Kiusana kuivat silmät

Kuivasilmäisyyden tyypillisiä oireita ovat muun muassa silmien punoitus, kirvely, polte, roskan tunne silmässä ja jopa silmien vuotaminen. Tarkkaa katselua vaativa työskentely tietokoneella, ilmastointi, kuiva sisäilma, pakkanen ja viima vaikuttavat silmien kuivumiseen. Ikääntyminen sekä tietyt sairaudet ja lääkkeet voivat niin ikään aiheuttaa kuivasilmäisyyttä – tilapäisesti sitä voi aiheuttaa myös silmien laserleikkaus.

Kuivasilmäisyyttä ei voi parantaa, mutta sen oireiden lievittäminen on mahdollista ja jopa melko helppoa. Kosteuttavia silmätippoja ja -geelejä saa apteekista ilman reseptiä. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös silmän limakalvojen vahvistamista ja tulehdusreaktion hillitsemistä ravitsemuksen avulla. Silmätipoista poiketen sisäisesti nautitut hyvät ravintoaineet kosteuttavat ja vahvistavat elimistömme kaikkia limakalvoja – eivät ainoastaan silmiä.

Omega7-Eye -kapselit sisältävät vakioitua SBA24-kaksoistyrniöljyä, jossa on mukana sekä tyrnin siementen että marjalihan öljy. Se sisältää beetakaroteenia, josta muodostuva A-vitamiini edistää muun muassa näön ja limakalvojen hyvinvointia sekä tukee normaalia vastustuskykyä. Tyrniöljyssä on myös E-vitamiinia, joka puolestaan auttaa suojaamaan soluja hapettumisstressiltä. Luteiini ja zeaksantiini ovat puolestaan rasvaliukoisia karotenoideja. Omega7-Eye -kapseleiden luteiini ja zeaksantiini saadaan samettikukan keltaisista terälehdistä. 

Teksti: Hymy
Avainsanat: kuivat silmät

Kommentit

Oma kommentti