Kipumagnesiumsuihke toimi jo kuukaudessa – Kädet kipeytyivät koliikkivauva a kannellessa

Mainos

Kun uusi vauva tulee taloon, kaikki ei aina suju niin kuin elokuvissa. Marlene Pölläsen pikkuinen Melisa-neiti osoittautui itkeväksi koliikkivauvaksi, jota piti kannella pitkiä aikoja ennen kuin tyttö rauhoittui.
– Se taas kipeytti kädet, äiti-Marlene kertoo.

Kangasalla asuva ja siellä myös työskentelevä Marlene Pöllänen, 43, on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005. Oman kauneushoitolansa hän perusti vuonna 2011. Marlene toimii myös Marja Entrich -kauneudenhoitoketjun Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan aluejohtajana. Ennen yrittäjän uraansa hän vaikutti lähihoitajana, ja tutuiksi tulivat niin terveyskeskukset, vanhainkodit kuin syöpäklinikatkin.
– En ole katunut yrittäjäksi lähtemistä ja toivottavasti töitä riittää jatkossakin. Oman yritykseni ohella koulutan edustamani ketjun hoitoloiden henkilökunnan ja toimitan tuotteet. Omassa pikku hoitolassani työskentelee alivuokralaisina kaksi itsenäistä yrittäjää, kosmetologi ja hieroja. Meitä on siis kolmen hengen porukka. Yritykseni nimi on Kaunis Olo Hoitola ja sen osoite on Ellintie 2. Nettisivuja minulla ei ole, mutta Facebook-sivut löytyvät.

Avantouinti on intohimoni

Marlenella on kolme lasta: 19-vuotias poika, 16-vuotias tytär sekä kaksi- ja puolivuotias pikkuinen Melisa-neiti. Vanhimmat lapset ovat hänen ensimmäisestä liitostaan. Melisan isä on turkkilainen Davut, joka on asunut Suomessa jo nelisen vuotta. Hänkin suunnittelee ryhtyvänsä yrittäjäksi.
Jokainen oman firman pyörittäjä tietää, ettei sairastuminen kannata, ja niinpä Marlene on koko yrittäjäkautensa aikana ollut sairaana vain kahdesti.
– Olen tosi kova pitämään huolta kunnostani. Olen harrastanut avantouintia jo kymmenen vuotta ja se on suorastaan intohimoni. Lenkkeilen ja käyn salilla. Mitään lääkitystä ei ole ja kaikki arvot ovat ihan huippuja. Äidilläni on paha nivelrikko, ja pelkään että itsellänikin voisi olla taipumusta siihen. Niinpä lopetin jo kymmenen vuotta sitten sianlihan syönnin, sillä siitä sanotaan, ettei se ole tässä sairaudessa hyväksi.

Koliikkivauva!

Kun pikkuinen Melisa syntyi runsaat kaksi ja puoli vuotta sitten, hän osoittautui itkeväksi koliikkivauvaksi. Jokainen koliikkivauvan vanhempi tietää, että öisin ei silloin pahemmin nukuta. Vaikka vauvaa kantelisi ja kuljettaisi huoneesta toiseen, lohduton itku vain jatkuu ja jatkuu.
– Minulle tuli erittäin paha jännetupen tulehdus vasempaan ranteeseen, Marlene kertoo.
– Olen oikeakätinen ja kannattelin vauvaa vasemmalla kädelläni. Ranne oli niin kipeä, että kävin lääkärissäkin useampaan otteeseen, söin tulehduskipulääkkeitä, kokeilin kylmägeeliä ja sitä ja tätä ja tota, mutta turhaan, Minulla oli rannetukikin. Lopulta käsi oli niin kipeä, etten kerta kaikkiaan enää pärjännyt sen kanssa. Sitä piti koko ajan varoa. Ja koliikkia kesti ja kesti kuukausikaupalla.
– Eikä tässä vielä kaikki. Sitten oikeaan käteen iski vielä tenniskyynärpää, mikä pahensi tilannetta entisestään.
Näin meni vuosi, puolitoista, eikä helpotusta käsivaivoihin näyttänyt löytyvän, vaikka koliikki jossakin vaiheessa hellittikin. Sitten eräänä kauniina päivänä Nordic Health Sprayn toimitusjohtaja Minna Bister tuli Marlenen kauneushoitolaan kasvohoitoihin.
– Hän alkoi kertoa minulle firmansa suihkeista, jolloin pamautin heti, että tuo nyt herrajumala mulle niitä suihkeita ja äkkiä! Halusin kokeilla niitä käsiini. Rupesin käyttämään Kipu-Nivel magnesiumia, ja kun suositus oli 10-20 suihkausta päivässä, tuplasin tämän määrän ja suihkuttelin sitä pitkin päivää. Kerralla ei kannata edes yrittää neljääkymmentä suihketta, sillä sellainen määrä ei ehdi imeytyä. Olin koko ajan hyvin aktiivinen.

Näin ongelmat katosivat!

Marlene sanoo, että suihkeet alkoivat helpottaa käsien kipuja hyvin nopeasti. Loppuvaiheissa hänen ei enää tarvinnut suihkutella 40 suihkeen päivätahtia vaan huomattavasti vähäisemmillä määrillä. Kun kuukausi oli kulunut, kaikki vaivat olivat tipotiessään.
– Ihan käsittämätön juttu, mutta niin se vaan meni! Sen kuukauden jälkeen ei ole enää tarvinnut suihkutella käsiin. Kaikki lähipiirini ihmiset tietävät, kuinka vaikea tilanteeni oli. Ranteessakin oli iso patti. Tilanne oli oikein paha, mutta kaikki ongelmat katosivat suihkeiden ansiosta. Lääkäri ei asiasta tiedä, koska ei ole ollut hänelle mitään asiaa.
Vaikka käsiongelmat ovat ohi, Marlene ei ole lopettanut Kipu-Nivel -suihkeen käyttöä.
– Joudun työni puolesta ajamaan paljon autolla ja työ on joko seisomista tai istumista. Suihkuttelen sitä pohkeisiin ja alaselkään, jolloin keho kestää rasitusta ihan eri tavalla.
Kaikille uusille Kipu-Nivel magnesium ihosuihkeen käyttäjille Marlene suosittelee pitkäjänteisyyttä. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu.
– Jos on akuutti kipu, kannattaa kipukohtaan suihkuttaa enemmän kuin se suositeltu 10-20 kertaa. Eikä pidä luovuttaa viiden päivän päästä, jos mitään ei ole tapahtunut. Pitää antaa tuotteelle mahdollisuus tehota. Kun vain sitkeästi jaksaa suihkutella, tulehdus voi kadota kokonaan ja kipu hellittää, Marlene vakuuttaa.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: kipumagnesiumsuihke, Marlene Pöllänen, Melisa, Kaunis Olo Hoitola, koliikkivauva

Kommentit

Oma kommentti