Magnesiumsuihke vei kampaajan kivut

Parturikampaajan ammatissa ei mukavia työasentoja tunneta, ja niinpä Anne-Maria Stenmanin kylki alkoi tosissaan krampata ja vihoitella. – Suihkemainen magnesium vei viikossa säryt ja krampit pois, Anne-Maria sanoo.


Tampereen Peurankallion palvelukeskuksessa Amurissa omaa yhden naisen yritystään pyörittävä parturikampaaja Anne-Maria Stenman, 52, kertoo saaneensa kipinän ammattiinsa jo pikkutyttönä.

– Se tuli varmaan, kun leikittiin kampaajatätiä. Sehän on ollut vuosikausia tyttölasten toiveammatti. Kampaajatäti minusta sitten tuli.

Anne-Maria meni neljätoistavuotiaana ammattikoulun parturikampaajalinjalle ja jäi sille tielleen. Hän palvelee sekä miehiä että naisia, mutta vakuuttaa, että ”tässä iässä” voi töitä tehdä jo hiljaa ja rauhallisesti. Pahimmat kiireet ovat kuulemma ohi.

Anne-Maria on syntyjään Keski-Pohjanmaalta Perhosta. Hänellä on 29-vuotias, steinerkoulun opettajaksi opiskeleva tytär. Siviilisäädykseen hän ilmoittaa olevansa kierrätykseen laitettu eli sinkku.

Kampaajan työ on rankkaa ja kuluttavaa seisomatyötä, mutta pahempia terveysongelmia hänellä ei onneksi ole ollut. Hän myöntää kuitenkin olevansa stressiin taipuvainen, ja sen myötä on tullut närästysongelma. Eli kun oikein stressaa, hapot alkavat jyllätä.

– Tiedän kyllä, mitkä ruuat ja juomat aiheuttavat närästystä. Kahvi pitäisi jättää pois, enkä paljon enää sitä juokaan.

Kylki kramppasi

Parturikampaajan työssä ei taida olla muita kuin epämukavia asentoja. Tälle ammattikunnalle ei erikseen tarvitse sanoa edes aseella uhaten, että kädet ylös. Ne ovat siellä koko ajan muutenkin.

– Olen koko ikäni käyttänyt luontaistuotteita ja yrittänyt hoitaa pikku vaivat mahdollisimman pehmeillä hoidoilla. Nyt kuitenkin keväällä oikea kylki kramppasi oikein tosissaan. Olen tällainen lyhyenläntä pätkä, ja kun tässä ammatissa joutuu kurottelemaan, niin kylki kipeytyi. Se oli tosi tuskallista, ja pystyin töihin vain särkylääkkeiden avulla.

Anne-Marian ystäväpiiriin kuuluu onneksi fytonomeja, ja yksi heistä kertoi aivan uudesta suihkeena käytettävästä nestemäisestä kipumagnesiumvalmisteesta.

– Kiinnostuin tietysti kovasti, ja hän toi sitä minulle kiireen vilkkaa. Rupesin käyttämään sitä aina kun muistin ja pystyin, ja vähitellen kivut ja krampit alkoivat hellittää.
 Viikko siinä varmaan meni. Nykyään en enää edes muista, kumpi kylki oli kipeänä!

Anne-Maria alkoi seuraavaksi suihkutella kipumagnesiumia myös hartioihin. Ja hyvin tuloksin.

– Käsien ylhäällä pitäminen jämähdyttää niskat. Ja kun niskat ja hartiat jämähtävät, seurauksena on kova migreeni, joka ei hellitä ilman särkylääkettä.

Kipumagnesiumsuihke oli hyvä apu myös hartia- ja niskavaivoihin, ja olen pystynyt kokonaan luopumaan särkylääkkeistä.

– Olen syönyt tablettimuotoista magnesiumia, mutta siitä huolimatta jalat ovat krampanneet. Heräsin usein yöllä tosi tuskallisiin suonenvetoihin. Kun tätä suihketta sattui olemaan kotona, laitoin sitä heti yöllä ja aamulla vielä toisen kerran. Suureksi ihmeekseni krampit katosivat saman tien.

Miksi suihke toimii?

Anne-Marialla on hyvä selitys siihen, miksi suihkeena otettu magnesium toimii hänellä – ja tablettimuotoinen ei.

– Se johtuu suolisto-ongelmista. Tablettimuotoinen magnesium ei imeydy, jos on happo- tai muita suolistovaivoja. Koska kärsin närästyksestä, nestemäinen magnesium imeytyy ja toimii minulla oikein hyvin.

Anne-Marian ei ole enää tarvinnut suihkautella magnesiumia kylkeensä. Sen sijaan pohkeisiin ja hartioihin hän suihkii sitä aina silloin tällöin, jotteivat vaivat pääse uusiutumaan.

Kaikille uusille kipumagnesiumsuihkeiden kokeilijoille hän toivottaa malttia. Kaikkien vaivat eivät hellitä yhtä nopeasti kuin hänellä. Anne-Maria suosittelee valmistetta ennen muuta kaikille kollegoilleen.

– Se auttaa niin monenlaiseen kipuun. Kun olin käyttänyt suihketta pari viikkoa, vanhemmat tulivat käymään. Koska he tekevät mökillä kaikenlaisia hommia, isän selkä oli kipeytynyt aika pahasti. Hän kertoi, ettei edellisyönä tullut särkyjen takia nukuttua, jolloin pyysin häntä istumaan ja aloin suihkutella kipumagnesiumia hänen selkäänsä. Annoin vielä pullon mukaankin. Jo illalla tuli tekstiviesti, että kipu oli kokonaan poissa.

– Olen ylipäätään huomannut, että tuote toimii miehillä tehokkaammin kuin naisilla, tiedä sitten, mistä se johtuu. Yleensä miehet ovat niin toivottomia tapauksia, ettei niihin tehoa mikään!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Kalle Parkkinen

Terveys-Hymy 12-12

Teksti:Terveyssiskot
Avainsanat: kipu, kramppi, magnesium, magnesiumsuihke, kipumagnesiumsuihke

Kommentit

Oma kommentti