Korianterin yllättävät kyvyt

Korianterin kyky poistaa raskasmetalleja elimistöstä huomattiin sattumalta.

Elimistöön kertyy helposti raskasmetalleja – kuten elohopeaa amalgaamipaikoista ja tiomersaalista, mitä käytetään monissa rokotteissa apuaineena. Myös rokotteiden sisältämä alumiini voi olla haitallista ja olla yhteydessä autoimmuunisairauksiin.


Raskasmetalleja kertyy elimistöön myös kaloista, ei-luomulaatuisesta ruuasta, puhdistamattomasta vedestä, alumiinisista keittotarvikkeista ja deodoranteista. Raskasmetallit varastoituvat kudoksiin kuten luihin ja irtoavat sieltä hiljalleen verenkiertoon. Myrkytyksen oireita voivat olla esimerkiksi autismi, ADHD, aleksitymia, mieliala- ja muistiongelmat, allergiat ja Alzheimerin tauti.

Raskasmetallien poistamiseen elimistöstä on käytetty kelaatiohoitoja, joissa annetaan jotakin ainetta, mikä sitoutuu raskasmetalleihin ja helpottaa täten niiden poistumista. Sattumalta havaittiin, että korianteri vaikuttaa samalla tavalla kelatoimalla raskasmetalleja.

Tehdessään tutkimusta antibiooteilla eräs tutkija havaitsi, että ne eivät auttaneet, jos elimistössä oli raskasmetalleja kertyneenä kudoksiin.
Hän söi sattumalta keittoa, missä oli korianteria, ja havaitsi, että se auttoi erittämään raskasmetalleja kuten elohopeaa ja lyijyä virtsan mukana pois elimistöstä. Myöhemmin kahdessa eläinkokeessa tutkittiin korianterin kykyä poistaa lyijyä elimistöstä, ja se havaittiin hyvin toimivaksi menetelmäksi.

Ihmiset ovat myöhemmin kokeilleet korianteria ja raportoineet lupaavia tuloksia; jotkut kertovat aivojensa alkaneen toimia todella hyvin. Koska korianteri saa enemmän myrkkyjä liikkeelle mitä se voi kuljettaa ulos kehosta, olisi suotavaa käyttää klorellaa samaan aikaan.

Korianteri kannattaa ottaa puoli tuntia klorellan jälkeen. Puhdistuskuurin alussa on viikon kuluttua syytä pitää 2–3 viikon tauko ja aloittaa sitten kuuri uudestaan, koska elimistö tarvitsee hyvin pieniä määriä joitakin raskasmetalleja luonnollisiin elintoimintoihin. Raskasmetallien poistuminen voi kestää jopa puoli vuotta.

Korianteri parantaa myös ruuansulatusta, toimii antioksidanttina ja sitä on käytetty Iranissa kansanlääkinnässä ahdistuksen lievitykseen ja unettomuuteen. Eläintutkimukset tukevat sen käyttöä ahdistuksen lievitykseen.

– Korianteriuutetta eli cilantroa käytetään myös helpottamaan ruuansulatusta, ja se toimii apuna haitallisia mikro-organismeja vastaan, kertoo Emili Osara espoolaisesta Lootuskaupasta

USA:ssa korianteriuutetta käytetään autismin ja asperger-oireyhtymän tukihoitona.

– Sen teho perustuu siihen, että se poistaa muun muassa rokotteiden apuaineena käytettyä elohopeaa aivoista, Osara kertoo.

– Autististen lasten vanhemmat toivoivat meiltä korianteriuutetta valikoimiimme, ja lähdimme tuomaan sitä maahan tästä syystä. Meidän kauttamme sitä voivat hankkia myös kaikki jälleenmyyjämme eli luontaistuotekaupat ja terapeutit ympäri Suomen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 7-12

Teksti: Hymy
Avainsanat: kelaatiohoito, klorella, korianteri, puhdistuskuuri, raskasmetalli

Kommentit

Oma kommentti