Katja pysyy kunnossa

Salibandya Rovaniemellä ykkösdivarissa pelaava Katja Nättilä on löytänyt oivan keinon jalkojensa lihashuoltoon. Eikä apua tarvinnut hakea kaukaa, sillä kyse on hänen nykyisen kotikaupunkinsa omasta tuottesta

Katja Nättilä, 23, on kotoisin alun perin kotoisin Torniosta, mutta vaikuttaa tällä hetkellä Rovaniemellä, missä hän opiskelee. Katja valmistuu toukokuussa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäiväkerhon ohjaajaksi. Sen jälkeen hän hakeutuu työelämään, mutta vielä tässä vaiheessa työpaikasta ei ole tietoa.

– Töitä on varmasti etelässä enemmän kuin pohjoisessa, mutta saattaa täältäkin niitä löytyä, hän arvelee iloisesti.

– Jos ei löydy, olen valmis lähtemään eteläänkin töihin.

Mikään ei Katjaa pidättele, sillä hän ei tällä hetkellä seurustele vakituisesti eli on siis sinkku. Sopiva salibandyseura olisi kuitenkin kiva juttu, sillä Katja pelaa tällä hetkellä rovaniemeläisessä RST Team naiset -joukkueessa sentterinä eli keskushyökkääjänä.

Yritystä ylemmäksi

Katja on vain 155-senttinen, mutta vikkelä kintuistaan. Hyvinä puolinaan hän laskee myös pelisilmän ja pelin rakentamisen, mutta itsevarmuutta ja tietynlaista positiivista röyhkeyttä hän kaipaisi itseltään lisää.

– Aloitin salibandyn harrastamisen jo ala-asteikäisenä, mutta lukioaikana siirryin pelaamaan vakituisesti joukkueessa.

Aiemmin Katja pelasi myös jääpalloa, mutta se laji on nyt jäänyt.

– Pari vuotta sitten siirryin Rovaniemelle ja viime kaudella nousimmekin ykkösdivariin, joten pelit ovat menneet hyvin. Seuraava porras on liiga, mutta sinne ei varmaan vielä tällä kaudella ylletä. Olemme nyt ykkösdivarin keskikastissa.

Katjan tavoitteena on tietysti korkein mahdollinen taso ja myös maajoukkue on unelmana. Vielä toistaiseksi kutsua sinne ei kuitenkaan ole tullut.

Nivelet koetuksella

Katja panostaa tosissaan salibandyyn ja melkein joka ilta siihen menee pari tuntia.

– Laji on rankka ja käy nivelien päälle, ja muutaman kerran olen nyrjäyttänyt nilkkani. Pahemmilta vammoilta olen kuitenkin onneksi säästynyt. Nilkkojen ohella myös polvet ovat tässä lajissa lujilla.

Niin ovat tietysti myös jalkojen lihakset. Niitä Katja hoitaa nykyisessä kotikaupungissaan Rovaniemellä vaikuttavan Detrian Jalka-Relaxantilla. Katja uskoo monen muunkin joukkuetoverinsa käyttävän samaa tuotetta.

– Laitan sitä jalkoihin aina pelien jälkeen. Se estää, etteivät jalat mene tukkoon, kun seuraava peli tulee. Olen käyttänyt sitä tällä kaudella huomattavasti enemmän kuin edellisellä. Nyt jalat pääsevät palautumaan selvästi nopeammin kuin aiemmin. Jalka-Relaxant estää myös lihaskramppeja. En voi kuin suositella sitä kaikille niille, joiden jalat joutuvat kovalle rasitukselle.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Timo Lindholm

Terveys-Hymy 2-14

Teksti:Detria
Avainsanat: lihas, lihaskramppi, nivel

Kommentit

Oma kommentti