Magnesiumsuihke lopetti jalkakrampit

Ikävät suonenvedot kiusasivat Pertti Kirstuaa useiden vuosien ajan. – Terveys-Hymy teki työkaverin samanlaisista jalkaongelmista jutun, jossa kerrottiin kipumagnesiumsuihkeen auttaneen. Minäkin päätin kokeilla, enkä ole katunut!


Nokialainen Pertti Kirstua, 53, on jo toisen polven kuorma-autoilija. Hänen isänsä aloitti vuonna 1965, ja vuonna 2001 isä ja poika tekivät sukupolvenvaihdoksen. Pertillä on yhden miehen yritys, ja hän pyörii nosturivaihtolava-autonsa kanssa lähinnä kunnallisella sektorilla. Kun tätä juttua tehtiin, hän oli Tampereen sähkölaitoksen hommissa.

Pertti on touhunnut autojen kanssa koko ikänsä. Hän työskenteli ensin autoasentajana 10 vuotta Veholla, jonka jälkeen hän ajoi isänsä firmassa toiset kymmenen vuotta. Seuraavat 10 vuotta hän onkin sitten toiminut yksityisyrittäjänä.

Pertillä on vaimonsa kanssa nelivuotias poika. Vaimolla on ensimmäisestä liitostaan kolme tytärtä, joista enää nuorimmainen, 16-vuotias, asustaa kotona. Seuraavaakin sukupolvea on jo pari kappaletta.

Yöllisiä kramppeja

Pertin terveys on pitänyt ensimmäisten 53 vuoden ajan hyvin. Uniapnea on saatu kuriin yön ajaksi suun eteen laitettavalla CPAP-laitteella ja polvissa on kulumia, joita yritetään hoitaa lääkityksellä, mutta onneksi ne eivät haittaa työssä. Vain tanssiessa polvet eivät oikein hyväksy kiertoliikkeitä.

Muutaman vuoden ajan Pertin riesana ovat olleet myös öiset suonenvedot. Hän on joutunut nukkumaan villasukat jalassa, mutta silti kramppeja on siunaantunut.

– Sekä pohkeista että reisistä kramppasi, hän muistelee.

– Enimmäkseen pohkeista, mutta myös reisistä. Jos liikuin illalla kotona paljain jaloin, ihan varmasti heti alkoi nyppiä. Kramppeja ei koskaan tullut autoa ajaessa tai kävellessä, mutta nukkumaan mennessä tai sitten aamuyöstä niitä alkoi ilmaantua.

Terveys-Hymyn numerossa 4/2012 oli juttu kahdesta tamperelaisesta miehestä, jotka kärsivät samoista ongelmista kuin Pertti. Sähköasentaja Juha Heino ja mittausmies Tuomo Haavisto olivat kumpikin saaneet avun ongelmaansa BetterYou Kipu joint -magnesiumsuihkeen avulla.

– Se lehtijuttu pyöri työpaikan pöydällä ja asia alkoi kiinnostaa.

Villasukat jäivät

Pertti oli yrittänyt torjua suonenvetoja syömällä magnesiumia tabletteina, mutta siitä ei ollut mitään apua.

– Kyselin asiaa vähän tarkemmin Juhalta ja päätin itsekin ruveta kokeilemaan samaa magnesiumsuihketta. Sen jälkeen ei ole tarvinnut nukkua villasukat jalassa. Yhtään suonenvetokohtausta ei ole ollut, kunhan vain muistan aina suihkutella tuntemusten mukaan.

– Tuote on toiminut tosi hienosti. En suihkuttele sitä ihan joka ilta vaan aina ihan sen mukaan, millaisia oireita ilmenee. Olen nyt käyttänyt sitä jo vuoden päivät ja olen todella tyytyväinen.

BetterYou Kipu joint -magnesiumissa on voimakas haju, joka ei haittaa Perttiä, mutta hänen vaimonsa on herkkänenäisempi. Niinpä Pertti suunnittelee jatkossa siirtyvänsä hajuttomaan magnesiumsuihkeeseen. Hän on levittänyt hyvää sanaa myös lähipiiriinsä.

– Vein sitä parille vanhemmalle herralle, jotka kärsivät samoista ongelmista. He ovat olleet hyvin tyytyväisiä tuotteeseen. Toinen herroista halusi sitä lisää ja kehui aivan täydelliseksi. Hän oli todella tyytyväinen tilanteeseen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Kalle Parkkinen

Terveys-Hymy 5-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: kramppi, suonenveto, magnesiumsuihke, jalkakramppi

Kommentit

Oma kommentti