Magneettihoitoa kuukautisvaivoihin

mn8, LadyCareEnglannissa on kehitetty kivuliaitten kuukautisten sekä vaihdevuosivaivojen itsehoitoon pienet, kevyet ja huomaamattomat magneetit.

Magneetit tarjoavat uudenlaisen lääkkeettömän tavan ehkäistä ja lievittää vaihdevuosiin ja kivuliaisiin kuukautisiin liittyviä kiusallisia oireita.

– Magneettihoito on yleistynyt monilla lääketieteen alueilla, laitteisiin perehtynyt tohtori Matti Tolonen kertoo.

Englannissa on ollut vuodesta 2006 alkaen käytössä kansallisen terveyspalvelun (NHS) hyväksymä magneettilaite 4UlcerCare, jota yleislääkärit määräävät reseptillä säärihaavan hoitoon ja sen uusiutumisen ehkäisyyn. Laitteen uskotaan parantavan verenkiertoa säären alueella.

Tolosen mukaan ei ole lainkaan mahdotonta, että magneetista voisi olla apua myös vaihdevuosivaivoihin. Siihen tarkoitukseen on kehitetty laite nimeltään LadyCare, kivuliaitten kuukautisten hoitoon puolestaan magneetti nimeltään mn8.

Laitteet lähettävät turvallista, mutta tehokasta staattista magneettikenttää, jonka uskotaan auttavan tasapainottamaan hormonien toimintoja.

Lääketieteen tohtori Nyjon Eccles testasi Englannissa LadyCaren vaikutusta 500:lla vaihdevuosioireista kärsivällä naisella. Valtaosa heistä ilmoitti LadyCaren parantaneen heidän elämänlaatuaan.

Tulosten mukaan laite voi auttaa ehkäisemään tai vähentämään yöhikoilua, sydämentykytystä, lihasjännitystä ja ahdistuneisuutta. LadyCare voi myös auttaa vähentämään turvotusta, rintojen herkkyyttä, ärtyneisyyttä ja mielialan vaihteluja.

– LadyCare tarjoaa tervetulleen vaihtoehdon naisille, jotka eivät halua hormonikorvaushoitoa. Rohkenisin väittää, että se voi osoittautua yhdeksi huomattavimmista keksinnöistä vaihdevuosioireiden lievittämisessä, sanoo tohtori Eccles.

Myös mn8:aa on testattu tri Ecclesin valvonnassa. Yhdeksällä käyttäjällä kymmenestä kuukautiskivut vähenivät tai hävisivät kokonaan. Seitsemällä kymmenestä myös ärtyneisyys väheni, ja 58 prosenttia ilmoitti PMS-oireiden, ummetuksen, turvotuksen ja kasvojen näppylöiden vähentyneen.

LadyCare ja mn8 toimivat ainakin 10 vuotta. Magneetit on helppo kiinnittää lantion alueelle ja niitä voi hyvin pitää alusvaatteissa kaikissa vaihdevuosien vaiheissa niin pitkään kuin on tarpeen.

Myönteinen vaikutus voi ilmetä jo muutamien ensimmäisten päivien aikana, mutta useimmiten merkittävä pitkäaikainen apu saadaan käyttämällä magneettia jatkuvasti, vuorokauden ympäri – myös öisin – ohjeiden mukaan. Hyödyt voivat lisääntyä tasaisesti seuraavien kuukausien aikana.

– Jos vaihdevuotesi ovat alkuvaiheessa, kuukautiset voivat palata. Tästä ei tarvitse huolestua, sillä se on normaalia ja vaaratonta, tohtori Eccles toteaa.

Magneetteja voi hyvin käyttää kierukan kanssa. Myös diabeetikot voivat pitää magneetteja ja eräät naiset ovat jopa raportoineet kohonneiden verensokeriarvojen alentuneen. Jos niin käy, on syytä keskustella hoitavan lääkärin kanssa mahdollisesta lääkityksen vähentämisestä.

Teksti: Reijo Ikävalko, Asiantuntija: Tohtori Matti Tolonen

Kuva: Arto Wiikari

Terveys-Hymy 10-10

 

Teksti:Bio-Vita
Avainsanat: kuukautiset, magneettihoito, vaihdevuodet

Kommentit

Oma kommentti