Liikuntapalvelua vetävä Laura: ”Ravintolisiä tarvitaan!”

Omaa liikuntapalveluyritystään pyörittävä Laura Marin-Halonen antaa asiakkailleen myös ravitsemusneuvontaa. Hän puhuu puhtaan ja terveellisen lähiruuan puolesta, mutta pitää tärkeänä myös ravintolisiä.


Vantaalla syntynyt ja koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asunut Laura Marin-Halonen, 29, pääsi ylioppilaaksi tasan kymmenen vuotta sitten, jonka jälkeen hän lähti opiskelemaan hotelli- ja ravintola-alaa. Tutkinto jäi kuitenkin päättötyötä vailla suorittamatta, sillä Laura huomasi, ettei se ollutkaan hänen juttunsa. Hän suuntautui liikunta-alalle ja on jäänyt tukevasti sille tielle.

Laura perusti oman firman pari vuotta sitten. Hän ohjaa Kirkkonummella kertamaksupohjalla ryhmäliikuntaa: zumbatunteja, piloxingia, fitnesspilatesta, tanssitunteja ja kuntonyrkkeilyä. Päivässä asiakkaita on viitisenkymmentä. Laura paiskii töitä viitenä päivänä viikossa.

Laura meni naimisiin niin ikään liikunta-alalla työskentelevän Hannunsa, 30, kanssa, muutama vuosi sitten. Perheeseen kuuluu kolmevuotias Aada-tytär ja pikkuinen karvaturri nimeltään Elmo. Labradorinnoutaja oli tätä kirjoitettaessa vasta 12-viikkoinen.

– Hannukin on liikunta-alan yrittäjä ja työskentelee omalla toiminimellään. Hän on  henkilökohtaista valmennusta antava personal trainer ja tekee myös minulle välillä hommia.  Eli silloin kun vaimo käskee ja joskus myös nätisti pyytää, Laura viisastelee.

Muoti-ilmiöt ohimeneviä

Lauran toimenkuvaan kuuluu myös ravitsemusneuvonta. Se lähti asiakkaiden toivomuksesta.

– Olin pyörittänyt ryhmäliikuntaa varmaan puolisentoista vuotta, kun asiakkaat kertoivat haluavansa laihdutusvinkkejä ja ravinto-ohjausta. Monet sanoivat kyllä tietävänsä, kuinka pitäisi syödä ja elää, mutta tarvittaisiin joku, joka vähän kannustaisi ja katsoisi päälle.

Laura kertoo, että hänen neuvonsa perustuvat ihan puhtaaseen perusmaalaisjärkeen. Hän opettaa ihmisiä syömään terveellisesti, monipuolisesti ja mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Karppaus ei häntä innosta.

– Se ja monet muutkin muoti-ilmiöt menevät ohi. Ne ovat ihan höpön löpöä. Hetkellinen helpotus tai painonpudotus onnistuu melkein millä konstilla tahansa, mutta vain pitkäkestoisilla tuloksilla on merkitystä. Terveys ja hyvinvointi lähtevät kuitenkin aina vain tältä pohjalta.

– Jotkut asiakkaat ovat toivoneet minultakin jotakin nopeaa dieettiä tai painonpudotusta, mutta itse en suosittele sellaisia, koska painotan pikemminkin pieniä mutta tärkeitä muutoksia elämäntapoihin. Näin päästään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tulokset ovat kestävämpiä.

Kokemusten kautta

Herkuttelu ei ole Lauran tallissa kiellettyä.

– Se tapahtuu kuitenkin vain kerran viikossa ja fyysisesti aktiivisena päivänä. Jos ihminen liikkuu riittävästi, silloin mikään ei ole kiellettyä. En usko absolutismiin missään asiassa.

Laura myöntää suoraan, ettei hän aina ole suhtautunut ravintolisiin myönteisesti. Hän tunnustaa olleensa suorastaan skeptinen, mutta sittemmin ääni kellossa on omien kokemusten myötä muuttunut. Hän fanittaa nykyään Mezina Oy:n Super + Total -nimistä monipuolista seitsemää superhedelmää sisältävää vitamiini- ja hivenainevalmistetta.

– Kun kuulin siitä, päätin ottaa sen ensin omaan testiini ennen kuin kerron siitä asiakkailleni. Rupesin käyttämään sitä viime syksynä ja testasin sitä kuukauden päivät. Halusin katsoa, mitä vaikutuksia sillä on, ja kun lopetin hetkeksi sen käytön, sairastuin. Sattumaa tai ei!

Laura otti alkuun yhden tabletin vuorokaudessa, mutta annoksen voi tarvittaessa tuplata flunssakautena.

– Näin teinkin ja siksi olen pysynyt nyt tosi pitkään terveenä. Veikkaan, että syy oli valmisteen sisältämissä monipuolisessa valikoimassa mahdollisimman luonnonmukaisia, hyvin imeytyviä vitamiineja. Mielestäni tuotteen kantava ainesosa on sen superhedelmien sisältämät tärkeät antioksidantit ja flavonoidit. Omassa työssäni joudun aikamoiselle rasitukselle, jolloin riittävä päivittäinen ravintoaineiden saanti on hyvin tärkeää.

Palautumiseen pirtelöä

Kun tunnilla hikoilee ja menettää tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita, monipuolinen ja hyvin imeytyvä ravintolisä on paikallaan. Hän suosittelee kaikille myös D-vitamiinia ja krampeista kärsiviä hän neuvoo ottamaan magnesiumia; näitäkin on Super + Totalissa. Itse hän on kokeillut menestyksellä Mezinan muitakin tuotteita, kuten nivelten hyvää liikkuvuutta ylläpitävää NutriLenk Activea.

Palautusjuomiin ja proteiinipatukoihin hän ei syty.

– Suosittelen asiakkailleni patukan sijaan lasillista maitoa ja palautusjuomaksi itse tehtyä hedelmä- tai marjapirtelöä, missä voi olla vaikka jugurttia.

Entä sitten ikuinen kysymys urheilijoista ja ravintolisistä. Pärjääkö urheileva ihminen ilman niitä ja riittääkö monipuolinen ja terveellinen kotiruoka?

– Riittää, jos syöt monipuolisesti, jaksotat sen kahden tunnin välein ja syöt sellaisia määriä, joita ihmisen fysiologia ei välttämättä yhdellä kerralla kestä, Laura heittää.

– Jos jollakin on aikaa pelkästään treenata, syödä ja nukkua, niin siitä vaan, mutta elämässä on yleensä aika lailla kaikkea muutakin tekemistä. Itselläni arki on sen verran kiireistä, että haluan pitää ravintolisien avulla huolen siitä, että saan tarvittavat määrät vitamiineja ja hivenaineita.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 5-12

Teksti:Mezina
Avainsanat: ravinto, ravintolisä, liikunta, hyvinvointi, vitamiini, hivenaine

Kommentit

Uuden tiedon oppiminen ei kiinnosta ja jälki on sen mukaista. Onhan asia tietenkin niin että LCHF/VHH (karppaaminen) ei anna yhtä hyviä mahdollisuuksia lisäansioihin kuin vanhoilla teorioilla ja THL:n luuloilla pyöritettävä yritys. Ravinteet yllämainituilla ruokavalioilla otetaan ravinnosta eikä purkeista.

Oma kommentti