Magnesiumvoide torjuu lihaskipuja!

Tapio Jokinen on ollut innokas urheilumies koko ikänsä. Monet pallopelit ovat tulleet tutuiksi vuosien mittaan, ja nykyinen lempilaji on golf. – Paikat kipeytyvät kun käy urheilemassa, hän naurahtaa.

Espoon Kauklahdessa asuva Tapio Jokinen, 60, on alun perin turkulainen, mutta Turun murre on vuosien saatossa kadonnut jonnekin. Hän tunnustaa kuitenkin, että se pulpahtaa aina esiin, kun hän käy kotikaupungissaan.

Tapio sanoo nykyisen tittelinsä olevan varhaiseläkeläinen, sillä hän on hypännyt työmaailmasta jo pois. Hän teki työvuosinaan myyntihommia asiakkuusjohtajana elintarviketeollisuuden parissa. Tapio asustaa nykyään kahdestaan vaimonsa kanssa, sillä kaikki kolme poikaa ovat jo maailmalla. Seuraavaakin polvea on jo kaksi pojanpoikaa ja kolmas lapsenlapsi on tulossa. Tapion isoisätitteli on pappa.

Tapion terveystilanne on hyvä, sillä esimerkiksi reseptilääkkeistä ei ole tietoakaan. Pikku tapaturmia on tullut urheillessa, erityisesti jalkapallossa, mutta Tapion mukaan niitä ei oikein voi kutsua edes tapaturmiksi. Ne kun ovat niin sanotusti itse aiheutettuja.

Urheilumies

– Minulla on Turun kaupungin mestaruus jalkapallon nappulaliigasta 60-luvulta. Samoin nappuloissa minulla on SM-pronssia. Siinä kaikki vaikuttavat saavutukseni, hän naurahtaa.

Tapion lempilaji on tätä nykyä golf, jota hän on harrastanut jo parikymmentä vuotta. Tasoitus on tällä hetkellä 17, mutta parhaimmillaan se pyöri kymmenen paikkeilla. Tapio pelaa golfia kesäisin peräti neljänä-viitenä päivänä viikossa.

– Siinä vain tahtovat paikat kipeytyä, hän toteaa.

– Lähinnä selkä, sillä golfatessa tulee kiertojäykkyyttä kun svingaa. Välillä tuntee itsensä ihan sahapökkelöksi.

Toinen Tapion lempilaji nykyään on sulkapallo, jota hän pelaa sunnuntaisin, ja tämän lajin parista löytyi pelastus lihasvaivoihin.

”Suosittelen lämpimästi”

Detrian toimitusjohtaja Timo Ahvenainen oli pelaamassa meidän kanssamme sulkapalloa, kun puheeksi tuli paikkojen kipeytyminen. En tässä vaiheessa vielä edes tiennyt, mitä hän teki työkseen, mutta hän suositteli minulle

Relaxant Magnesium -nimistä valmistetta, joka kuuluu Detrian tuotevalikoimaan.

– Hän yllytti kokeilemaan ja sanoi, että kyseessä on tosi hyvä tuote. Tein työtä käskettyä ja jäin heti koukkuun. Se on todella hyvä voide ja se palauttaa paikat urheilun jälkeen hyvin tehokkaasti. Olin tätä ennen kokeillut kaikenlaisia systeemejä ja yritin syödä magnesiumpillereitäkin, mutta ei niistä ollut apua, sillä ne eivät imeydy yhtä tehokkaasti kuin voide.

– Nykyään käytän Relaxant Magnesiumia jo ennaltaehkäisevästi eli voitelen sillä lihakseni ennen kuin rupean urheilemaan. Aiemmin hoidin oireita, mutta tuntuu jotenkin järkevämmältä laittaa sitä jo etukäteen. Olen nyt käyttänyt Relaxant Magnesiumia puolisen vuotta ja olen tosi tyytyväinen. Tämä on selkeästi paras kaikista linimenteistä, joita olen vuosien varrella testannut. Minulle se ainakin sopii kuin nenä päähän. Se sopii yhtä hyvin golfissa kuin sulkapallossakin kipeytyneisiin lihaksiin. Käytän tätä voidetta monta kertaa viikossa ja aina se toimii. En voi muuta kuin suositella lämpimästi!

Relaxant-hierontavoide on fysioterapeuttisesti vaikuttava hierontavoide, jonka vaikutus perustuu aktivoituvaan verenkiertoon hius- ja ääreisverenkierrossa. Tällöin lihasten hapen- ja energiansaanti vilkastuvat. Relaxantin keskeiset ainesosat ovat kansanparantajien jo satoja vuosia käyttämiä yrttejä: suoturpeen tupasvillaa, katajaa, mesiangervoa ja väinönputkea. Tavallisten tallaajien ohella myös monet huippu-urheilijat käyttävät Relaxantia lihashuollossaan.

Terveys-Hymy 4-2017

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Arto Wiikari/Otavamedia
Avainsanat: golf, lihashuolto, magnesiumvoide, palautuminen, selkäkipu

Kommentit

Oma kommentti