Kasvuiän kramppeihin ja äidin suonenvetoihin

Anne-Maj Berglundilla, hänen parikymppisellä pojallaan sekä eräällä työtoverilla on vallan positiivisia kokemuksia kotimaisesta, lappilaisesta ja yrttipohjaisesta hierontavoiteesta.


Espoon Olarissa asuva Anne-Maj Berglund, 51, työskentelee kaupungin keskushallinnossa aulaneuvojana. Anne-Maj on suorittanut sekä sihteerin että virastomestarin ammattitutkinnot, ja nykyisessä työssään hän on vaikuttanut jo pian kymmenen vuotta. Sitä ennen hän naureskelee ”leikkineensä sihteerikköä” ja toimineensa kanslistina, joka tapauksessa hän on vaikuttanut koko ikänsä toimistotöissä.

Anne-Maj on tätä nykyä sinkku ja asuu kahdestaan murkkuikäisen Roope-kissansa kanssa. Roopen ihan tarkka ikä ei ole tiedossa, mutta se osunee jonnekin 10–12 vuoden haarukkaan. Anne-Maj vakuttaa Roopen olevan melkein kasvissyöjä, ja ainakin pikkulinnut se kuulemma jättää rauhaan.

– Ei meidän kissa ainakaan, Anne-Maj viisastelee.

Pojalta äidille

Anne-Majlla on tätä nykyä 20-vuotias poika, joka asuu isänsä kanssa. Pojan jalkapalloharrastuksen myötä hän aikoinaan tutustui Relaxant-lihasrentouttajaan.

– Tutustuin Relaxantiin hyvin pian sen jälkeen kun se tuli runsaat 10 vuotta sitten markkinoille, Anne-Maj muistelee.

– Poika oli silloin pieni ja pelasi jalkapalloa. Se oli maailman paras ensiapu, kun kasvavassa iässä oleva poika sai pelatessa kramppeja jalkoihinsa. Tuotehan on aivan fantasinen, ja poika oli tosi tyytyväinen. Sitä oli kiva ottaa aina peleihin mukaan. Minulla itselläni on ollut suonenvetoja ihan pennusta lähtien. Kun suonenvetokohtaus iskee, niin Relaxant kyllä auttaa. Yleensä minulta vetää suonta pohkeesta, mutta joskus reidestäkin, ja useimmiten aina kylmällä säällä tai rasituksen jälkeen.

Viime maaliskuussa Anne-Maj huomasi erään työtoverinsa kävelevän erittäin huonosti.

– Minulla on vähän semmoinen taipumus, että osaan katsoa, jos ihmisellä on paha olo, ja menen silloin aika suoraan kysymään, mistä on kysymys ja voinko auttaa. Työkaveri kertoi nilkkaleikkauksestaan, ja operaation jäljiltä nilkassa oli vielä turvotusta. Suosittelin hänelle Relaxantia ja kevyttä hieromista, jotta näin saataisiin nesteet liikkeelle. Suosittelin myös väljiä puuvillasukkia, jotka antavat lämpöä ja omalta osaltaan hoitavat nilkkaa.

Lähde Lappiin?

Jonkin ajan kuluttua työkaveri tuli kertomaan, että kipua on vielä hiukan jäljellä, mutta turvotus oli laskenut. Relaxantista oli ollut hänellekin selvää apua.

– Olen ihan varma, että vaikuttavana tekijänä on ollut Relaxantin sisältämä turve, joka pisti nesteet kiertämään. Olin oikein onnellinen tästä jutusta. Tiesin jo silloin, että kyseessä on kotimainen tuote, mutta sitä en tiennyt, että se on lappilainen ja valmistettu pohjoisen yrteistä. Kun sen kuulin, mietin jo tosissani, että lähdenkö Lappiin ja otanko rummun mukaani!

Anne-Maj ei itse ole vähään aikaan tarvinnut Relaxantia, mutta hän tietää paikat, mistä sitä saa ostaa, jos suonenvetoja alkaa taas ilmaantua.

– Olen onnellinen, että se on myynnissä Villikaurassa Espoon keskuksessa, mutta sitä saa myös omasta apteekistamme. Mitään sen kummempaa käyttöniksiä minulla ei ole uusille kokeilijoille, mutta hyvä on kuunnella omaa kehoaan ja toimia mutu-tunnelmissa. Relaxant ei oikeastaan tuoksu miltään ja se imeytyy hirveän hyvin. Sitä kannattaa ehkä kokeilla saunassa, joten ei muuta kuin purkki mukaan lauteille!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 11-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: kramppi, lihasrentouttaja, suonenveto

Kommentit

Oma kommentti