”Maksaläiskäni katosivat!”

Anneli VirkkalaAnneli Virkkala ehti kärsiä ikävistä maksaläiskistä kasvoissa runsaat parikymmentä vuotta, ennen kuin apu löytyi. – Nykyään ne pysyvät poissa myös kesäisin, hän toteaa tyytyväisenä.

Puttaan kartanoa Pyhäjoella miehensä Sakarin, 66, kanssa pitävällä Anneli Virkkalalla, 63, on menossa jo kahdestoista vuosi.

– Kartano on suunniteltu kaikille, jotka haluavat huolehtia itsestään ja ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan, Anneli muotoilee.

– Meillä ruoka on lääkettä, tuotetusta hyvästä olosta 60 prosenttia on peräisin ruuasta, 20 prosenttia liikunnasta ja loput 20 prosenttia rauhoittumisesta ja hiljentymisestä. On hoitopaketteja, jolloin voi viettää vähän erilaisen loman opettelemalla uudenlaisen elämäntavan, jonka pohjana on verensokerin vakaus. Olemme suomalaistaneet Zone-dieetin ja petipaikkoja löytyy yli 30.

Annelin terveys oli huonoimmillaan, kun hän oli 45-vuotias. Lääkärit tarjosivat jo sydämentahdistajaa, koska pumppu jätti joka toisen lyönnin väliin. Anneli päätti kuitenkin katsoa ensin pehmeämmät hoitomuodot, joten hän ryhtyi hoitamaan itseään vyöhyketerapialla ja hivenainehoidoilla. Nykyään Annelilla ei ole mitään lääkitystä ja sydän lyö normaalisti.

Jotakin murhetta pitää kuitenkin aina olla. Annelin kasvoihin ilmaantuivat ensimmäiset suuret maksaläiskät hänen ollessaan kolmekymppinen.

– Pyöräilimme Rovaniemeltä Kaustisille joskus 70-luvun lopussa. Oli vielä alkukesää ja ilma oli pilvinen eikä aurinko edes paistanut. Kun katsoin illalla peilistä itseäni, pelästyin pahan kerran ja huudahdin, että ei voi olla totta, minkä näköiseksi mun naamani oli mennyt. Minulla on luonnostaan aika leveät poskipäät, ja maksaläiskät kulkivat korvan vierestä hiusrajasta poskipäähän, josta ne tekivät 90 asteen kulman ja menivät alas molemmin puolin leukaa.

Anneli yritti monenlaisia temppuja saadakseen maksaläiskät katoamaan, mutta vailla suurempia tuloksia. Ei auttanut auringon välttäminen, maksan puhdistaminen ruokavalion avulla eikä tutun kosmetologin kuorintahoidoistakaan ollut pahemmin apua. Maksaläiskät himmenivät aina talveksi, mutta jo alkukesästä ne puhkesivat täyteen kukoistukseen.

– Kymmenkunta vuotta sitten tutustuimme rovaniemeläisen Detria Oy:n toimitusjohtajaan Tenho Pitkäseen, jolloin tuli puhetta arbutiinista. Suhtauduin siihen kuitenkin pienellä varauksella, että no joo, katsotaan nyt. Olin mielestäni jo kokeillut vähän kaikkea. Rupesin kuitenkin käyttämään sitä päivittäin ja ohjeen mukaisesti. Rupesin käyttämään arbutiinia syksyllä, jotta näkisin seuraavana kesänä, toimiko se.

Kului puoli vuotta, kului vielä vähän enemmän, ja tuli seuraava kesä. Anneli alkoi ihmeekseen huomata, että maksaläiskät himmenivät, kun aikaa kului. Se antoi voimia ja uskoa, ja kun kesä koitti, kasvot eivät enää kukkineet. Arbutiini toimi!

– Maksaläiskät ovat nyt pysyneet kesäisinkin kokonaan poissa jo viiden vuoden ajan, mutta olen koko ajan käyttänyt arbutiinia päivittäin. Ehdin kärsiä niistä melkein 25 vuotta. Olen huomannut, että arbutiinin ansiosta myös huulen yläpuolella olevat juonteet ovat pysyneet aika hyvin kurissa.

– Myös couperosa on selvästi tasoittunut, vaikka sitä vielä hiukan onkin jäljellä. Ihoni oli puberteetti-ikäisenä aivan hirvittävän finninen, mutta nykyään iho on mielestäni aika hyvä.

Annelin suosikki neljän tuotteen Natural Arbutin -sarjassa on seerumi, jota hän sivelee perinteisille maksaläiskäkohdille. Toinen suosikki on yövoide, mutta kaksi muutakin sarjaan kuuluvaa tuotetta ovat hänelle tuttuja.

– Nykyään pystyn ottamaan aurinkoa niin paljon kuin haluan, eikä naama rupea kukoistamaan, hän nauraa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Terveys-Hymy 7-10

Teksti:Detria
Avainsanat: couperosa, arbutiini, maksaläiskä

Kommentit

Myös minä olen käyttänyt Arbutiini tippoja vuosia sitten, mutta ikävä kyllä maksaläiskät pysyvät etenkin näin kesäisin näkyvät paremmin. Ilman muuta vaalenevat talvi-aikaan käytti tai ei. Minulla on yksi isompi maksaläiskä posken yläkulmassa noin 2,5cm halkaisijaltaan on pysynyt nyt pari vuotta sellaisenaan, käytän siihen peitevoidetta kun lähden jonnekkin.

Nyt olen käyttänyt etanavoidetta joka on tosi hyvä kasvo/ihovoide ja estää maksaläiskien syntymistä ”ehkä”, erinomainen kasvoille.

Oma kommentti