Magnesium auttaa myös uniongelmissa

Mainos

Magnesiumista näyttää olevan apua hyvin monenlaisiin vaivoihin. Nyt sen on havaittu toimivan myös nukkumisvaikeuksissa.

Nordic Health Spraysin (www.nordichealthsprays.fi) tuotevalikoimaan kuuluvaa Uni magnesiumvoidetta testattiin puolentoista kuukauden ajan. Puolueettomat testaajat selvittivät tuotteen toimivuuden ja laadun sekä tuotteen käytön mahdolliset hyödyt. Testiryhmään osallistui 30 testaajaa, jotka olivat eri urheilumuotoja harrastavia urheilijoita, kuntoilijoita ja liikkujia. Lajeina olivat muun muassa juoksu, pyöräily, hiihto, uinti, palloilulajit, triathlon, crossfit ja kuntosali.
Kahdella kolmasosalla testiryhmästä oli usein tai säännöllisesti vaikeuksia nukahtaa, ja valtaosalla heistä esiintyi myös nukahtamista häiritseviä lihaskipuja tai -kireyksiä. Lähes jokaisella testaajalla ilmeni iltatreenin jälkeen nukahtamisongelmia, jolloin sillä oli myös seuraavaan yöuneen häiritsevä vaikutus.
Testattava valmiste Uni magnesiumvoide koettiin miellyttävän tuntuiseksi iholla, ja voiteen kosteuttavan vaikutuksen ansiosta iho myös pysyi samalla hyvänä. Voide soveltuu hyvin myös hieromiseen, ja jotkut testaajat hieroivatkin voiteella kipeät jalat tai hartiat. Miellyttäväksi koettiin myös se, ettei voide aiheuttanut iholle kihelmöintiä.
Testiryhmä havaitsi Uni magnesiumvoiteen tehon lihasten rentoutumisena. Niskan ja hartioiden rentoutumisen huomasi jo ennen nukahtamista. Voidetta käyttämällä olo rauhoittui nukkumaan mennessä. Isommista lihaskivuista kärsivät testaajat käyttivät tuotetta menestyksellisesti myös päiväsaikaan.

Nukkumatti tuli melkein jokaiselle

Nukahtaminen helpottui peräti 89 prosentilla testaajista. Voide antoi levollisen ja rentoutuneen olon koko kehoon, jolloin nukahtaminen helpottui ja sängyssä pyöriminen väheni tai loppui kokonaan. Erityisesti jalkojen rentoutuneet lihakset vaikuttivat ratkaisevasti nukahtamisen onnistumiseen. Testaajat huomasivat myös nopeasti, että nukahtaminen oli vaikeampaa, jos voidetta ei käyttänyt illalla.
Unen laatu parani 79 prosentilla. Joidenkin testaajien puolisotkin kokeilivat valmistetta ja huomasivat saman vaikutuksen. Uni ei enää ollut yhtä katkonaista ja pinnallista kuin aiemmin. Unen laatu parani erityisesti alkuyöstä. Unen laadun paranemisella oli myönteinen vaikutus myös unirytmiin ja sen ylläpitoon. Kaksi testaajaa sai myös levottomat jalat rauhoittumaan voiteen avulla. Aamuheräämisessäkin havaittiin positiivista vaikutusta. Lihakset tuntuivat aamuisin levänneemmiltä.

Yhteenveto

Uni magnesiumvoiteen ansiosta lihakset rentoutuivat, lihaskireydet leivittyivät, aistit rauhoittuivat, nukahtaminen helpottui, yöheräily väheni, unen laatu parani, yöunesta tuli syvempi ja yhtenäisempi, ylikierroksilla iltatreenin jälkeen käyvä keho rauhoittui, nukahtaminen onnistui aiempaa paremmin iltatreenien jälkeen ja myös niiden jälkeinen yö sujui hyvin.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Unplash
Avainsanat: magnesium, uni

Kommentit

Oma kommentti