Kasvojenkohotus ilman kirurgin veistä

Petra WernerMitä tehdä, kun kasvot alkavat näyttää väsyneiltä ja valahtaneilta? Petra Werner päätyi uuteen ”lankanosto-menetelmään”, jolla voidaan korjata iän tuomia muutoksia tai muuten löystyneitä kudoksia kasvojen alueella ilman kirurgin veistä.

Petra Werner, 31, on liikunnallinen yhden lapsen äiti. Personal trainerina hän tietää ravinnon ja liikunnan merkityksen hyvinvointiin. Terveellisistä elintavoista huolimatta hänelle iski kolmenkympin kriisi, kun hän yhtäkkiä huomasi ihonsa menettäneen kimmoisuutensa. Osasyynä oli varmasti vuosien ajan jatkunut auringon palvonta. Mitkään hieronnat tai kalliit tehovoiteet eivät tuoneet lupauksista huolimatta minkäänlaisia tuloksia. (Kuva: Petra toimenpiteen jälkeen)

Petra etsi apua internetistä. Pitkän surffailun jälkeen hän osui sattumalta sivuille, jossa kerrottiin uudesta väkälanka-kohotuksesta. Ihonalaiseen kudokseen pujotetaan neulalla itsestään sulavia väkäslankoja, jotka jäävät lihaksen päälle. Langat kiristetään niin, että veltostuneet kohdat kohoavat ja alue saa niistä tukea. Toimenpiteestä ei jää arpia eikä se vaadi pitkää sairaslomaa.

Petran mielenkiinto heräsi ja hän otti yhteyttä kyseisiä toimenpiteitä suorittavaan klinikkaan. Klinikka oli hänelle jo entuudestaan tuttu, sillä hän oli aiemmin korjauttanut imetyksestä veltostuneet rintansa.

Petra Werner ennen operaatiotaKonsultaatiokäynnillä Petra tuli vakuuttuneeksi, että haluaa poskipäihinsä väkälankakohotuksen. Metodista käytetään myös Aptos- tai HappyLift -nimitystä. Hän varasi  ajan toimenpiteeseen, joka kestäisi noin tunnin verran. Lääkäri varoitteli toimenpiteen jälkeisestä turvotuksesta, joten hän varautui muutamaan vapaapäivään töistä.

Toimenpideaamuna Petraa alkoi jännittää, ja klinikalla hän vielä esitti muutamat mieltä askarruttavat kysymykset lääkärille –  jännitys laukesi saman tien. Halutessaan asiakkaalla on mahdollista saada myös rauhoittava lääke ennen toimenpidettä. (Kuva: Petra ennen toimenpidettä)

Itse kohotus tehdään paikallispuudutuksessa. Petralle laitettiin neljä puudutuspiikkiä. – Piikit tuntuivat vähän ikäviltä, mutta eivät varsinaisesti sattuneet, Petra kertoo. Lääkäri jutusteli koko toimenpiteen ajan rauhallisesti ja kertoi, mitä milloinkin oli tekemässä. Poskipäihin pujotettiin yhteensä kuusi lankaa. Lankojen asettaminen ei koskenut  lainkaan. Koko toimenpide kesti vain noin tunnin.

Lankojen sisäänmenokohtiin jätettiin pienet teipit, mutta muutoksen saattoi turvotuksesta huolimatta nähdä välittömästi. Poskipäät olivat taas oikeilla kohdillaan. Petraa eivät teipit ja turvotus haitanneet, joten hän päätti mennä töihin saman tien. Jo seuraavana päivänä hän oli salilla ohjaamassa asiakkaitaan. Jotkut kyllä kyselivät, mitä ohjaajan kasvoille oli tapahtunut

Kolmen päivän kuluttua Perta kävi näyttäytymässä lääkärille ja teipit otettiin pois. Petra oli heti tyytyväinen tulokseen vaikka lankojen kohdalla oli edelleen  turvotusta.

– Kipua tai särkyä ei tuntunut, mutta alussa toimenpidealueella oli kiristävä tunne. Sekin meni ohi nopeasti. Parin viikon kuluttua kasvoissa ei näkynyt enää minkäänlaisia jälkiä toimenpiteestä. Ilmeeni oli huomattavasti pirteämpi ja olo itsevarmempi, Petra kertoo.

Petra on aina pitänyt itsestään hyvää huolta ja se myös näkyy. Ihonhoidossa hän on ollut lähinnä kokeilevaa tyyppiä.

– Aina, kun joku uusi tuote on luvannut ihmeitä, sitä on pitänyt kokeilla. Ihmeitä ei ole kuitenkaan tapahtunut ennen väkälankakohotusta. Ystäviltä on tullut positiivisia kommentteja ja lähes kaikki ovat panneet merkille virkeämmän ilmeeni.

Teksti: Riitta Järvinen

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 8-2007

The Look

Teksti:The Look
Avainsanat: kasvojen kohotus, kauneusleikkaukset

Kommentit

Oma kommentti