Magnesiumsuihke vei kivut

Jaana Bertula on koko ikänsä juossut ja harrastanut muutenkin urheilua, mutta oikea polvi on pistänyt hanttiin. Siihen on tehty jo kaksi operaatiota ja kolmattakin ehdotettiin. Nyt on kaikki kuitenkin paremmin.

Vaikka Jaana Bertulan, 44, sukunimi ei ole ihan kaikkein suomalaisimmasta päästä, hän on kuitenkin jo seitsemännen polven helsinkiläinen. Sukujuuret juontavat Ruotsin kautta Saksaan, ei siis Viroon, niin kuin nimestä helposti voisi luulla.

Jaana on ammatiltaan stylistimaskeeraaja ja tekee työtään toiminimen turvin free lancerina. Hän on pyörittänyt toimintaansa nyt kaksi vuotta. Aiemmin hän vaikutti vaatealalla. Jaana on kertaalleen eronnut ja hänellä on neljä tytärtä: 25-, 17-, 13- ja yhdeksänvuotiaat, joista esikoistytär asuu jo omassa osoitteessaan.

– Minua tilataan töihin ihan suusta suuhun -periaatteella, Jaana kertoo.

– Suhteilla mennään ja viidakkorumpu soi. Työtehtävät ovat hyvin erilaisia. Omia nettisivuja ei vielä ole, mutta ne ovat suunnitteilla.

Tekevälle sattuu

Jaana on menevä nainen, ja menevälle ja tekevälle sattuu. Oikea polvi ei ole tahtonut pysyä tämän vauhtimimmin perässä.

– Olen ikäni juossut ja urheillut muutenkin. Polvessa on aika pahat kulumat, ja siihen tuli alun perin luksaatiovaivoja. Kolme vuotta sitten siihen tehtiin tosi iso operaatio, missä katkaistiin sääriluu ja pistettiin paikkoja kaikin puolin uusiksi. Vuosi sitten sieltä poistettiin ruuvit. Polvi jäi kuitenkin hiukan koukkuun ja lääkärit suunnittelivat jo kolmatta operaatiota, mutta en halunnut enää lähteä siihen.

– Onneksi löysin BetterYou -sarjan magnesiumsuihkeet. Etenkin Kipu-magnesiumsuihke on lieventänyt särkyjä ja poistanut turvotusta. Sitä ennen söin jonkun verran särkylääkkeitä, mutta en niitäkään kovin paljon. Minulle kirjoitettiin Tramalia, mutta se oli liian vahvaa. Se pisti pään sekaisin.

Kun Jaana sai ensimmäisen kerran magnesiumsuihkeita käteensä, hän ei jaksanut uskoa niiden tehoon.

– Minulla oli toistakymmentä niittiä viimeisen leikkauksen jälkeen ja ajattelin ihan tosissani, ettei tähän mikään suihke voi auttaa. Mutta ihme kyllä se auttoi. Käytän nykyään kaikkia neljää sarjaan kuuluvaa magnesiumsuihketta. Laitan niitä aamuin illoin, mutta kaikkein eniten käytän sinistä. Mitään muita luontaistuotteita en tarvitse ja reseptilääkitystä minulla ei ole.

Kiitos köriläälle

Jaana treenaa ja laihduttelee Skandinavian Hunksien personal trainerin Jucci Hellströmin ohjauksessa. Jaana kiitteleekin Juccia motivoinnista, sillä kynnys oli korkealla jatkuvien ongelmien takia.

– Polvi ei periaatteessa enää rajoita elämääni. Tottahan se välillä hiukan kipeytyy ja korkokenkien käyttäminen on toisinaan hiukan vaikeampaa, mutta nyt polvea on kovasti treenattu. Viimeisenkin operaation jälkeen on ollut kaksi luksaatiota eli polvi on mennyt kokonaan pois paikoiltaan, mutta voin aina soittaa lääkäreille, jos ongelmia tulee.

Nyt on koko ajan kuitenkin menty parempaan suuntaan eikä polvi enää periaatteessa rasita eikä rajoita.

– Voin tehdä polveni kanssa ihan mitä tykkään. Aloitin viime kesänä fillaroinnin ja tein tosi pitkiä lenkkejä. Se auttoi todella paljon polven kuntoutuksessa. Käyn myös koko ajan salilla.

Jaanalla ei ole uusille kokeilijoille sen kummempia käyttöniksejä. Hän nauraa vain iloisesti ja sanoo, että BetterYou -magnesiumsuihkeita kannattaa kokeilla.

– Olen kehunut kaikille, että ne todella toimivat. Minulla on siitä omakohtaisia kokemuksia, joten tiedän, mistä puhun!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 6-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: juoksu, kipu, magnesiumsuihke, polvi

Kommentit

Oma kommentti