Luontaistuote toimi Jukalla nopeasti: Öiset vessareissut loppuivat

Mainos

Helsinkiläisestä Jukka Niemisestä voi täydellä syyllä sanoa, että tämä mies on kiertänyt vähän muutakin kuin tahkoa. Nyt menoa eivät hidasta edes yölliset vessakäynnit.

Näyttelijä Jarmo Mäkinen, 60, kertoi Terveys-Hymyn numerossa 12/2018 Pomi-T -nimisestä uudesta luontaistuotteesta, jolla on suotuisia vaikutuksia eturauhaseen. Jarmo oli jo valistanut tuotteesta muutamaa iäkästä sukulaismiestään, jotka olivat saaneet apua vaivoihinsa. Hiljattain hän tuli ohimennen maininneeksi Pomi-T:stä myös vanhalle tuttavalleen Jukka Niemiselle, 76, joka kiinnostui oitis asiasta.
Jukka on pitkän elämänsä aikana toden totta ehtinyt yhteen jos toiseenkin. Työuraan mahtuu hyvin monenlaisia asioita, mutta pääsääntöisesti hän teki uraansa eri medioissa 1960-luvun lopusta aina 1980-luvun alkuun.
– Ensin olin Filmi-Jatan palveluksessa, sitten siirryin MTV:hen, jonka jälkeen toimin Yleisradiossa ohjaajana. Vuonna 1989 Kalervo Kummolan ja kumppaneiden omistama VipVisio tilasi minulta filmin Neuvostoliiton jääkiekkojoukkueesta. Niinpä sitten tulin viettäneeksi Venäjällä seuraavat parikymmentä vuotta. Menin siellä myös naimisiin kazakstanilaisen naisen kanssa ja meillä on kaksi lasta, 12-vuotias tytär ja 15-vuotias poika.
– Valtaosan ajasta asuin Moskovassa, mutta olen kyllä kiertänyt koko Venäjän. Tulimme Suomeen vuonna 2003 poikaa synnyttämään, mutta vielä 2006 minut pyydettiin perustamaan Venäjälle muutama firma suomalaisille. Asuin viimeiset pari vuotta eli 2007-2008 Pietarissa, jonka jälkeen tulin pois enkä mene takaisin jos ei aseella uhata. Myös vaimo jäi Suomeen.
Mittavasta työurastaan huolimatta Jukalla ei ole juuri koulutusta. Hän kävi seitsemän luokkaa yhteiskoulua, kunnes luvut saivat jäädä. Tilalle tuli kuulemma muita ja parempia harrastuksia.
– Naiset alkoivat kiinnostaa. Sanon suoraan, että naiset veivät. Siitä tuli ihan täystoiminen harrastus.
Jukka on supliikkimiehiä, ja hän sanookin saaneensa töitä aina kun on niitä tarvinnut. Sama supliikki lienee toiminut myös naisväen parissa.
Varsinainen vauhtiveikko siis. Erikoinen tapaus oli myös hänen isänsä.
– Hän oli silmälääkäri ja rauhaton sielu, ei pysynyt paikallaan. Kerran hän osti asunnon, kunnes puolen vuoden kuluttua totesi, ettei tässä voi asua, ja taas muutettiin. Olin kahdeksantoista ikävuoteeni mennessä ehtinyt perheeni kanssa muuttaa 21 kertaa! Se oli varsinaista mustalaiselämää.

Keuhkoahtauma ja kakkostyypin diabetes

Jukka kertoo aikoinaan tupakoineensa ja harrastaneensa kaksin käsin myös viinan juomista, mutta nyttemmin molemmat paheet ovat taaksejäänyttä elämää. Riesaksi on tullut pari sairauttakin, joista Jukka tosin sarkastisesti toteaa, että molemmat tulivat heti sen jälkeen, kun hän hylkäsi alkoholin riemut.
– Keuhkoahtauma tuli hoitamattomasta astmasta ja se todettiin vuonna 1999. On se kumma, ettei kukaan huomannut, vaikka koko lähisuku on lääkäreitä. Suutarin lapsilla on risat kengät. Olen lääkärien kanssa sopinut, ettei sairaus johtunut tupakasta. Olen ollut polttamatta jo 14 vuotta.
– Kakkostyypin diabetes todettiin Venäjällä jo vuonna 1995. Väsytti, janotti, kusetti. Ilta-Sanomissa oli juttu testosteronin vähyydestä, ja oireet olivat ihan samat. Olin helkutin haluton tekemään yhtään mitään, makasin vain sängyssä ja ihmettelin, kun kaikki oli niin tylsää. Oli kurja olo, mutta panin kaikki diabeteksen oireet kankkusen piikkiin. Kävin noihin aikoihin kerran kuussa Suomessa ja menin labraan mittauttamaan testosteronin. Olin jo lähdössä pois, kun pyysin ottamaan samalla myös sokerin.
– Kului kolme vuorokautta ja istuin jo lentokentän bussissa, joka vei Moskovan koneelle, kun puhelin soi. Lääkäri kehotti menemään heti sairaalaan, koska olin hänen mukaansa menossa koomaan. Vastasin hänelle, että Moskovaan minä olen menossa enkä voi tästä enää lähteä mihinkään. Lääkäri kertoi, että verensokeri oli 18, kun sen pitäisi olla alle kuusi. Hän yllytti minua menemään heti Moskovaan tultuani lääkäriin ja niin teinkin.
Jukan diabetesta on hoidettu insuliinipistoksilla, mutta nyt hän toivoo pääsevänsä koko sairaudesta eroon. Keuhkoahtaumalääkitys kuitenkin jatkuu.
– Painoin pahimmillani 104 kiloa, mutta nyt olen laihduttanut ja painan enää 88 kiloa. Kun saan vielä neljä kiloa pois, lääkäri lupasi, että diabetes katoaa. Siihen tähdätään.

Sitten alkoivat eturauhasvaivat

Kun Jukka kotiutui Pietarista vuonna 2008, virtsaaminen alkoi tuottaa hankaluuksia. Hän kuuli monien tuttujen ikätoverien sairastavan eturauhassyöpää ja pelkäsi, että sama riesa on nyt iskenyt häneenkin. Onneksi kyseessä oli vain suurentunut ja hyvälaatuinen eturauhanen, joka aiheutti pissimisongelmia.
– Se oli kelju vaiva. Se herätti yöllä säännöllisesti, ja viimeistään kolmelta yöllä oli pakko lähteä vessaan. Monesti se herätti jo paljon aiemminkin ja useita kertoja. Hankin lääkärin kautta lääkkeitä ja löysinkin sellaisen, joka ei vaikuta potenssiin. Se on Orionin Alfuzosin.
Jukka sattui viime kesänä törmäämään vanhaan telkkariajoilta peräisin olevaan tuttavaansa, suosikkinäyttelijä Jarmo Mäkiseen, ja virtsaamisvaivat tulivat puheeksi. Jarmo kertoi tulossa olevasta uutuustuotteesta Pomi-T:stä, jota hän oli jo jaellut sukunsa ikämiehille hyvällä menestyksellä.
– Rupesin ottamaan Pomi-T:tä kaksi tablettia aamulla aterian jälkeen samaan aikaan lääkärin määräämän lääkkeen kanssa. Aluksi en huomannut mitään vaikutusta, mutta kun oli kulunut muutama viikko, huomasin yhtäkkiä, että ongelma on kadonnut kokonaan. Nyt ei enää kusettanut pitkin päivää ollenkaan ja kun kävin asioilla, mitään esteitä tai hankaluuksia ei ollut. Yöreissut vessaan olivat kokonaan jääneet pois.
Sitten Jukka päätti tehdä itsellään ihmiskokeen.
– Olin syönyt Pomi-T:tä aikani ja kaikki oli hyvin. Nyt jätin lääkärin määräämän lääkkeen kokonaan pois ja söin vain Pomi-T:tä. Kolme päivää meni oikein hyvin, neljäntenä alkoi ahdistaa ja viidentenä päivänä oli karvaa vailla, etten joutunut katetroitavaksi. Tilanne palautui entiselleen, kun rupesin taas ottamaan lääkärin määräämää lääkettä yhdessä Pomi-T:n kanssa. Pelkkä lääkärin lääke ei vielä tee oloa mukavaksi, mutta kun sen yhdistää Pomi-T:hen, homma toimii. Nyt eturauhasessa ei tunnu olevan mitään vikaa. On ihan niin kuin taivas olisi auennut! Nyt elämä on helkutin mukavaa enkä enää edes ajattele koko asiaa.
– Käyn yöpissalla enää todella harvoin. Jos satun juomaan illalla paljon kahvia, silloin voi tapahtua. Mutta ei muuten.

Kujeet entiset

Helsingin Laajasalossa asuva Jukka myi autonsa kolme vuotta sitten ja on sen jälkeen kulkenut julkisilla. Ja myös jalan, sillä hän lenkkeilee säännöllisesti. Se on taattu ja hyväksi havaittu konsti diabetesta vastaan. Hän tulee kävelleeksi keskimäärin kaksi kilometriä vuoden jokaisena päivänä, mikä on kunnioitettava saavutus.
– Nyttemmin olen innostunut myös polkupyöräilyyn, teen retkiä balettia harrastavan tyttäreni kanssa. Pyöräily sopii keuhkoahtauman hoitoon oikein hyvin.
Jukka asuu tätä nykyä yksin. Kun häneltä kysyy, onko kotieläimiä, vastaus tulee kuin tykin suusta:
– Ei kotieläimiä, mutta joskus nainen täällä käy.

 

Vaikuttaa eturauhaseen monin tavoin

Pomi-T on varsinaisesti tarkoitettu eturauhassyöpään liittyvän PSA-arvon alentamiseen, mutta sitä käytetään myös eturauhassyövän hoitoon ja sen jälkihoitoon. Mutta mikä ihme sitten on Pomi-T?
Kyseessä on englantilaisen Campbridgen yliopiston syöpäprofessori Robert Thomasin kehittämä valmiste, joka sisältää kuivattuina ja jauhettuina neljää eri ainesosaa: granaattiomenaa, kurkumaa, vihreää teetä ja parsakaalia. Sen on osoitettu pystyvän laskemaan PSA-arvoa. Professori Thomas on valittu Englannissa sekä vuoden lääkäriksi että vuoden syöpälääkäriksi. Englannin onkologinen eli syöpälääkärien yhdistus valitsee vuoden syöpälääkärin, kun taas terveysalan ammattilehdistö valitsee vuoden lääkärin Englannissa. Ei siis ihan turhia titteleitä.
Monet Pomi-T:tä käyttävät miehet ovat Jukka Niemisen tavoin saaneet myös eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta johtuvat virtsaamisvaivat ja etenkin yölliset vessareissut vähenemään. Tuotteesta kiinnostuneet voivat hankkia sitä www.pomi-t.fi -nettisivuston kautta.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Matti Matikainen
Avainsanat: Jukka Nieminen, Pomi-T

Kommentit

Oma kommentti