Kuivan ihon pelastus

Kuiva iho vaivaa lähes jokaista meistä elämämme varrella. Sitä aiheuttavat lukuisat yksilölliset ja ympäristötekijät kuten vuodenaika, keskuslämmitys, ravinto, käytetty kosmetiikka sekä vaatteiden materiaali. Pöly ja erilaiset kemikaalit voivat kuivattaa ja ärsyttää ihoa, samoin ihon altistuminen pesuaineille. Henkilöillä, jotka kärsivät kuivasta ihosta, onkin liian vähän sekä kosteutta että rasvaa ihossaan.


Osa ihmisistä kuitenkin kärsii kuivan ihon aiheuttamista ongelmista ilman selkeitä altistavia tekijöitä. Ihon kuivuuteen liittyy vahvasti myös perinnöllisiä tekijöitä; ihotutkijat arvioivat, että joka viidennellä ihmisellä keramidien tuotanto on heikentynyt geenivirheen takia.

Keramidi on normaalisti hiuksista ja ihosta löytyvä lipidilaji. Osana kehon solujen väliainetta ne auttavat ihoa suojaamaan kehoa ja tasapainottamaan ihon kosteutta. Ne korjaavat kuivuudesta johtuvia vaurioita ihossa ja vaikuttavat myös solujen uusiutumiseen. Myös ikä vaikuttaa keramidien ja muiden rasvahappojen määrään; vanhemmilla koehenkilöillä havaittiin olevan vähemmän keramideja ihossaan kuin nuorilla.

Ceramosides Neutra on patentoitu uute, joka koostuu kahdesta luonnollisesta lipidilajista: keramideista, jotka päätyvät ihoon ja jossa ne osallistuvat kehon omien keramidien tuotantoon ja kosteuttavat ihoa sekä digalaktosyylidiglyseredeistä, jotka edesauttavat keramidien aineenvaihduntaa ja imeytymistä. Uute on valmistettu vehnästä, mutta ei sisällä gluteenia eikä lisäaineita. Ceramosides Neutra on kliinisesti tutkittu vapaaehtoisilla koehenkilöillä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: kuiva iho, keramidi

Kommentit

Oma kommentti