Leena luottaa entsyymivalmisteen tehoon

Kun muuten terveen kuusikymppisen naisen vaivat alkavat oudosti vasemmalta puolen kehoa ja päätyvät lopulta suuhun ja ikeniin, hämmästys on aitoa.


Porilainen Leena Lassila, 61, jäi eläkkeelle vuoden 2011 alusta. Hän ehti olla työelämässä yli 40 vuotta, josta sosiaalialalla 30 vuotta. Siinä lienee elämäntyötä yhdelle naiselle kylliksi. Leena on koulutukseltaan yo-merkonomi ja lähihoitaja. Hän on eronnut ja hänellä on 23-vuotias poika.

Jäätyään eläkkeelle Leena alkoi liikkua aktiivisemmin. Hän käveli, ui ja kävi jonkin verran myös kuntosalilla. Seuraukset eivät kuitenkaan olleet sellaiset kuin piti.

– Aloin saada outoja oireita ja tuntemuksia, ikään kuin olisin tukossa. Viime kesänä aloin huomata, että vasen jalka oli tukkeutuneempi kuin oikea. Hierojankin mielestä sen lihaksisto oli erilainen kuin oikean. Elokuussa aloin lisäksi tuntea istuessa outoa tikutusta pakaroiden alueella.

Edessä oli lääkärireissu, mutta Leenan epäilemiin lonkkakulumiin ei löytynyt vahvistusta. Fysioterapia helpotti ja Leena jatkoi liikuntaa entiseen tapaan. Vähitellen hän huomasi lihasten oudon kireyden pahenevan.

Hän sai ystävältään neuvon hakeutua hermoratahierojalle ja tämä kertoikin, että Leenalla on kireät lihakset ja hermoradat ovat tukossa, erityisesti vasemmalla puolella. Käynnit hoidossa helpottivat olotilaa.

– Loppusyksystä aloin käydä Porin Lifessa, koska arvelin minulta puuttuvan joitakin ravintoaineita. Suolat, magnesium ja muut tuotteet helpottivat, ja lihakset alkoivat pehmetä. Olen jo pitkään luottanut homeopatiaan, koska psoriasis parannettiin minulta niillä keinoin noin viisitoista vuotta sitten.

Harmia hampaissa

Leena kertoi homeopaatille oireensa ja historiansa ja sai kahta eri homeopaattista valmistetta, joista toinen aiheutti hänelle jo seuraavana yönä voimakkaita suolisto-oireita, jotka menivät nopeasti ohi.

– Viikon päästä otin saman valmisteen illalla ja seuraukset olivat samanlaiset. Pian tämän jälkeen alkoi hampaisto oireilla, yksi hammas alkoi korottaa.

Tämäkin oire meni muutamassa päivässä ohi. Taas viikon päästä, nyt vasemmalla puolella, tapahtui sama.

– Olin hyvin ymmälläni, kun tuntemukset alkoivat leukaluusta purentalihaksiin ja ohimoon, yläposkiluuhun ja vielä hampaiden yläosiin. Outo särynomainen tunne meni kuitenkin nopeasti ohi ja hampaan korotuskin hellitti. Olen käynyt vuosittain hammaslääkärillä enkä osannut epäillä muuta kuin jotain hermovauriota. Onhan hampaitani paikattu.

Samoihin aikoihin Harmonian markkinoima entsyymivalmiste Regulat tuli markkinoille. Lifen myyjät esittelivät uutuustuotteen Leenalle, joka kiinnostui siitä ja rupesi kokeilemaan. Leena huomasi piristyvänsä melko nopeasti.

– Huomasin, kuinka väsynyt olin ollut. Olotilani alkoi kohentua. Kun purskuttelin Regulatia suussani, huomasin ikenieni olevan jotenkin hyvin arat. Kun kahden kuukauden homeopaattinen kokeiluaika oli ohi, minulla oli seuraava tapaaminen homeopaatin kanssa. Kerrottuani oireeni hän totesi, että hampaisto on heti kuvattava. Näin tapahtui, ja kun näin kuvan ja hammaslääkäri totesi, että minulla on pitkälle edennyt ientulendus, olin todella järkyttynyt.

Sisäisesti ja ulkoisesti

Leena toteaa, että ilman liikunnan mukanaan tuomia oireita, hoitoihin hakeutumista ja homeopatiaa, ientulehdus todennäköisesti olisi saanut jatkua, koska hän ei missään vaiheessa ennen tämän vuoden kevättä ollut huomannut mitään outoa hampaissaan.

Hän sai homeopaatilta uusia neuvoja ja valmisteita ja kertoi hänelle myös käyttävänsä Regulatia, mikä homeopaatin mielestä oli hyvin tärkeää.

– Regulatista on ollut selvää ja huomattavaa apua. Toki jo ennen ientulehduksen paljastumista käytin sitä ohjekirjan mukaisella tavalla, koska suun limakalvoilta se imeytyy suoraan vereen. Nyt se on olennainen osa hammashoidossani.

– Käytän Regulatia myös ulkoisesti. Olen huomannut sen parantavan verenkiertoa lihaksissa. Yleisen tukkoisuuden tunteen sijasta olen alkanut huomata pahimmat kipukohdat, joihin Regulatin ulkoinen käyttö tuo nopeasti helpotusta. Tietysti kroonisten vaivojen kohdalla on oltava kärsivällinen.

Leena jatkaa edelleen liikuntaa, nyt iloisemmalla mielellä. Hän käyn myös harvakseltaan jossakin itselleen sopivassa hoidossa.

– En osaa sanoa, kuinka kauan hammaslääkärillä käynnit vielä kestävät, mutta viimeisimmällä käynnillä hammashoitaja totesi, että hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Regulat on minulle erittäin tärkeä aine, suorastaan lääke tässä vaiheessa. Mielestäni sitä kannattaa käyttää itsensä terveeksi tuntevienkin.

Regulatista tehty kirjanen puhuu puolestaan, se kannattaa lukea.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jussi Partanen

Terveys-Hymy 6-12

Teksti:Harmonia
Avainsanat: ientulehdus, lihas, entsyymivalmiste, lihaksisto, hermorata

Kommentit

Oma kommentti