”Kuuma kesä toi haasteensa”

Jenni Koskela synnyttää esikoispoikansa aivan näinä päivinä, laskettu aika on syyskuun kahdeksas. Hänen ensiraskautensa viime kuukaudet osuivat hurjimpaan hellejaksoon viiteenkymmeneen vuoteen, mutta odotusaika sujui silti ongelmitta.

Tamperelainen Jenni Koskela, 35, on toiminut kolme vuotta yrittäjänä aivan kaupungin keskustassa. Jenni omistaa Hämeenkatu 29:ssä toimivan Ballerina & Liikunta -nimisen yrityksen. Se on hänen äitinsä perustama 15 vuotta sitten ja äiti toimii vieläkin taustavoimana. Liikkeessä on töissä kolmaskin henkilö.

– Jatkoin äidin yritystä. Olen ollut koko ikäni tanssin kanssa tekemisissä, olen harrastanut ja opettanutkin tanssia, englanninkielisen tradenomin koulutuksen hankkinut Jenni kertoo.

– Kaikkein läheisin tanssin laji on ollut jazztanssi. Aloitin pikkutyttönä baletin Virva Kabanovin balettikoulussa, josta siirryin Tamperen Balettiopistoon Birgitta Kiviniemi-Cheremeteffin kouluun, missä tanssiopinnot alkoivat vuonna 1998, tanssiteknisenä pääaineena jazztanssi. Nykyään myös cheertanssi on lähellä sydäntä.

Jenni on saavuttanut myös menestystä, ja tuoreimpana saavutuksena on cheertanssin Euroopan mestaruus. Jenni toimi porukan valmentajana.

– Olen toiminut 15 vuotta tamperelaisessa Dream Team Cheerleaders DTC ry:n valmentajana. Seuran toiminta on ollut vapaaehtoistyötä. Naisten tanssijoukkueemme voitti heinäkuussa Saksan Bonnissa järjestetyt EM-kisat. Olen ollut mukana myös maajoukkuekuvioissa, ja huhtikuussa Suomelle tuli USA:ssa järjestetyistä kisoista pronssia.

Pariskunnalle perheenlisäystä

Jennin aviomies Timo Koskela, 35, puolestaan on kaikille jääkiekkoa seuraaville tuttu hahmo. Timo kuului vuosikaudet Tapparan vakiokalustoon ja saavutti liigassa neljästi pronssia. Hän on pelannut ammattilaisena myös ulkomailla, muun muassa Tanskassa ja Sveitsissä.

– Timo lopetti uransa toista vuotta sitten, Jenni kertoo.

– Hän ei silti ole jättänyt jääkiekkoa, kaikkea muuta, sillä hän toimii nykyään St. Louis Blues NHL-joukkueen kykyjenetsijänä.

Kiirettä siis pitää molemmilla, mutta alkusyksystä perheeseen tulee vielä aimo annos lisävipinää, sillä pariskunnan ensimmäisen lapsen laskettu aika on 8.9. Tulossa on pieni poika.

– Raskaus meni kuumasta kesästä huolimatta oikein hyvin, Jenni kertoo.

– Tietysti helteet toivat omat haasteensa, mutta niistäkin selvittiin. Että pitikin osua kuumin kesä viiteenkymmeneen vuoteen!

Kaikenlaista on kokeiltu

Yksi Jennin pärjäämisen salaisuuksista on hänen hyvä peruskuntonsa.

– Liikunta on pitänyt minut kaidalla ja hyvällä tiellä, hän nauraa.

– Tosin en itse ole enää kisannut pariin kolmeen vuoteen, mutta olen koko ajan pitänyt kunnostani hyvää huolta. Tanssi voi olla myös aika raaka ja paikkoja kuluttava urheilulaji, mutta urheilu minut on kuitenkin pitänyt vetreänä.

Urheiluperheessä syödään luonnollisesti terveellisesti, mutta pariskunta on käyttänyt apunaan myös kielen alle laitettavia, nopeasti imeytyviä vitamiini- ja hivenainevalmisteita.

– Rupesin jo alkuraskauden aikana ottamaan D-vitamiinia, magnesiumia, B12-vitamiinia ja foolihappoa. Timo on koko ajan käyttänyt samoja valmisteita. Ne imeytyvät kielen alla hyvin nopeasti, kun taas tablettimuotoisista valmisteista ei imeydy elimistöön kuin murto-osa.

– Kielen alle suihkutettavasta magnesiumvalmisteesta olen huomannut selvästi, että se vähentää kramppeja. Olemme Mikroimeytyvä mineraali -tuotesarjaan tosi tyytyväisiä, sillä vuosien varrella olemme ehtineet Timon kanssa kokeilla jos jonkinnäköisiä tuotteita. Nämä kielen alle laitettavat vaikuttavat kaikkein tehokkaimmilta.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Mika Lahtonen

Terveys-Hymy 9-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: kramppi, magnesium, magnesiumsuihke

Kommentit

Oma kommentti