Migreeni ja säryt hellittivät

Susanne_Helenius_th_by_mika_kanervaUrheiluhieroja ja jalkahoitaja Susanne Helenius kärsi aikoinaan migreenikohtauksista, jotka johtuivat hartioiden jumittumisesta. Hän löysi kuitenkin sopivan valmisteen, joka poisti ongelmat.

Susanne Helenius, 37, on alun perin kotoisin Porin kupeesta Luvialta, mutta nykyään hän on täysverinen tamperelainen. Kirvesmies Jarmo Heleniuksen, 40, kanssa toissa vuonna naimisiin mennyt Susanne asustaa Aitolahdella, mutta töissä hän käy Tampereen keskustassa, sillä hän hieroo ja hoitaa Taysin henkilökuntaa.

Pariskunnalla ei ole lapsia, mutta vilskettä riittää silti, sillä joukkueeseen kuuluu kaksi karkeakarvaista mäyräkoiraa, Taku ja Poju.

Susanne on työskennellyt nykyisessä ammatissaan jo yli kymmenen vuotta, mutta alan vaihto oli aikoinaan melkoisen radikaali.

– Olin neljä vuotta teatterissa töissä, ja tein kaikenlaista: näyttelijän hommia, suunnittelua, lavastusta ja niin edelleen, mutta päätin vaihtaa toiseen ammattiin, sillä alalla on runsaasti lomautuksia ja työttömyyttä. Haaveilin urheiluhierojan ammatista jo lukion jälkeen, ja niinpä päätin toteuttaa unelmani. Valmistuin vuonna 2003 enkä ole ammatinvaihdostani katunut. Teatteri ei juurikaan enää vedä puoleensa.

Susanne kärsi teatterivuosinaan ajoittaisista migreenikohtauksista, jotka johtuivat hartioiden jumittumisesta.

– En enää jaksa muistaa, mistä löysin hierontavoide Relaxantin ja kuka sitä minulle suositteli. Ostin sitä kuitenkin jostakin ja huomasin sen auttavan tosi hyvin. Kun sitten valmistuin urheiluhierojaksi, aloin käyttää sitä myös asiakkailleni. Olen suositellut sitä kaikille lihasvaivoista kärsiville ja käytän sitä työssäni edelleen koko ajan. Se on todella hyvä tuote. Olen saanut omat vanhempanikin käyttämään sitä ja voitelen sillä myös miehen olkapää- ja hartiavaivoja. En ole löytänyt toista yhtä tehokasta valmistetta. Koko ajan sitä kuluu, ja nytkin on kaksi pulloa pöydällä.

Tyhmempi luulisi, että Susannen hartiat kipeytyisivät nykyisessä työssä herkemmin kuin teatterissa, mutta asia näyttää olevan täysin päinvastainen.

– Nyt tulee enemmän liikuttua, hän toteaa.

– Teen 8-9 tuntista päivää ja siihen mahtuu asiakkaita kuudesta kahdeksaan. Kumma kyllä en ole työpäivän jälkeen yhtään puhki, mikä ihmetyttää itseänikin. Olen varmaan oppinut ergonomian ja tekniikan.

Susannen tyyppiasiakas on kipeistä niskoista ja hartioista kärsivä, jolla on myös päänsärkyä. Yksi näitä juttuja aiheuttava tekijä on näyttöpäätetyö, mutta siitä ei nykyaikana enää pääse eroon.

– Käyttöniksinä uusille kokeilijoille annan vain sen, että kannattaa heti ensimmäisten oireiden ilmaantuessa kokeilla Relaxantia. Se imeytyy kunnolla ja on tehokasta. Itse olen tehnyt myös niin, että jos joku paikka on mennyt jumiin, olen laittanut lisäksi lämpimän huivin tai jonkun muun vaatteen kipukohdan päälle.

Vapaa-aikanaan Susanne ei hiero ketään. Hänen harrastuspiirinsä on aivan muualla.

– Harrastan trap-ammuntaa, pyöräilyä ja koirien kanssa lenkkeilyä, hän luettelee.

– Harrastan myös metsästystä koirien kanssa. Metsästän riistaa laidasta laitaan aina hirvieläimistä jäniksiin. Siis tällaisia naisellisia harrastuksia, hän viisastelee.

– Olen käyttänyt myös Relaxant-sarjan eläimille tarkoitettuja tuotteita hyvällä menestyksellä. Teen myös hevos- ja koirahierontaa. Lihas- ja tassujuttuihin tarkoitetut voiteet toimivat oikein hyvin.

– Myös Relaxant jalkavoide on tuttu ja olen kokeillut sitä muutaman kerran, mutta pääsääntöisesti käytän kuitenkin hierontavoidetta sekä omiin että asiakkaitteni vaivoihin.

Terveys-Hymy 9-2016

 

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Kanerva
Avainsanat: hartiasärky, migreeni, niskasärky

Kommentit

Oma kommentti