Krampit ja lihaskivut helpottivat

Bikini fitness-urheilija Veera Nurmi liputtaa terveellisen ruokavalion ja runsaan vedenjuonnin puolesta.

Veera Nurmi, 28, on nuoresta iästään huolimatta jo entinen kilpaurheilija. Hän aloitti taitoluistelun kolmevuotiaana ja luistelun lisäksi harjoittelussa ovat olleet mukana telinevoimistelu, baletti, yleisurheilu ja jalkapallo. Taitoluistelu säilyi hänen päälajinaan yli kymmenen vuoden ajan, jona aikana hän saavutti useita mitaleita ja palkintosijoja.

– Jopa 10 tuntia viikossa harjoittelua johti siihen, että aikuistumisen kynnyksellä oli ruvettava miettimään koulutusta ja tulevaisuutta työn parissa, Veera kertoo.

Lopulta Veera lopetti taitoluistelun ja löysi itselleen uuden lajin.

– Lopetin luistelun muutama vuosi sitten ja siirryin täysipainotteisesti saliharjoittelun puolelle. Fitness on lajina kiehtonut minua näin aikuisena, sillä siinä voi kehittää itseään loputtomasti ja haastaa itseään koko ajan lisää. Myös muutokset fysiikassa ovat alkaneet näkyä, jossa isona osana on ollut ruokavalioon panostaminen.

– Oman luistelu-urani aikana ja ennen siirtymistäni Bikini fitness -kilpailijaksi en miettinyt yhtään mitä ja kuinka paljon söin. Keho oli selkeästi aliravittu ja olin todella väsynyt. Yhden päivän kokonaisenergian saanti saattoi olla vain noin 1000 kaloria, joka on liian vähän aikuiselle ihmiselle – aktiiviliikkujasta puhumattakaan.

Marjoja ja kasviksia

Veera ryhtyi syömään kunnolla. Vaikutukset olivat positiivisia.

– Tämän päivän kalorini liikkuvat 2000 kalorin pinnassa, ja tätä määrää on vuosien aikana nostettu pikkuhiljaa. Nyt oloni on paljon energisempi ja voimatasot ovat kasvaneet reilusti. Ruokavalioni koostuu pääasiassa gluteenittomista ja maidottomista ruoka-aineista, jonka olen todennut olevan hyväksi iholleni ja myös vatsalleni. Suosin ruokavaliossani puhdasta, mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa. Yritän pyrkiä monipuolisuuteen ja käytän päivittäin runsaasti kotimaisia kasviksia ja marjoja.

Nurmi on tarkka käyttämistään ravintolisistä.

– Myös vedenjuontiin olen panostanut jo usean vuoden ajan, tällä hetkellä juon vettä noin kolme litraa päivässä. Riittävä vedenjuonti pitää oloni virkeänä ja energisenä. Lisäravinteiden ja ravintolisien kanssa olen ollut aina todella skeptinen, ja siksi olen ottanut käyttööni vain puhtaita ja laadukkaita tuotteita.

– Ravintolisinä käytän Puhdas+ tuotteita, jossa uusin kokemukseni on magnesiumsuihke. Tämä ulkoisesti käytettävä suihke on loistava apu harjoittelun jälkeen ehkäisemään lihaskramppeja ja lihaskipuja. Itse käytän suihketta harjoitusten jälkeen rasittuneille lihasryhmille. Voin lämmöllä suositella sen kokeilua myös muille.

Suomalaisilla 
magnesiumvajetta

Sami Sundvikin mukaan magnesium on kehon tärkein hivenaine. Hänen mukaansa suurimmalla osalla suomalaisista on valitettavasti krooninen magnesiumvaje. Vaikka ruokavalion koostaisi terveellisesti ja monipuolisesti, riittävä magnesiumin saanti ilman ravintolisää on todella hankalaa, jos ei mahdotonta. Magnesium vaikuttaa elimistössä satoihin prosesseihin, muun muassa lihasten, sydämen ja hermoston toimintaan. Magnesium auttaa ehkäisemään lihaskramppeja, se voi rauhoittaa hieman ylikierroksilla käyvää sydäntä ja auttaa myös unensaannissa.

Sami Sundvikin mukaan Suomessa valmistettu Puhdas+ ravintolisäsarja on markkinoiden puhtain ravintolisäsarja. Kaikki sarjan tuotteet on valmistettu ilman väri-, pinnoite- ja sidosaineita. Kaikki sarjan kapseloidut valmisteet on pakattu vegekapseleihin. Niissä ei ole käytetty vaikuttavan aineen imeytymistä estävää magnesiumstearaattia.

Sarjan kehitystyössä mukana ollut Sundvik kertoo tiedostaneensa yhtiökumppaninsa kanssa, että ravintolisiä käyttävät asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia siitä, mitä heidän käyttämänsä ravintolisät sisältävät. Kun Suomen markkinoilla ei vielä ollut täysin lisäaineetonta ravintolisäsarjaa, Sundvik yhtiökumppaneineen päätti kehittää sellaisen. Kaikki sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa, mikä mahdollistaa sen, että ne ovat korkeasta laadusta ja puhtaudesta huolimatta joissakin tuotekategorioissa jopa selkeästi edullisempia kuin paljon lisäaineita sisältävät ravintolisät.

Teksti Sami Sundvik

Kuvat Veera 
Nurmen albumi

Terveys-Hymy 3-2016

Teksti: Hymy
Avainsanat: bikini fitness, lihaskipu, lihaskramppi, magnesium, magnesiumsuihke, ruokavalio

Kommentit

Jos magnesiumyhdistettä sumuttaa iholle esimerkiksi vesiliuoksena, vesi haihtuu nopeasti ja jäljelle jää Mg yhdiste, joka ei imeydy ihon läpi.
Eli tuotteesta ei ole mitään hyötyä.
Magnesiumia on lähes kaikissa elintarvikkeissa, terveellä ihmisellä ravinnosta johtuvaa magnesiumin puutostilaa ei tunneta.
Googleta magnesiumin saanti terveyskirjasto. Tehkää tuotteita, joita ihmiset oikeasti tarvitsevat.

Oma kommentti