Lisäenergiaa lisäravinteella

Saksalais-amerikkalainen lääketieteen tohtori Marcus Stanton on tunnettu hahmo Saksassa. Hiljattain hän poikkesi myös Suomessa puhumassa saksalaisesta entsyymivalmisteesta ja sen monipuolisista vaikutuksista.

Lääketieteen tohtori Marcus Stanton, 45, on syntynyt Kansasissa USA:ssa, mutta hän pitää vastaanottoaan Saksan Lyypekissä. Hän on sekä USA:n että Saksan kansalainen, sillä hänen isänsä on amerikkalainen ja äiti saksalainen. Niinpä hän puhuu sekä englantia että saksaa kotikielenään.

Marcus on naimisissa terveysalan asiantuntijana toimivan vaimonsa kanssa ja heillä on 20-vuotias tytär. Hän on valmistumassa hotellijohdon ammattilaiseksi eikä ole siis ole valinnut vanhempiensa elämänuraa.

Marcus Stanton on Saksassa tunnettu lääkäri, joka nähdään usein eri medioissa. Hän kiertää maailmaa luennnoimassa lääketieteen eri alueilta, hän on myös kirjailija ja toimii hallituksen puheenjohtajana ravitsemus- ja funktionaalisen lääketieteen yhdistyksissä.

Yli rajojen

Markus ei tieten tahtoen ole halunnut erikoistua millekään lääketieteen osa-alueelle. Tiukka erikoistuminen kaventaa hänen mukaansa näköalaa. Marcuksen vastaanotolle Lyypekkiin saapuu usein potilaita, jotka ovat saattaneet juosta kymmenien vuosien ajan kymmenillä eri terapeuteilla, mutta eivät ole löytäneet vastausta ongelmiinsa.

– Olen tavallaan viimeinen etappi. Kun potilas tulee luokseni, hän istuu luonani tunnin, jonka aikana käymme yhdessä läpi koko hän historiansa. Haluan tutustua häneen perusteellisesti ja tavallaan kurkistaa verhon taakse. Usein tutustun hänen saamiinsa diagnooseihin vasta kun olen itse ensin kuunnellut häntä.

Marcus kuuluttaa integraatiota, yhteistyötä yli rajojen, ja hän etsii aina ratkaisua niin koululääketieteen kuin funktionaalisenkin lääketieteen puolelta.

– Kumpikin puoli voi opettaa toiselle paljon. Ja on muistettava, ettei ole olemassa kahta samanlaista potilasta.

Vaikka Marcus saapui Suomeen puhumaan saksalaisesta entsyymivalmisteesta Regulatista, hän haluaa huomauttaa, ettei hän ole naimisissa sitä valmistavan yrityksen kanssa. Hän luennoi kautta maailman milloin mistäkin ajankohtaisesta terveysteemasta. Nyt aiheena sattui olemaan Regulat.

Kymmenen vuoden kokemus

Marcus kertoo löytäneensä Regulatin jo kymmenkunta vuotta sitten – ja on siitä lähtien käyttänyt sitä myös itse. Hän ottaa aamuin illoin 30 millilitraa eli jonkin verran suosituksia enemmän, mutta se näyttää pitävän miehen vauhdissa. Myös vaimo ja tytär käyttävät, ja jos perheen kissalla on ongelmia turkkinsa kanssa, sillekin annetaan Regulatia.

– Regulat on saksalainen keksintö, ja meillä onkin hyvin vahva tämän alueen perinne. Regulat on yksi parhaiten dokumentoinnuista yrttilääkkeistä. Siitä on olemassa paljon tutkimuksia. Se sopii kaikille, niin terveille kuin sairaillekin, kaiken ikäisille, ja on turvallinen käyttää.

Regulat sopii myös kaikkien lääkkeiden kanssa ja on täysin luontainen tuote.

– Maailma ja työt ovat muuttuneet. Lisäaineet kuormittavat elimistöämme enemmän kuin koskaan. Tarvitsemme parempaa ravintoa, mutta pystyykö kukaan joka päivä koko ajan syömään viisi annosta vihanneksia ja hedelmiä? Moderni elämä on erilaista kuin ennen eikä elintapoja ole mahdollista muuttaa kokonaan vastaamaan mennyttä. Elimistölle täytyy antaa jotain, joka vähentää elimistön stressiä.

Pitkäaikainen kesto

Regulatin on havaittu toimivan hyvin monenlaisissa sairaustiloissa. Marcus myöntää, että se voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta hän toteaa kuitenkin, että Regulatin toimivuus perustuu sen vaikutukseen elimistön perusmekanismeihin.

– Regulatilla on kolme tärkeää vaikutusaluetta, joista tärkein on lisäenergian antaminen. Toiseksi se vähentää happamuutta ja optimoi aineenvaihduntaa, ja kolmanneksi se korjaa elimistön omat toiminnat kuntoon.

Monet keinotekoiset vitamiinit ja mineraalit imeytyvät ravinnosta huonosti.

– Synteettisistä ravintolisistä puuttuu oleellisia aineosia, joita tarvitaan vitamiinien ja ravinteiden imeytymiseen. Kun ne ovat poissa, soluenergiatasot jäävät mataliksi, entsyymien toiminta on vajavaista tai uupuu kokonaan ja ruuansulatus saattaa häiriintyä.

Ravintolisät auttavat hetken, mutta käytön loppuessa vaikutuskin loppuu.

– Regulatin vaikutukset jatkuvat monta kuukautta käytön jälkeenkin ja monet muut aineet alkavat imeytyä paremmin.

Energian puute yleistä

Ihmiset toteavat nykyään yllättävän usein, etteivät he voi hyvin ja ettei ole riittävästi energiaa. Harva lääkäri hoitaa silti energiatason puutoksia.

– Mikäli elimistöllä ei ole enää energiaa käytössä, se ei kykene korjaantumaan. Ei upouusi Aston Martinkaan toimi ilman bensaa. Krooniset tulehdukset ja masennus syövät elimistön energiavaroja. Kun energiaa ei ole riittävästi, sen näkee muun muassa ihosta, tohtori Stanton toteaa.

Vastaus löytyy solujen voimalaitoksista mitokondrioista.

– Vain terveet mitokondriot tuottavat tarvittavan määrän energiaa solujen käyttöön. Tuhannet elimistön mitokondriot tuottavat energiaa jokaista solua varten toimiakseen kunnolla.

Mitokondriot ovat herkkiä reagoimaan muun muassa saasteisiin, stressiin, pikaruokaan, lääkkeisiin ja elektromagneettiseen säteilyyn. Niitä tuhoutuu päivittäin.

– Mitokondriot tarvitsevat erityistä suojaa ja rakennusaineita korjaantuakseen. Antibioottikuurit ja esimerkiksi kemoterapia tuhoavat mitokondrioiden seinämiä. Tänä päivänä terveen ihmisen mitokondrioista 60–70 prosenttia toimii kunnolla, sairailla vain noin 30–40 prosenttia ja tällöin energiaa ei riitä tervehtymisprosesseihin.

Imeytyy hetkessä

Kahvi nostaa energiatasoja hetkeksi noin viidellä prosentilla, kun Regulat nostaa niitä monikymmenkertaisesti vielä 3–6 kuukauden käytön jälkeenkin korjaamalla mitokondrioita ja elimistön entsyymien toimintaa.

– Tämä on todettu tutkimuksessa, johon osallistui pelkästään terveitä koehenkilöitä.

Regulat auttaa tohtori Stantonin mukaan myös ilmeytymishäiriöissä.

– Ruokaintoleranssit ovat yleistyneet. Muun muassa päänsärky, migreeni ja väsymys ovat merkkejä ruokaintoleranssien oireista, jotka syntyvät pikkuhiljaa. Taustalta löytyy heikentynyt ohutsuolen nukan laatu. Ohutsuoli menettää helposti toimintansa, mikäli suolinukka tuhoutuu ja tällöin ravintoaineiden imeytymispinta-ala vähenee.

Ihmisille syntyy voimakkaita makean himoja, sillä elimistö näkee käytännössä nälkää, koska tarvittavat ravinteet eivät imeydy. Ohutsuoleen muodostuu ikään kuin muuri, joka estää ravinteita imeytymästä.

– Regulat imeytyy elimistön käyttöön hetkessä johtuen ravinteiden pienestä koosta, vaikka solukalvot ja -nukka olisivat tuhoutuneet. Solunukka korjaantuu ja elimistöön alkaa imeytyä jälleen tarvittavia ravinteita muusta ravinnosta. Turha nälkä ja makean himo katoavat.

– Olen saanut allergioiden hoidossa hyviä tuloksia Regulatin avulla. Se toimii erityisesti ruoka-aineallergioissa.

Myös ulkoisesti

Regulatilla on Stantonin mukaan suotuisia vaikutuksia myös elimistön happamuuden torjumisessa.

– Elimistön happamuuden katsotaan olevan monen sairauden taustalla. Happamuus syntyy osittain ruuasta, mutta pääasiassa sitä kertyy elimistöön heikon aineenvaihdunnan sivutuotteina.

On yksilöllistä, kuinka hyvin elimistö pystyy puskuroimaan näitä sivutuotteita ja kuinka paljon happoja elimistöön alkaa kerääntyä.

– Moni turvautuu proteiinipumpun estäjiin, jotka auttavat kyllä hetkellisesti närästyksen oireisiin, mutta samalla ne työntävät ylimääräiset hapot muualle elimistöön aiheuttaen pitkällä tähtäimellä uusia ongelmia.

Regulatin avulla saadaan parannettua elimistön aineenvaihduntaa, jolloin sivutuotteina valmistuu vähemmän happoja.

Regulatia voi käyttää myös ulkoisesti. Marcus Stanton suosittelee krooniseen poskiontelotulehdukseen Regulatia sekoitettuna veteen suhteessa 1:3, jonka jälkeen liuosta voi käyttää nenäsprayna.

Yksi hänen potilaistaan käytti Regulatia tämän ohjeen mukaisesti kahden viikon ajan pari kertaa päivässä. Magneettikuvien perusteella tulehdus katosi tässä ajassa kokonaan.

– Se sopii myös iho-ongelmiin. Sopiva sekoitussuhde on 1:2 tai 1:3 veden kanssa. Useimmat ekseemat katoavat jo viikossa. Monta kertaa tyttäreni kaverit tulevat meille ja pyytävät minua suihkuttamaan Regulatia jalkojensa tai käsiensä alkaviin ihottumaläiskiin. Useimmiten vaiva on jo seuraavana päivänä kokonaan kadonnut.


Vauvan vaivat

Marcus Stanton sanoo, että hänellä on varastossaan hyviä potilastapauksia vaikka millä mitalla. Seuraavana kaksi niistä.

– Vastaanotolleni tuli vauva, joka ei lopettanut huutamista. Hän ei sietänyt äidinmaitoa, ei mitään ruokaa. Aina koskettaessa vatsaan hän itki tai oksensi.

Lasta käytettiin monenlaisissa tutkimuksissa ja usealla terapeutilla.

– Hän ei kasvanut, sillä hän ei saanut riittävästi ravinteita, ja niinpä hän sairastui yhä uusiin tulehduksiin.

Lapsi kärsi kaikista mahdollisista yliherkkyyksistä.

– Suosittelin lapselle Regulatia. Puoli vuotta myöhemmin koko perhe oli jo reissussa, ja he pystyivät nauttimaan erilaisista välimeren herkuista kuten kalasta ja paellasta.

Tanssin tahtia

Myös ikähaitarin toisesta päästä löytyy tyytyväinen Regulatin käyttäjä.

– Eräs 78-vuotias hyvin herttainen ja puhelias nainen tuli vastaanotolleni ja valitti tyytymättömyyttä elämäänsä. Hän ei enää jaksanut käydä tansseissa niin kuin ennen – siis monta kertaa viikossa – ja useimmat lääkärit olivat kehottaneet häntä vain olemaan tyytyväinen suhteelliseen hyvään kuntoonsa. Suosittelin hänelle Regulatia.

Ja niinpä neljän viikon käytön jälkeen rouva pystyi käymään tansseissa vanhaan malliin.

– Hän tuli sitten uudelleen vastaanotolleni ja kertoi varanneensa kahden viikon Marokon risteilyn. Hän oli silti hiukan tyytymätön tilanteeseensa ja vannotti minua, voisinko mennä takuuseen, että risteily onnistuisi hänen kuntonsa puolesta. Minä ryhdyin takuumieheksi ja vakuutin, että kaikki menee hyvin, ja niin tapahtuikin.

Risteilyltä palasi tyytyväinen tanssija.

– Yksi Regulatin hyvistä puolista on myös siis siinä, että se pystyy parantamaan ihmisten elämänlaatua, tohtori Marcus Stanton toteaa.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Arkisto ja Om-arkisto

Terveys-Hymy 6-2015

 

Teksti: Hymy
Avainsanat: aineenvaihdunta, allergia, elimistön happamuus, energia, entsyymi, lisäenergia, ruoka-allergia

Kommentit

Oma kommentti