Kultaa taikka kunniaa

Pian valitaan sekä Vuoden terveystuote, luontaiselintarvike että rohdoskasvi. Muistin virkistämiseksi ohessa aikaisempien vuosien valinnat.

Vuoden terveystuote on valittu jo vuodesta 1987 alkaen, ja ensimmäisen kunnian sai Echinaforce-auringonkukkauute. Sen jälkeen kunniamaininnan ovat saaneet Carmolis, Piimax-C, Efamol, Bio Strath, Imedeen, Zell Oxygen, Kingo Vital, Viviscal, Colon Clear, Lactibiane, Kyolic, Floradix Kräuterblutsaft, Omega 7, Colon Tonic, Fosfoser Memory, Mivitotal Plus, Bio-Carnosin, Hainrusto-vihersimpukka, Tonalin, Eye-q, Probiootti Plus, Teho D Plus ja vuonna 2010 kunnian sai KarpaLact.

Vuoden luontaiselintarvike valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja valinta osui silloin Provamel-soijamaitoon. Sittemmin tunnustuksen ovat saaneet Kylmäpuristettu Pellavansiemenöljy, Vehnänorasmehu, Reform lesitiinirae, Femisoija Plus, Apteekkarin omenaviinietikka, Tosi Hyvä Soijaruoka-aines, Pellax Pellavarouhe, Luomu vihreä tee, Havupuu-uutejuoma, Valmarin, Teholaxa, Linomix, Molkosan Vitality, Luomu aloe vera -juoma, Pascoe-emäsjauhe ja Karin Havupuu-uutejuoma. Huomattakoon, että Havupuu-uutejuoma on ainoana palkittu kahteen kertaan.

Vuoden rohdoskasvi -valinnat ovat olleet mäkikuisma (1998), rannikkomänty (1999), neidonhiuspuu (2000), karpalo (2001), oliivipuu (2002), ruusujuuri (2003), mustikka (2004), tyrni (2005), inkivääri (2006), mustaherukka (2007), auringonhattu (2008), valkosipuli (2009) ja kurkuma (2010). Kyseiset rohdokset ovat saaneet runsaasti myönteistä huomiota valintansa jälkeen, mikä on nostanut rohdoksia sisältävien tuotteiden myyntiä ja koko alan imagoa.

Teksti: Hymy
Avainsanat: vuoden terveystuote, vuoden luontaiselintarvike, vuoden rohdoskasvi

Kommentit

Oma kommentti