Lapin jätkän kaviovoide toimii

Eija PeräahoRovaniemen Vesihiisi-uimahallissa hierojana toimiva Eija Peräaho käyttää työssään paikallisia keksintöjä.

Nivalassa syntynyt, mutta Tornion kautta Rovaniemen maalaiskuntaan muuttanut hieroja Eija Peräaho, 55, tulee ensi marraskuussa toimineeksi hierojana jo kunnioitettavat kymmenen vuotta. Hän työskentelee yksityisyrittäjänä Rovaniemen Vesihiisi-uimahallissa. Naapurina hieroo kollega.

– Ollaan vuokralla kaupungilla, hän selvittää.

– Työmatkaa tulee päivittäin 62 km, mutta kyllä tässä vielä pärjätään, hän naureskelee.

Eija on työskennellyt ennen hierojan töihin ryhtymistä tekstiilitehtaassa, siivoojana ja toimistoalalla, ja kun toimistotyöt loppuivat, hän hakeutui hierojakurssille.

– Ekalle en päässyt, toiseen en edes yrittänyt, mutta kolmannelle kurssille pyrin ja pääsin. Asiakkaita on laidasta laitaan, mutta ehkä kuitenkin eniten keski-ikäisiä ihmisiä, joilla on aikaa hoitaa itseään. Valtaosa on kuitenkin naisia. Annan perinteistä hierontaa, mutta siinä sivussa myös intialaista päähierontaa.

Kahdeksan vuoden kokemus

Eijalla on 33-vuotias poika, joka asuu Kemissä. Lapsenlapsia ei vielä ole. Koska Eija asuu ja tekee töitä Rovaniemellä, kuvaan sopii mukavasti, että hän käyttää työssään rovaniemeläisen Detrian tuotteita.

Hierontavoide Relaxant ja jalkavoide Jalka-Relaxant, joka on saanut myös käyttäjiltään lempinimen ”Lapin jätkän kaviovoide”, ovat jatkuvassa käytössä. Eija muistelee tilanneensa ensimmäiset Relaxantit jo kahdeksan vuotta sitten.

– Kysyn aina ensiksi asiakkaalta, onko hänellä allergioita voiteiden sisältämien ainesosien suhteen, mutta sitä tulee vastaan tosi harvoin. Melkein kaikki hyväksyvät Relaxantit ja ovat olleet niihin hyvin tyytyväisiä. Jos hieron jalkoja, käytän melkein aina ”kaviovoidetta”, mutta yläkroppaa hieron Relaxant-hierontavoiteella.

Naapuri auttaa aina

Koska Eijalla on raskas ammatti, häntä itseäänkin hierotaan. Naapuri auttaa, ja taas kuluu Relaxanteja.

– Äitivainaa käytti jatkuvasti Jalka-Relaxantia. Hän voiteli sillä aina iltaisin jalat. Hänellä oli diabetes ja hän tykkäsi voiteesta kovasti. Käytän sitä itsekin, sillä vaikka olisi patikoinut päivän hyvinkin rankasti, jalat eivät ole seuraavana päivänä kipeät, jos Jalka-Relaxantia muistaa sivellä nukkumaan mennessä.

Eijalla on sen verran rankat vapaa-ajan kuviot, että voiteita varmasti kuluu. Läheiset harrastukset ovat nimittäin työpaikan katon alla.

– Käyn vesijuoksussa ja jumpassa, ja niiden lisäksi harrastan vielä zumbaa ja itämaista tanssia muualla. Onneksi olen koko ikäni ollut terve eikä minulla ole mitään lääkitystä. Minulla olisi työuraa jäljellä vielä toiset kymmenen vuotta, jos vain kunto riittää. Parasta kuitenkin elää vain päivä kerrallaan!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Sven Pahajoki

Terveys-Hymy 4-11

Teksti:Detria
Avainsanat: hieronta, hierontavoide

Kommentit

Oma kommentti