Karvat pois kivuttomasti ja tehokkaasti

Kautta vuosituhansien ihokarvojen poistoon on kehitetty erilaisia menetelmiä.


Kerrotaan, että jo muinoin luolamiehet poistivat ihokarvojaan terävillä kivillä ja simpukankuorilla. Nykyisin menetelmien kirjo on laaja ja monipuolinen.
Suomen markkinoille tullut uutuustuote Sabi on ihoystävällinen tapa poistaa ihokarvoja. Valmiste on yrteillä, ravinteikkailla öljyillä ja E-vitamiinilla tasapainotettu ihokarvojen poistovoide. Se sopii käytettäväksi kaikilla ihoalueilla, myös herkillä bikinirajojen ja kulmakarvojen alueilla sekä huulen yläpuolella eli se sopii sekä naisille että miehille.

Valmisteessa karvoja poistaa tehokkaasti tioglykolaatti. Se on rikkipitoinen yhdiste, joka vaikuttaa karvoihin juuria myöten, mutta ei vaikuta ihoon. Tuotteen sisältämät jojoba-, aloe vera- ja manteliöljy ovat kaikki ihoa ravitsevia, kosteuttavia ja ihoa hoitavia kasviöljyjä.

Pehmeitä öljyjä

Jojobaöljy pehmentää ihoa tehokkaasti ja on yksi arvostetuimmista luonnonkosmetiikassa käytetyistä öljyistä. Se myös tasapainottaa ja tukee ihon normaaleja toimintoja. Aloe vera -öljy nopeuttaa ihon uudistumista ja suojaa sitä tehokkaasti. Manteliöljy on erityisesti kuivalle iholle erinomainen kasviöljy. Nämä ihoa hellivät kasviöljyt ja E-vitamiini tekevät valmisteesta ihoa pehmentävän ja ravitsevan karvanpoistovoiteen.

Sabissa on myös granaattiomenaa ja vihreää teetä, jotka runsaasti antioksidantteja sisältävinä ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista ja edistävät ihosolujen uudistumista. Aloe veran, lakritsin ja granaattiomenan yhdistelmä hidastaa ihokarvojen kasvua. Tea tree -öljyllä on antimikrobista vaikutusta.
Koska Sabi on myös herkälle iholle suunniteltu valmiste, se on erittäin hyvin siedetty eikä yleensä aiheuta ihoärsytyksiä. Varsinaisen karvanpoistovaikutuksensa lisäksi valmiste kosteuttaa ja ravitsee ihoa, jolloin ihosta tulee pehmeä ja sileä.

Viikon vaikutus

Tuote on myös pitkävaikutteinen: iho pysyy karvattomana keskimäärin seitsemän päivän ajan. Aloe veran, lakritsin ja granaattiomenan yhdisteet vaikuttavat ihokarvan muodostumiseen ja hidastavat karvan kasvua. Karvanpoistovoiteissa käytettävän tioglykolaatin määrä onkin pystytty minimoimaan muiden vaikuttaja-aineiden ansiosta. Näin valmiste ei vain poista karvoitusta ihon pinnalta, vaan ehkäisee myös karvojen uudelleen kasvua.

Voidetta levitetään tasaisesti karvojen päälle ja annetaan vaikuttaa 5–7 minuuttia. Tarvittaessa valmisteen voi antaa vaikuttaa pidempään, mutta ei kauemmin kuin 12 minuuttia. Vaikutusajan päätyttyä voide poistetaan esimerkiksi pyyhkeellä tai lastalla, jonka jälkeen iho huuhdellaan ja kuivataan.

Ennen ensimmäistä käyttöä voiteen sopivuus kannattaa testata levittämällä pienelle ihoalueelle voidetta. Jos voide ei ole aiheuttanut ihoreaktioita 24 tunnin aikana, voidaan aloittaa voiteen käyttö. Voidetta ei tule käyttää limakalvoilla eikä ärtyneelle, rikkoontuneelle tai auringon polttamalle iholle eikä luomille.

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 9-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: karva, ihokarva, karvojen poistaminen, ihokarvojen poistovoide

Kommentit

Oma kommentti