Mailan maksaläiskät vaalenivat

Maila Niemelä ja hevonenRovaniemeläiselle Maila Niemelälle alkoi pari vuotta sitten ilmaantua kasvoihin kiusallisia maksaläiskiä, jotka tummuivat ikävästi erityisesti kesäisin. Maksaläiskiä siunaantui myös muualle.

Maila Niemelä työskentelee asiakaspalvelupäällikkönä Suomen Matkatoimiston Rovaniemen konttorissa. Hän on ollut matkailualalla koko ikänsä. Perheeseen kuuluvat liikennöitsijänä toimivan aviomiehen lisäksi kolme lasta, joista vanhin, 28-vuotias poika on Aerolla lentäjänä, 22-vuotias tytär lukee Tartossa eläinlääketiedettä ja nuorimmainen, 18-vuotias poika opiskelee turvallisuusalaa. Maila on alun perin syntyisin Torniosta, mutta hän muutti koulujen jälkeen Rovaniemelle töihin ja on siitä lähtien viihtynyt siellä.

Kun naisihmisen kasvoihin ilmaantuu maksaläiskä, kyseessä on aina totinen paikka. Näin tapahtui Mailalle pari vuotta sitten.

– Niitä tuli poskipäähän, poskiin ja kulmakarvojen alueelle, vähän sinne ja tänne, ja lopulta muuallekin vartaloon. Tilanne tuntui pahalta, ja yritin tietysti hävittää maksaläiskiä monin eri konstein, mutta aika heikoin tuloksin. Erityisen paha tilanne oli kesäaikaan, jolloin maksaläiskät auringon valon takia tummenivat.

Sitten Maila sattui aivan vahingossa törmäämään kotikaupungissaan vaikuttavan Detria Oy:n tuotevalikoimaan.

– Näin kesäkuun alussa lehdessä ilmoituksen, jossa Detria haki koehenkilöitä testiryhmäänsä. Kyse oli uudesta AntiAging-arbutiinisarjasta. Olin kerran aikaisemmin kokeillut arbutiinitippoja, mutta käytin nitä varmaan silloin hiukan huolimattomasti ja aivan liian lyhyen ajan, koska tulosta ei syntynyt. Lähdin testiin innolla mukaan, mikä merkitsi sitä, että laitoin kasvoihini aamuin illoin tehotippoja ja päivällä käytin uudesta sarjasta peräisin olevaa päivävoidetta.

– Ihastuin päivävoiteeseen heti, koska minulla on tosi kuiva iho ja siinä on ehkä vähän punapigmenttiäkin. Iho on myös hyvin vaalea. Minulla on myös jonkin verran couperosataipumusta.

Maila on kokeillut monenlaisia ja korkeatasoisia tuotteita, sekä päivä- että yövoiteita, mutta AntiAging-sarjan päivävoide nousi heti yläpuolelle muiden.

– Kuten jokainen muistaa, viime kesä oli hyvin kuuma. En varsinaisesti ottanut aurinkoa, mutta ei siltä voinut välttyäkään. En silti tarvinnut lainkaan suojavoiteita, mutta käytin koko ajan arbutiinisarjan tehotippoja ja päivävoidetta. Seurauksena oli, että maksaläiskät vaalenivat selvästi eivätkä tummentuneet, niin kuin ne olivat tehneet aikaisempina kesinä. Odotan nyt innolla, kuinka vaaleaksi läiskät muuttuvat arbutiinin ansiosta talven tullessa. Ne eivät ole ainakaan toistaiseksi kokonaan kadonneet, mutta olen hyvin tyytyväinen jo nykytilanteeseen.

Mailalla on pari vinkkiä uusille kokeilijoille.

– Tehotippojen eli seerumin kanssa ei kannata hermostua, vaikka tuloksia ei ihan heti ei tulisi. Laitoin alkuun tehotippoja vain maksaläiskiin, mutta olen sittemmin ottanut sen kannan, että on paljon helpompaa sivellä sitä koko kasvoihin. Sama juttu on myös päivävoiteen kanssa.

Vaikka Detrian testi päättyi jo aikoja sitten, Maila on jatkanut AntiAging-sarjan käyttöä eikä aio luopua siitä.

– Ilman muuta käytän sitä jatkossakin, koska tulokset ovat jo tässä vaiheessa näin hyviä. Olen tähän asti käyttänyt vain päivävoidetta, mutta nyt rupean kokeilemaan myös samaan sarjaan kuuluvaa yövoidetta. On kaiken lisäksi tosi mukava juttu, että kyseessä on omassa kotikaupungissa valmistettu kotimainen tuotesarja.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 11-2006

Teksti:Detria
Avainsanat: arbutiini, couperosa, maksaläiskät

Kommentit

Oma kommentti