Koivun siitepöly ei enää kiusaa Jukkaa

Kaarina ja Jukka KrogerusJukka Krogerus on ollut nuoresta asti allerginen erityisesti koivun siitepölylle, ja hän on selvinnyt keväästä vain lääkärin määräämien antihistamiinin ja suusuihkeiden avulla.

–  Onneksi sairaanhoitajana työskentelevä vaimoni sattui kuulemaan uudenlaisesta, immuniteettia kohottavasta luontaistuotteesta, Jukka kertoo.

Jyväskyläläinen Jukka Krogerus, 55, on koulutukseltaan diplomi-insinööri, mutta hän tekee työkseen kaikkea muuta kuin DI:lle tyypillisiä hommia. Jukka vaikuttaa jo kahdettatoista vuotta Suomen Gideonit -järjestön toiminnanjohtajana. Gideonit jakavat raamattuja.

– Minulla ja vaimollani Kaarinalla on ollut uskonnollinen vakaumus jo 80-luvun alusta, Jukka selvittää. – Olemme olleet yhdessä lähetystyössäkin Etiopiassa. Ennen nykyistä toimenkuvaani ehdin vaikuttaa DI:n koulutusta vastaavissa töissä monissa firmoissa ja vastuullisissa osastopäällikkötasoisissa tehtävissä. Kun hyppäsin oravanpyörästä, osa läheisistäni ymmärsi, mutta osa ei. Se oli tietysti odotettavaa.

Jukka on ollut jo nuoresta pojasta asti allerginen erityisesti koivun siitepölylle, mutta ensimmäiset oireet ovat joka kevät tulleet jo siinä vaiheessa, kun pöly on alkanut nousta tiestä. Muita allergioita on ilmaantunut siinä sivussa, ja niinpä tietyt ruoka-aineet kuten pähkinät ja omenat aiheuttavat kitalaen turvotusta. Keväällä lisäoireita aiheuttavat myös eläimet.

– Allergioiden oireita on hoidettu joka kevät antihistamiinilla ja jos olen ollut rasituksessa, olen tarvinnut lisäksi astmankaltaisten oireiden vuoksi suusuihkeen, Jukka kertoo. – Olen kuntoilun ystävä, mutta keväisin en alkuun uskaltanut harrastaa sitä, kunnes työpaikkalääkäri totesi, että ei muuta kuin suihketta keuhkoon ja menoksi. Hänen mielestään se oli paljon parempi vaihtoehto kuin olla tekemättä mitään. Näillä eväillä ja neuvoilla olen pärjännyt jotenkuten.

Jukan vaimo Kaarina on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja hän pitää Jyväskylässä Suomen Otsoniterapia -nimistä klinikkaa. Niinpä Kaarina seuraa jo työnsäkin puolesta alan uusimpia virtauksia.

– Olin vaimoni kanssa vuosi sitten keväällä Vitacom Pharman järjestämässä koulutustilaisuudessa, jossa eräs lääkäri kertoi uudesta Immolina-nimisestä valmisteesta, jonka kerrottiin vahvistavan luontaista vastustuskykyä. Hoksasin yhtäkkiä, että tuotahan pitää kokeilla. Rupesin ottamaan sitä ihan suositeltujen maksimien mukaan eli alussa vähän enemmän ja vähitellen vähän vähemmän, ja ihmeekseni huomasin, että viime keväänä en tarvinnut kertaakaan sen paremmin antihistamiinia kuin suusuihketta. Immolinan vaikutus alkoi tuntua jo viikon, kahden sisällä. Sain treenailla ja kuntoilla ihan normaalisti eikä minkäänlaisia hengitysvaikeuksia esiintynyt edes toukokuun lopussa.

Jukan vaimo Kaarina on tietysti tyytyväinen nykytilanteeseen. Aikaisemmin oli vaikeampaa.

– Tämä ongelma on vaivannut Jukkaa niin kauan kuin muistan. Hän on saattanut keskellä yötä nousta istumaan hengityksen tukkoon menemisen johdosta. On ollut pakko ottaa antihistamiinia ja suusuihkeita, jotta keuhkorakkulat olisivat laajentuneet hapen saantia varten.

– Olimme jo ennen Immolinaa kokeilleet monenlaisia luontaislääketieteen juttuja aina vitamiineista alkaen, mutta kun kuulin Immolinasta, päätin ottaa asiasta tarkemmin selvää, sillä siinä luvattiin aika paljon. Lupaukset myös pitivät, ja nykyinen tilanne on entiseen verrattuna aivan ihmeellinen. Hänellä ei kerta kaikkiaan viime keväänä ollut minkäänlaisia allergiaoireita. Olisin huomannut aivan varmasti, jos niitä olisi ollut, sillä Jukan hengitysvaikeudet olivat aikoinaan niin pahat, että ne häiritsivät minunkin yöuniani. Hän oli niin pahasti tukossa ja hengitti sen verran vaikeasti.

– Nyt hän on suureksi ilokseen pystynyt vetämään kaikki treenitkin, Kaarina naurahtaa.

– Tosi on, Jukka vahvistaa. – Käyn kaksi kertaa viikossa salilla ja muulloin vielä poljen, kävelen tai juoksen pari kolme kertaa viikossa.

– Ja minä puolestani pyöräilen liukkaan kelin aikaa lukuun ottamatta joka päivä 15 kilometriä, Kaarina heittää takaisin. – Ja käyn vielä jumppatunneilla sen lisäksi jonkin verran.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Ilkka Pietarinen

Terverys-Hymy 4-2008

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: allergiat, koivuallergia, koivun siitepöly

Kommentit

Oma kommentti