Rovaniemi 7.6.2018 Terveys HYMY
Anne Patjas

Magnesiumvoide auttoi hevostytön pohkeisiin

Mainos

Anni Patjas harrastaa ratsastusta, ja siinä touhussa lihakset ovat lujilla sekä hevosella että ratsastajalla. Annin ongelmana olivat aiemmin esteratsastustunnin jälkeen jumiutuneet pohkeet, mutta ongelmaan löytyi ratkaisu.

Rovaniemeläinen Anni Patjas, 27, valmistui juuri markkinoinnin tradenomiksi. Tulevaisuudestaan hän ei vielä osaa sanoa.
– Mitään ei ole päätetty. Katsotaan, mihin tie vie. Kaikki tiet ovat kuitenkin auki.
Anni ei ole päättänyt sitäkään, hakeutuuko hän heti työelämään vai jatkaako opiskelua. Jo tähän mennessä hän on työskennellyt kausiluontoisesti H&M:n myymälässä.
Viime aikoina luontoaiheiset teemat ja eläimet ovat alkaneet kiinnostaa entistä enemmän, joten aika näyttää, mistä nuori nainen itsensä löytää. Anni asuu avoliitossa yhdessä luokanopettajaksi opiskelevan poikaystävänsä kanssa.
Kiinnostus eläimiin näkyy myös Annin lempiharrastuksessa, sillä hän on touhunnut hevosten parissa ala-asteikäisestä lähtien.
– Sitten hevosharrastus kuitenkin hiipui, kun rupesin pelaamaan jalkapalloa. Lopetin ratsastuksen kokonaan ja pidin siitä taukoa, kunnes parikymppisenä aloitin uudestaan. Harrastan sekä este- että kouluratsastusta. Kuulun myös Rovaniemen Urheiluratsastajat ry:n hallitukseen. Omaa hevosta ei ole, mutta haaveissa se on, kunhan vakituinen työpaikka löytyy ja saan rahaa säästetyksi.
– Tällä hetkellä käyn ratsastamassa kaksi kertaa viikossa, toinen tunti on esteratsastusta ja toinen kouluratsastusta. Näistä esteratsastus kiehtoo ehkä hiukan enemmän. Mitään suosikkihevosta minulla ei tallin hevosista ole, on hyvä oppia ratsastamaan hiukan erilaisilla hevosilla. Riippuu myös siitä, onko kyseessä este- vai kouluratsastus-
tunti.

Auttaa myös hartia-jumiin

Esteratsastus on hurja laji, eikä ole ihme, että ratsastajan lihaksisto joutuu koville. Annin kohdalla tämä laji on rasittanut pohkeita.
– Ne menivät helposti jumiin erityisesti estetunnin jälkeen, mutta viime syksynä ihan sattumalta tähän ongelmaan löytyi ratkaisu. Olin harjoittelussa paikallisessa luontaistuoteyritys Detriassa, ja siellä tuli testattua firman tuotteita. Suosikikseni nousi Relaxant Magnesium Sport -niminen voide, jota olen käyttänyt siitä lähtien säännöllisesti joka ilta. Se toimii kramppeihin myös ennaltaehkäisevästi. Olen kokeillut Detrian muitakin Relaxant-sarjaan kuuluvia voiteita, mutta tämä sopii minulle kaikkein parhaiten. Sitä pitää olla aina saatavilla!
– Se auttaa aika nopeasti. Minulla on ratsastustunnit aina iltaisin, ja laitan tätä voidetta nukkumaan mennessäni. Jos joskus myös hartiat menevät jumiin, se auttaa siihenkin. Lihakset rentoutuvat nopeasti. Uusille kokeilijoille annan sen vinkin, että tätä kannattaa käyttää säännöllisesti eikä vain silloin, kun johonkin sattuu.
– Yritin aiemmin hieroa pohkeitani ja laitoin niihin kylmägeeliä, mutta kylmägeelin tosi vahvasta kylmän vaikutuksesta en pitänyt. On kiva juttu, että tästä valmisteesta ei tule samanlaista tunnetta ja vaikutusta. Relaxant Magnesium Sportin tuoksu on lisäksi miellyttävä.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Timo Lindholm
Avainsanat: Anni Patjas, Detria, magnesiumvoide, Relaxant

Kommentit

Oma kommentti