Mikon stressi hellitti ja uni syveni

Mainos

Mikko Seppä paiskii töitä myyjänä, ja kiirettä pitää koko ajan. Ei siis ihme, että stressi kiusaa eikä lisäenergia olisi pahitteeksi. Yksi piipahdus luontaistuotekaupassa helpotti tilannetta.

Mikko Seppä, 33, on alun perin kotoisin Punkalaitumelta, mutta nykyään hänen kotipaikkansa on Eura. Matkaa Raumalle on 40 km, Poriin vajaat 60 km ja Turkuun 80-90 km. Mikko työskentelee myyjänä Rauman Prismassa, joten pitsikaupunkiin johtava tie on hänelle enemmän kuin tuttu.
Mikko on ylioppilas ja kauppakoulun käynyt, joten merkonomin paperit ovat taskussa. Ennen nykyistä työpaikkaansa hän työskenteli kodinkonemyyjänä.
Mikko on perhesuhteiltaan villi ja vapaa poikamies, sillä tällä hetkellä hänellä ei ole vakituista tyttöystävää. Haussa sellainen taitaa kuitenkin olla.
Koska Mikko on vasta hiukan yli kolmekymppinen, mistään vakavista sairauksista ei ole tietoakaan, ei reseptilääkkeistäkään. Aiemmin hänellä ei ollut juurikaan kokemusta edes luontaistuotevalmisteista, kunnes yksi visiitti terveyskauppaan muutti tilanteen ratkaisevasti.
– Olin lukenut jostakin Harmonia KSM66 -nimisestä valmisteesta, mutta asia jäi hautumaan ja taisi unohtua. Kaipasin kuitenkin hiukan lisäbuustia arkeen ja hain jostakin lisäenergiaa. Olin kauppareissulla ja näin luontaistuotekaupan, jonka ikkunassa oli tietoa tästä valmisteesta. Luin mitä siitä sanottiin ja päätin poiketa. Ajattelin ainakin kokeilla, sillä kyseessä ei olisi ainakaan taloudellinen menetys, jos tuote ei toimisi.
Mikko aloitti Harmonia KSM66 -kuurin heti seuraavana päivänä. Pian alkoi tapahtua.
– Melkein heti rupesi tulemaan hyviä vaikutuksia. Jo muutaman päivän kuluttua alkoi tuntua yleisesti paremmalta. Vireystaso nousi ja oli jotenkin rauhallinen olo.
– Ylimääräinen stressi jäi pois eikä enää tullut hermostumista pienistäkään asioista, jotka olisivat paisuneet turhan suuriksi. Aikaisemmin tuli käytyä vähän ylikierroksilla. Kun on kaupassa töissä, meno on välillä aika kiireistä ja tilanteet vaihtelevat. Huomasin nyt pystyväni keskittymään entistä paremmin. Paketti pysyy paremmin koossa.
Myönteiset vaikutukset eivät pysähdy tähän.
– Jaksan nyt myös liikkua entistä tehokkaammin. Olen harrastanut juoksemista puolitoista vuotta ja teen 10–15 kilometrin lenkkejä ihan omaksi ilokseni, ei missään kilpailumielessä. Lähellä on pururata ja pehmeä maasto, missä on kuitenkin mäkiä matkan varrella. On se ihan eri asia kuin tasaisella juokseminen. Mittaan matkoja ja aikoja, ja yritän koko ajan kehittää itseäni. Kyse on pelkästään oman kunnon ylläpidosta.

”En enää herää keskellä yötä”

Mikko sanoo, että motivaatio vähän kaikkeen on lisääntynyt.
– Töissäkin ovat sanoneet, että olen iloinen koko ajan. Olen saanut paljon tämän suuntaista positiivista palautetta lähiympäristöstäni.
Mikko ei keksi hakemallakaan mitään negatiivista sanottavaa Harmonia KSM66:sta.
– Ei tosiaankaan tule mieleen. Se ei vaadi mitään ylimääräisiä ponnisteluja. Otan aamulla ison vesilasin kanssa yhden tabletin ja illalla toisen.
Ja vieläkin lisää myönteisiä vaikutuksia.
– Olen nukkunut aina melko hyvin ja pitkiä, 7–8 tunnin yöunia. Uni oli kuitenkin katkonaista ja heräilin yöllä monta kertaa. Nyt Harmonia KSM66:n ansiosta uni on jatkuvaa ja minusta tuntuu, että näen unia aikaisempaa enemmän.
Koska poikamies tekee sängyssä muutakin kuin nukkuu, Mikko on huomannut myönteisen muutoksen myös sukupuolielämän alueella.
– Onhan poikamiehellä naisystäviä. Olen huomannut, että nautin seksistä enemmän kuin ennen. Se ei ole mitään väkinäistä suorittamista.

”Rivimiehestä vähän ylemmäksi”

Mikko nimeää Harmonia KSM66:n tärkeimmäksi anniksi stressin hallinnan, sen vähenemisen ja myös yleisen positiivisen ilmapiirin luomisen. Myös virtaa on tullut selvästi lisää.
– Juoksemisen ohella pelaan myös sulkapalloa kaverin kanssa, hän kertoo. – Asustan omakotitaloa, jossa on iso piha, ja nautin kovasti kaikista pihan hoitoon liittyvistä kotitöistä. On hienoa, kun näkee pihatöitten jälkeen oman kätensä jäljen.
Entä sitten tulevaisuus? Sehän 33-vuotiaalla on vielä kirkkaana edessä.
– Jos työelämässä pääsisi eteenpäin. Olisi kiva nousta rivimiehestä vähän ylemmäksi!

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Juha Sinisalo
Avainsanat: Harmonia KSM66, Mikko Seppä, stressi, uni

Kommentit

Oma kommentti