K2 on verisuonten paras kaveri

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suurin kuolemia aiheuttava tekijä tämän päivän länsimaisessa yhteiskunnassa; ne aiheuttavat joka kolmannen kuoleman.

Sydän- ja verisuonitaudit kehittyvät vuosikymmenien aikana, kun verisuonet tukkeutuvat ja kovettuvat kalsiumkertymistä. Luonnollinen K2-vitamiini auttaa elimistöä estämään verisuonten kalkkeutumista ja myös ”puhdistamaan” kalsiumia verisuonista. Yli viidenkymmenen vuoden ajan K-vitamiini tunnettiin normaalista veren hyytymisestä. Viime vuosien aikana K2-vitamiinit ovat olleet merkittävien tutkimusten aiheena. Ne osoittavat, että K2-vitamiini estää ja jopa peruuttaa verisuonten kalkkeutumista.

Verisuonien kalkkeutumisen uskotaan yleensä olevan seurausta ikääntymisestä. Kuitenkin viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että verisuonien kalkkeutuminen on elimistön itsensä säätelemä prosessi. Terveiden verisuonien on osoitettu sisältävän 100 kertaa enemmän K2-vitamiinia kuin sairaat, kalkkeutuneet verisuonet. Verisuonissa olevalla kalsiumin määrällä on suora syy-yhteys verisuonien terveyteen.

Voidaankin hyvin todeta, että ”olet niin vanha kuin verisuonesi ovat”.

Suomen kansantauti

Elimistön kyky tuottaa K2-vitamiinia on heikko, joten sitä on saatava ravinnosta. Tarvittavan määrän saaminen ravinnosta on kuitenkin hankalaa, joten suurin osa länsimaiden väestöstä kärsii K2-vitamiinin puutoksesta.

Rotterdamin tutkimus (2004) todisti, että korkealla K2-vitamiinin saannilla – ei K1-vitamiinin – on vahva suojaava vaikutus sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä laajaan väestöotokseen perustunut tutkimus kesti yli 10 vuotta, ja sisälsi yhteensä 4 807 miestä ja naista, kaikki iältään yli 55-vuotiaita.

Tutkimuksen löydökset sisälsivät muun muassa tärkeän havainnon, jonka mukaan K2-vitamiinipitoisen ruoan nauttiminen, vähintään 32 μg per päivä, vähentää merkittävästi riskiä sairastua verisuonisairauksiin ja kuolla niihin. Nämä samat löydökset vahvistettiin vuonna 2008 Hollannissa toisella laajaan väestömassaan perustuvalla tutkimuksella.

Tutkimukset tukevat

Jälkimmäinen, Gast et al -tutkimus sisälsi kaikkiaan 16 057 naista. Tutkimuksen kahdeksan vuoden seurantajaksolla K2-vitamiinin todettiin vähentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin 9 prosenttia jokaista nautittua 10 μg kohti. Tutkijat totesivat, että mitä korkeampi K2-vitamiinin nautittu määrä on, sen parempi on hoitovaste.

Tuorein tutkimus on käänteentekevä, placebo-kontrolloitu kolme vuotta kestänyt tutkimus, jossa annettiin K2-vitamiinia 180 μg tai lumelääkettä päivittäin 244:lle vaihdevuosi-ikäiselle hollantilaiselle naiselle, iältään 55–65 vuotta. Tutkimus osoitti, että K2-vitamiinilla oli merkittävä suojaava vaikutus estämään verisuonten jäykistymistä ja kalkkeutumista.

Mielestäni MenaQ7 on markkinoiden puhtain ja parhaiten dokumentoitu luonnollinen K2-vitamiini. Lukuisat myönnetyt patentit ja kliininen tutkimusaineisto todistavat K2-vitamiinin positiiviset vaikutukset sydän- ja verisuoniterveydelle.

MenaQ7 K2-vitamiinia sisältävän Puhdas+ sarjan K2-vitamiinin löytää terveyskaupoista ja hyvinvarustetuista apteekeista.

Teksti Sami Sundvik

Kuvat Lehtikuva

Terveys-Hymy 11-2015

Teksti: Hymy
Avainsanat: sydän- ja verisuonitauti, verisuonten kalkkeutuminen, K2-vitamiini

Kommentit

Oma kommentti