Martina on kuntohirmu

Martina Aitolehti kertoo aina syöneensä monipuolisesti ja terveellisesti. Hän käytti aikoinaan myös synteettisiä ravintolisiä, mutta nykyään hän välttää niitä ja syö pelkkää superfoodia. – Ruokavalioni ei sinänsä ole kovin tarkka, hän kertoo. – En tosiaankaan laske kaloreita!

Kun Martina Aitolehdeltä, 33, kysyy, mikä on tällä hetkellä hänen päätyönsä, vastaukseksi tulee, ettei sellaista ole.

– Olen yrittäjä ja menen projektista toiseen. Telkkarihommia on edelleen, uusimpana syyskuun alussa Jim-kanavalla alkanut Hengenpelastajat. Uusiakin televisiotöitä on jo suunnitteilla. Martina on aina pitänyt erittäin hyvää huolta fyysisestä kunnostaan, ja niinpä kuvaan sopii, että hän innostui viime vuonna lajeista kaikkein rankimmasta eli triathlonista. Siinä uidaan, pyöräillään ja juostaan hyvin pitkiä matkoja.

”Olen elänyt terveellisesti”

– Olen jo useamman vuoden urheillut aika aktiivisesti ja sitä kautta kaikki superfoodit ovat tulleet kuvioihin. Olen käyttänyt Voimaruuan 360 Wholefoodia nyt jo puolisen vuotta ja olen sen hyväksi havainnut. Kaikki puhdas ja ravitseva ruoka tekee ihmiselle hyvää. Olen aina elänyt tosi terveellisesti ja syönyt monipuolisesti.

– Otan 360 Wholefood-jauhetta vaihtelevasti. Voi olla päiviä, etten käytä sitä ollenkaan, mutta sitten voin saman päivän aikana vetää sitä parikin kertaa. Teen siitä erinäköisiä smoothieita ja laitan sekaan marjoja, hedelmiä ja muutakin superfoodia, ihan fiiliksen mukaan.

Martina urheilee omaksi ilokseen ja sanoo, ettei hänellä ole varsinaisesti muuta tavoitetta kuin erittäin hyvä fyysinen kunto. Hän harjoittelee säännöllisesti valmentajan opastuksella.

– Koko ajan mennään kuitenkin työ edellä ja sitten treenit tulevat perässä.

”En laske kaloreita”

Joku voisi kuvitella, että Martina on syömisensä suhteen varsinainen kontrollifriikki ja että hän katsoisi hyvin tarkkaan, mitä laittaa suuhunsa.

– Ruokavalioni ei ole mitenkään tarkka, hän vakuuttaa.

– Syön toki aina hyvin terveellisesti, mutta en tosiaankaan laske kaloreita. Lempiruokia on paljon ja minulla on monta lempiravintolaa, missä on erittäin hyvä ruoka.

Martina kertoo aikoinaan käyttäneensä ruuan ohella myös ravintolisiä, mutta nykyään hän pyrkii välttämään niitä.

– En käytä enää synteettisiä valmisteita, vetäisen vain pelkkää superfoodia kuten esimerkiksi vihreää spiruliinaa, ginsengiä, guareenaa ja lesitiiniä. En halua enää laittaa kehooni mitään synteettistä.
Martina rohkaisee kaikkia uusia kokeilijoita Voimaruoka 360 Wholefoodin pariin.

– Sen käyttö on helppoa, koska siinä on yhdessä paketissa kaikki tarpeellinen. Jos kokee superfoodit liian monimutkaisiksi, tällä tuotteella on helppo aloittaa. Ei muuta kuin rohkeasti vain kokeilemaan. Ei kukaan voi heti olla mestari smoothien teossa ja aika paljon saa blenderi jauhaa, ennen kuin löytää oman sopivan koostumuksen ja suosikit. Hätiköiden ei kannata tähän hommaan lähteä, kannattaa etsiä asiasta paljon tietoa, ja sieltä se sitten kirkastuu.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Matti Matikainen

Terveys-Hymy 9-2015

Teksti:Harmonia
Avainsanat: Martina Aitolehti, kuntoilu, ruokavalio, superfood

Kommentit

Oma kommentti