Marian tulehduskierre loppui – kiitos karpalovalmisteelle

Mainos

Kerroimme numerossa 11/2016 Maria Kartanon taistelusta toistuvia virtsatietulehduksia vastaan. Nyt viimeisestä tulehduksesta on aikaa jo kolme vuotta, kiitos erään karpalovalmisteen.
– Olen saanut myös ferritiinin eli raudan varastointi­arvon nousemaan. Se taas on rautatippojen ansiota.

Apteekissa lääketeknikkona työskentelevä euralainen Maria Kartano, 39, kärsi harvinaisen sitkeästä virtsatietulehduskierteestä vuosikausia. Pahimmillaan tauti saattoi iskeä kerran kuukaudessa. Häntä tutkittiin keskussairaalassa ja tehtiin tähystys, jonka jälkeen hän alkoi saada sähköhoitoa inkontinenssivaivojen vuoksi. Pelkkä tulehdus ei siis riittänyt, myös pidätyskyky meni. Hänelle yritettiin tulehduksenestolääkitystäkin, mutta vatsa ei kestänyt antibiootteja.
– Sitten satuin Biomedin koulutuksessa kuulemaan heidän Vahva Karpalo -nimisestä karpalotuotteestaan, jota suositeltiin nimenomaan virtsatietulehduksista kärsiville. Rupesin ottamaan yhden kapselin päivittäin ruokailun yhteydessä, ja nyt tilanne on se, että minulla on viimeksi ollut virtsatietuehdus jo kolme vuotta sitten!
– Tilanne on nyt siis oikein hyvä. Nykyään monet lääkäritkin käyttävät antibioottien sijasta karpaloa virtsatietulehdusten estohoitona. Itse kokeilin montaa eri karpalotuotetta ennen Biomedin valmistetta, mutta mikään ei auttanut. Vasta Vahva Karpalo sopi minulle.
Apteekkialan ammattilaisena Marialla on myös vinkki kaikille karpaloa käyttäville.
– Jos on antibioottikuuri päällä, kannattaa pitää kaksi tuntia väliä ennen kuin ottaa karpalovalmisteita. Niin ne eivät häiritse toisiaan.

15 tippaa rautaa

Maria on pitkään kärsinyt myös väsymyksestä ja levottomista jaloista. Hemoglobiiniarvot ovat hyvät, mutta kerran häneltä mitattiin myös ferritiini eli raudan varastointiarvo, joka osoittautui olevan selvästi alakanttiin.
– Taas kerran olin Biomedin koulutuksessa ja kuulin heidän uudesta Rautatipat-valmisteestaan. Siinä otetaan 15 tippaa päivässä joko suoraan kielen alle tai sitten pieneen määrään vettä sekoitettuna. Otan tipat veteen sekoitettuna aamiaisen yhteydessä ja usein olen ottanut myös jotain C-vitamiinipitoista samaan aikaan. Monesti minulla on aamuisin myös itse tehty viherpirtelö, johon sekoitan tipat.
Maria on nyt käyttänyt rautatippoja runsaat puoli vuotta, ja kas kummaa, ferritiiniarvo on lähtenyt kohisten nousuun. Kun normaaliarvo on välillä 10-150, Marialla se oli viimeksi jo 60. Alhaisimmillaan se on pyörinyt 20-30 kieppeillä.
– Nyt sekä väsymys että levottomat jalat ovat kadonneet. Aiemmin tilanne oli sellainen, että jos istahdin iltaisin katsomaan telkkaria, minun täytyi ruveta heiluttelemaan jalkoja – tai sitten piti nousta ylös ja kävellä vähän aikaa. Nyt kun ferritiini on noussut, ei ole enää levottomia jalkoja ja pystyn kaikessa rauhassa istumaan paikallani. Olen myös lukenut asiasta, ja totta tosiaan alhainen ferritiiniarvo ja levottomat jalat liittyvät toisiinsa.
– Hemoglobiini tosiaan voi olla hyvä, vaikka ferritiini eli raudan varastointiarvo olisi huono. Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavilla on usein alhainen ferritiini. Lääkäri suositteli puolen vuoden välein mittauttamaan ferritiiniarvoa. Minulla on ollut ferritiini alle 20 ja nytkin hemoglobiini kuitenkin oli viime mittauksissa 144.
Tarkempia tietoja Marian käyttämistä valmisteista on www.biomed.fi -internetsivuilla.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Roni Lehti
Avainsanat: Biomed, karpalo, Maria Kartano, virtsatietulehdus

Kommentit

Oma kommentti