Luontaistuote auttoi nivelrikkoon

Raija SalminenRaija Salminen sairastui nivelrikkoon jo toistakymmentä vuotta sitten. Lonkkiin on laitettu tekoniveliä, ja ne ovat paremmat kuin uudet, mutta sormet ovat kiusanneet aika ajoin ikävästi. Nyt säryt ovat poissa.

Espoon Nuottalahdessa asuva Raija, 67, teki pitkän päivätyön valtionhallinnon palveluksessa. Hän on työskennellyt Valtionkonttorissa jo vuodesta 1972 lähtien eli lähes koko työuransa. Koulutukseltaan Raija on hallintonotaari.

– Olin kansainvälisen eläketurvan asiantuntijana ja olin hyvin paljon tekemisissä EU- ja pohjoismaisten eläkkeiden kanssa. Itse jäin eläkkeelle neljä vuotta sitten.

Myös Raijan aviomies Pertti, 66, on jo eläkkeellä. Hän työskenteli atk-päällikkönä. Pariskunnalla on kaksi lasta ja kaksi lastenlasta.

Raija kertoo olleensa koko ikänsä koko lailla terve. Jos jotakin pientä kremppaa on tullut, se on saatu hoidetuksi. Koskaan ei ole ollut mitään vakavampaa.

– Vain nivelrikko on vaivannut. Se alkoi jo varmaan 10-15 vuotta sitten. Sitä on esiintynyt sormien nivelissä ja lonkissa. Lonkkaongelma on nyt hoidettu, ja nyt lonkat ovat tekonivelien ansiosta täysin kunnossa. Lonkkaleikkaukset paransivat asiaa huomattavasti.

Nivelrikkoa jäi kuitenkin sormiin. Raija toteaa, ettei kyseessä ole kovin iso haitta, mutta jonkinlainen kiusa kuitenkin. Kädet eivät suostu esimerkiksi menemään nyrkkiin niin kuin pitäisi. Nyrkin näyttäminen Raijalta ei siis suju.

– Särky ei ole ollut ihan jatkuvaa, mutta sitä on kuitenkin ilmaantunut aina silloin tällöin. Ilmat tai vuodenajat eivät siihen vaikuttaneet, mutta heti kun tein käsilläni jotakin, säryt ilmoittivat itsestään. Kävin aikoinani monellakin lääkärillä, mutta sain vain lähinnä särkylääkkeitä.

– Tätä vaivaa on meillä myös suvussa, ja sanotaankin, että tämä siirtyy äidiltä tyttärelle. Äidillänikin oli nivelrikkoa.

Viime vuoden lopulla Raija huomasi eräästä aikakauslehdestä ilmoituksen, missä luontaistuoteyritys etsi vapaaehtoisia testaajia NutriLenk-nimisellä valmisteella tehtävää tutkimusta varten. Raija ilmoittautui heti ja pääsi mukaan ryhmään, joka käsitti kaikkiaan 23 koehenkilöä. Tutkimus kesti kolme kuukautta.

– Rupesin marraskuun alussa ottamaan NutriLenkiä kaksi tablettia kolmesti päivässä. Myöhemmin valmiste muuttui vielä enemmän vitamiineja ja hivenaineita sisältävään NutriLenk Goldiin. Myönteisiä tuloksia alkoi tuntua jo muutaman viikon kuurin jälkeen, sillä kivut vähenivät koko ajan ja poistuivat lopulta kokonaan.

Raija on jatkanut NutriLenkin syömistä, vaikka kolmen kuukauden tutkimusjakso on loppunut jo muutama kuukausi sitten. Nykyään hän ottaa vuorokaudessa yhden tabletin aamulla, toisen päivällä ja kolmannen illalla.

– Käsien tilanne on oikein hyvä. Niitä ei ole särkenyt yhtään ja pistän sen ihan kokonaan NutriLenkin ansioksi. Ainakin minulla se on auttanut kovasti. En ole ehtinyt kertoa NutriLenkistä edes lääkärille, koska ei ole ollut lääkärin luo mitään asiaa.

Kun paikat nyt ovat kunnossa, Raija on lisännyt liikuntaa. Hän käy kuntosalilla, lenkkeilee paljon ja harrastaa myös vesijuoksua ja -jumppaa.

– Liikunta tekee hyvää nivelille ja luille, hän toteaa tyytyväisenä.

– Koiraa meillä ei ole, joten lenkille pitää lähteä ihan itse.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 06-10

Teksti:Mezina
Avainsanat: nivelrikko, nivel, särky

Kommentit

Oma kommentti