ettei mätä koko ajan hirveitä määriä hiilareita sisäänsä. Suosittelen, että jokainen hiukan katsoisi pikahiilareiden määrää, mutta en toisaalta ole Atkinsin kannattajakaan. Kohtuus kaikessa.

Aineenvaihdunta toimimaan

–Otan Molkosania, koska se tuntuu hyvältä ja aineenvaihdunta toimii kunnolla. Sen avulla vatsa pelaa. En kuitenkaan ota sitä lääkinnällisistä syistä vaan ihan sen takia, koska se on hyvää ja se tuntuu hyvältä.

Ei siihen mitään himoa ole tullut, mutta juon sitä ihan normaalisti. Kyseessä on puolen litran pullo, josta lorautan pikkuisen lasin pohjalle ja lasken vettä päälle. Tällä tavalla yksi pullo kestää iät ja ajat.

Juhalla on yksi varoituksen sana uusille kokeilijoille, sillä Molkosanin maku on melko kirpeä. Hänellä on puheilleen pohjaa, sillä hän arvelee käyttäneensä Molkosania jo parikymmentä vuotta.

–Minä tykkäsin siitä ensihetkestä lähtien, mutta kaikkien suussa se ei aluksi maistu hyvältä. Suosittelen kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä jo kahden viikon kuluttua siihen on täysin tottunut eikä maussa ole mitään vikaa. Ihan sama juttu, kun jättää kahvista sokerin pois, niin joka kerta siihenkin tottuu yhä paremmin. Tosin makuvaihtoehtojakin löytyy: marjainen Molkosan Fruit tai appelsiinin makuinen Molkosan Vitality.

Juhalla on kaapissa Molkosania tälläkin hetkellä kaksi litraa, joten ihan heti puutos ei iske. Hän käyttää myös Echinaforcea ja D-vitamiinia.

–Pillereitä ei tarvittaisi, jos syödään hyvin, monipuolisesti ja tasapainoisesti, mutta tässä maassa ongelmana on, ettei kaikkia vitamiineja ja hivenaineita saada ruuasta tarpeeksi. Yhtälö ei toimi.

Uusille kokeilijoille annan vielä vuodenaikaan sopivan vinkin: kannattaa aloittaa Molkosanin käyttö pari viikkoa ennen joulua, niin silloin ei tule ähkyä. Ja kannattaa jatkaa sen ottamista ainakin tammikuun loppuun asti. Voin taata, että tulee parempi olo.

Silloin, kun Juha ei paini tietokoneiden kanssa, hän harrastaa musiikkia.

–Soitan pianoa, ja sillä lähinnä klassista, mutta myös sävellän. Laulan myös karaokea. 

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Matti Matikainen

Terveys-Hymy 12-2015

Teksti: Hymy
Avainsanat: ruokavalio, ruoansulatus, aineenvaihdunta

Kommentit

Oma kommentti