Kurkumiini toimi puolessatoista viikossa

Joskus apu on lähempänä kuin lähin puhelin, sanotaan. Iiläinen luontaistuotekauppias Arja Viinamäki havahtui kuukauden verran säryistä ja kivuista kärsittyään, että ratkaisu ongelmaan on hänen oman kauppansa hyllyssä.

Ii, siellä on se joki, Frederik lauloi jo vuosia sitten Juice Leskisen sanoin. Ii on myös paikkakunta, jossa Arja Viinamäki, 55, pitää luontaistuotekauppaansa. Tarkka nimi on Iin kemikalio-tekstiili-luontaistuote, joka kuuluu Luontaistuntija-ketjuun. Muita luontaistuotekauppoja Iissä ei ole.

– Olen ollut nyt seitsemän vuotta yrittäjänä, Arja kertoo.

– Tätä ennen työskentelin S-ryhmässä 28 vuotta, jonka jälkeen rupesin miettimään, voisinko tehdä jotain muutakin. Onneksi luontaistuotekauppa käy sen verran hyvin, että laskut saa maksettua ja jotakin leivän päällekin, hän naureskelee.

Käsi tuli kipeäksi

Arjalla on avopuoliso ja kaksi aikuista lasta, seuraavaakin polvea on jo kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Hän kertoo olevansa perusterve nainen, eikä reseptilääkityksestä ole tietoakaan. Pientä, mutta hankalaa terveysmurhetta ilmaantui kuitenkin viime elo-syyskuussa.

– Yhtenä aamuna vasen käsi oli olkapäästä niin kipeä, etten saanut kättä suoraksi ylös. Kun tiettyä sivuliikettä teki, sattui niin, että taju oli lähteä. Auton ovea kiinni laittaessakin piti olla varovainen.

Arja luuli ensiksi vain nukkuneensa huonosti.

– Luulin alkuun nukkuneeni huonosti ja sivelin siihen kylmägeeliä. Otin särkyynkin jotakin, mutta mikään ei auttanut. Kuukauden verran minä sitä sairastin, kunnes yhtenä sunnuntaina keksin kotona ollessani, että hyvänen aika, minullahan on oman kaupan hyllyssä PhenoCurin kurkumavalmistetta.

”Söin purkin loppuun”

Säryt vähentyivät yllättäen.

– Rupesin syömään sitä kaksi kapselia aamuin illoin. Kerroin kivuistani hermoratahierojalle, joka epäili vian olevan kiertäjälihaksessa. Hän arveli sen hellittävän vasta ajan oloon. Mutta ei kulunut kuin runsas viikko, kun säryt alkoivat vähentyä. Otin yhteyttä hermoratahierojaan ja sanoin, että käsi nousee taas ylös saakka. En tarvinnutkaan enää hierontaa. Söin PhenoCuria parin viikon ajoin neljä kapselia päivässä, mutta sitten pudotin annoksen puoleen. Söin kuitenkin purkin loppuun eikä sen jälkeen ole käsiongelmia ollut.

Myös Arjan avomies Arto on saanut omiin olkavaivoihinsa avun PhenoCurista.

– Häneltä leikattiin vuosi sitten kiertäjälihas ja hänelläkin on ollut olkapäissä iltaisin voitelun tarvetta. Juttelin erään rouvan kanssa yksillä synttäreillä PhenoCurista, koska hänellä oli ollut siitä hyviä kokemuksia. Mies kuunteli toisella korvalla meidän juttujamme ja alkoi ihmetellä, miksei hänelle ole kerrottu siitä mitään. Sitten hänkin alkoi syödä niitä eikä mennyt kuin pari viikkoa, kun olkapäitä ei enää tarvinnut iltaisin rasvata.

Arja on saanut hyvää palautetta PhenoCurista myös luontaistuotekauppansa asiakkailta.

– Eräskin vanha rouva oli ollut lääkärissä saamaansa lonkkaansa kortisonipiikkiä. Lääkäri oli valitellut, ettei asialle enää voi tehdä mitään ja että kävelyn kanssa on vähän niin ja näin. Mutta rouva alkoikin syödä PhenoCuria ja kävelee vielä tänäkin päivänä!

Terveys-Hymy 3-2017

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Markku Ruottinen ja Om-arkisto
Avainsanat: kipu, kurkumiini, olkapääkipu, olkapään kiertäjälihas, särky

Kommentit

Oma kommentti