Mari myöntää olevansa sarjauupuja: Magnesium vei öiset pohjekrampit

Mainos

Mari Auvinen on saanut vaivoihinsa apua luontaistuotteista.
– Erityisesti magnesium on aine, josta en ikinä luovu, hyvinvointivalmentaja Mari Auvinen sanoo.

Riihimäkeläinen Mari Auvinen, 40, kouluttautui aluksi matkailualalle, ja hän työskentelikin niissä kuvioissa jonkin aikaa, kunnes kiinnostui sosiaalialasta ja valmistui sosionomiksi muutama vuosi sitten. Mari on opiskellut tämän lisäksi erilaisia valmennustutkintoja, ja hiljattain hän valmistui stressinhallintavalmentajaksi. Itsestään hän käyttää hyvinvointivalmentajan titteliä.
Mutta mitä hyvinvointivalmentaja oikein tekee? Ei sellaisia ollut Kekkosen aikana!
– Valmennan yksilöitä, mutta teen myös ryhmävalmennuksia. Kyse voi olla esimerkiksi työyhteisöstä, jolle järjestän työhyvinvointipäiviä. Pidän valmennuksia ja luentoja stressinhallinnan tiimoilta tai sitten perehdytän tietoisuustaitoihin kuten mindfulnessiin.
Marin yritystoiminta on vasta alkuvaiheissaan, ja niinpä koronavirus sotki kuvioita pahaan aikaan.
– Olen tähän asti vaikuttanut Facebookissa hyvinvointivalmentaja Mari Auvisen nimellä. Tiedot minusta ja työstäni ovat levinneet lähinnä suusta suuhun eli puskaradion välityksellä. Tein korona-aikana töitä lähinnä kotona puhelimen ja tietokoneen välityksellä, mutta muutamia asiakkaita tapasin myös henkilökohtaisesti, mikä onkin minulle kaikkein mieluisin lähestymistapa. Tosin kaikki toimi yllättävän hyvin myös videoyhteyden välityksellä, Mari kertoo.
Marin nettisivut valmistuivat loppukesästä, ja ne ovat www.mariauvinen.com

Työ aiheuttaa uupumusta

Entä millainen on sitten tyypillinen asiakas?
– Useimmilla on syvä uupumus, joka on tullut työn parista. Työelämän vaatimukset ovat nykyään aika suuret. Aikataulut ovat tiukat ja entistä pienemmillä resursseilla pitäisi tehdä entistä parempaa tulosta. Se uuvuttaa ihmisiä aika paljon. Oma työni etenee kysymysten kautta, joihin yritetään löytää oikeita vastauksia, ja niiden kautta lähdetään sitten höllentämään stressiä. Eli selvitellään, mistä stressi johtuu, sillä se voi olla monen eri tekijän summa.
Marin työnkuva muistuttaa siis aika lailla psykologin toimenkuvaa. Hän ei kiistä asiaa.
– Aika paljon. Minulla on taustalla sosionomin koulutus ja kun olen aina ollut kiinnostunut psykologiasta, sijoitun itse jonnekin terapeutin ja valmentajan välimaastoon.

”Neljä kertaa työuupumus”

Mari on viisivuotiaan pojan yksinhuoltaja. Poika menee syksyllä eskariin. Romantiikkaa Marin elämässä ei kuulemma ole.
– Odotan että se oikea tulee kadulla vastaan. Aika kuluu sitä odotellessa, hän viisastelee.
Koska Mari on vasta nelikymppinen, reseptilääkkeistä ei ole tietoakaan. Ihan ilman terveysongelmia hänkään ei silti ole selvinnyt.
– Nykyinen stressivalmentajan työni ei ole syntynyt ihan tyhjästä. Olen itse sairastanut neljä kertaa työuupumuksen, joten tiedän, miltä asiakkaista tuntuu. Olenkin nimittänyt itseäni sarjauupujaksi, hän tunnustaa.
Hyvä termi! Sarjamurhaaja ja sarjahukuttaja toki tiedetään, mutta sarjauupuja on ihan jotakin uutta.
– Minulla on kokemusta antaa vertaistukea. Asiakkainani on ollut paljon työuupujia. Yhdessä yritämme päästä pienin askelin paremmalle puolelle, Mari toteaa.

”Lääkitsen itseäni luontaistuotteilla”

Vaikka Mari ei reseptilääkkeitä tarvitse, luontaistuotteita sen sijaan kuluu päivittäin.
– Kaikkein eniten olen saanut apua magnesiumista, josta en luovu varmaan ikinä. Magnesium on auttanut suonenvetoihin. Jo aika nuoresta lähtien minulla on öisin vetänyt pohkeesta suonta, ja kipu on ollut tosi ikävä. Siihen ei ole mukava herätä. Ilman magnesiumia en saisi tätä oiretta kuriin, ja niinpä olenkin käyttänyt magnesiumia jo vuosikaudet.
– Tunnen kropassani heti, jos lakkaan ottamasta sitä. Magnesiumin lisäksi otan sinkkiä, D-vitamiinia ja maitohappobakteereita.
Mari kertoo kokeilleensa lähes kaikki luontaistuotekaupan magnesiumtuotteet ja huomanneensa, että valmisteiden toimivuudessa on
suuria eroja.
– Vuosi sitten löysin netistä Plantforce-nimisen magnesiumtuotteen, ja siitä lähtien olen käyttänyt sitä – ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Se on hyvänlaatuinen ja imeytyy helposti. Minulla on refluksitaipumusta, joka liittyy usein stressiinkin, eikä Plantforce ärsytä vatsaa. Se on sellaisessa muodossa.
– Eikä enää ole Plantforcen aikana suonta vetänyt yöllä pohkeesta kertaakaan, Mari iloitsee.
– Viimeksi niin kävi, kun olin reissussa ja unohdin ottaa magnesiumvalmisteen mukaani. Mutta Plantforcen aikana ei siis ollenkaan.
Marin mukaan magnesium myös rauhoittaa hermostoa, mikä on stressinhallinnassa tärkeää.
– Stressireaktiossa hermosto on ylivirittynyt, ja magnesium rauhoittaa mukavasti. Se tekee kehoon fysiologisen vaikutuksen.
Mari ottaa Plantforcensa aina iltaisin huoneenlämpöiseen veteen sekoitettuna.
– Sillä tavalla se toimii tosi hyvin, hän toteaa.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: magnesium, Mari Auvinen

Kommentit

Oma kommentti