Minna laihdutti yli 50 kiloa

Minna KurvinenMinna Kurvinen on tehnyt muutamassa vuodessa niin rajun muuttumisleikin, etteivät jotkut ole enää tunnistaneet häntä. – Tuttu kirvesmies meni kysymään appiukolta, että kuka tuo tumma nainen on.

Joensuun liepeillä Ylämyllyllä asuva ja työskentelevä Minna Kurvinen, 42, on toiminut myynnin ja markkinoinnin ammattilaisena jo lähes neljännesvuosisadan. Hän on työssä miehensä suvun omistamassa yrityksessä, päätoimialat ovat koneistusalihankinta, ampumahiihtotaululaitejärjestelmät ja ratakalustokokonaisuudet oheispalveluineen.

Minna on myös hyvinvointiyrittäjä ja hän on hankkinut monipuolisen alan koulutuksen. Hän on cambridgevalmentaja, hän on opiskellut urheiluhierojaksi, hän on opiskellut kiinalaista lääketiedettä, hän on myös vyöhyketerapeutti ja kuumakivihierontakouluttaja.

Minna Kurvinen muutama kymmenen kiloa sitten.Minna kertoo aina olleensa pyöreä ja pulska. Vaikka hän on liikkunut paljon ja opiskellut painonhallinnan saloja, kilot eivät ole suostuneet lähtemään. Työ on ollut autossa istumista – pahimpina vuosina 100 000 kilometriä – mikä taas on merkinnyt sitä, että ruokailu on jäänyt hiukan hunningolle. On syöty mitä on kiinni saatu.

Oman mausteensa keittoon on tuonut vielä Minnan vaikea ruoka-aineallergia. Hänellä ei ole keliakiaa, mutta hän on allerginen kaikelle kotimaiselle viljalle. Hän on herkistynyt tattarille niin pahasti, että se tukkii kurkun ja on suorastaan hengenvaarallista. Ravintoloissakin hänellä on oltava tuoteseloste koko ajan nenän edessä, ettei mitään pahaa pääse tapahtumaan.

– Painon kanssa on ollut aikamoista heijariliikettä, hän huokaa.

– Kun minulta meni 30-vuotiaana polvi, painoa pamahti saman tien 10 kiloa lisää. Pahimmillaan painoin seitsemän vuotta sitten yli 120 kiloa, vaikka olen vain 165 cm pitkä.

Kilot katosivat kokonaan

Minna yritti laihduttaa monet kerrat ja usein onnistuikin, mutta kilot tulivat aina takaisin. Mutta kolmisen vuotta sitten alkanut kehitys on jäänyt pysyväksi.

– Painan nykyään enää 60–70 kiloa ja vaatekokoni on muuttunut 50:stä kokoihin 36–38. Vaatekaappi on mennyt perusteellisesti uusiksi.

Minnalle tehtiin terveydellisistä syistä rintojen pienennysleikkaus nelisen vuotta sitten. Samoihin aikoihin hän kävi myös suolihuuhtelussa. Minna hakeutui joensuulaisen luontaishoitaja Kaija Suomalaisen asiakkaaksi.

– Kaijalla oli liikkeessään Vitacom Pharman tuotteita ja hän suositteli niitä. Uskon nimittäin, että ongelmani ovat hyvin pitkälti johtuneet suoliston ongelmista. Rupesin käyttämään Vitacomin tuotteista emäsjauheenakin tunnettua Pascoe pH-balancea sekä laihdutukseen tarkoitettua Thin400 -valmistetta. Tämän lisäksi noudatin Cambridge-ohjelmaa, jota sovelsin omaan käyttööni.

Minna sanookin, että laihduttamisen taustalla ovat sekä Cambridge-ohjelma että tuotteet.

– Ne ovat auttaneet minua siinä, että painon pudotuksesta on tullut pysyvä. Laihduttaminen sinänsä on hirveän helppoa, mutta sen jälkeinen elämä on eri juttu. Laihdutuskuurista ei saa tulla kuihdutuslaaria.

Iloinen asenne auttaa

Kun Minna aloitti projektin syksyllä, jo joulukuussa painosta oli lähtenyt 27 kiloa.

– Ihan lähiporukka, joka näkee minut päivittäin, ei varmaan edes huomannut muutosta. Mutta kun tuttu kirvesmies tuli firman laajennustöihin, hän ei enää tunnistanut minua. Hän meni kysymään appiukoltani, kuka tämä tumma nainen on. Appiukko raapi päätään ja ihmetteli, että ai jaa kuka, ei täällä pitäisi tummia olla töissä.

Minna kertoo, että painonpudotus pitää ohjelmoida myös korvien väliin. Laihduttamista ei pidä eikä saa ajatella koko ajan. On parempi luopua koko ajatuksesta ja kääntää ajatus ylimääräisestä luopumiseen. Iloinen asenne auttaa kovasti.

– On minulla vielä tavoitteita, vaikka olen koko lailla tyytyväinen nykytilaani. Treenaan tällä hetkellä erittäin paljon ja kovaa, sillä haluan lihasten erottuvan kropasta. Käyn kuntosalilla, juoksen ja kävelen, talvisin hiihdän ja kesällä pyöräilen. Kävin viime kaudella personal trainer -koulutuksenkin.

– Ja on minulla uusi harrastuskin, sillä hankin hiljattain Yamaha-moottoripyörän. Meillä on myös kolme koiraa, joiden kanssa käyn lenkillä ahkerasti.

Sairaudet kolkuttelivat

Minna on kiitollinen siitä, ettei ylipaino ehtinyt vielä aiheuttaa kohonnutta verenpainetta tai korkeita kolesteroliarvoja. Ne olisivat varmaan olleet oven takana jo kolkuttelemassa.

– Nyt vointi on paljon parempi kuin ennen, ja jaksan tehdä kaikkea paremmin. Lenkkikenkien nauhojenkin solmiminen onnistuu puuskuttamatta ja iho on hehkeä. Ruokavalio on mennyt aika lailla uusiksi, sillä nyt meillä syödään monipuolisesti muun muassa kasviksia. Ainoa reseptilääkkeeni on tyroksiini, sillä minulla on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta.

Minna haluaa kertoa omasta muodonmuutoksestaan, koska sama on mahdollista muillekin. Hän on erittäin kiitollinen sekä Cambridge-ohjelmalle että tuotteille. Näiden ansioita hän luonnehtii hyvin merkittäviksi.

– Nyt on saatava vain lihaskunto paikalleen. Tärkeintä ei ole kilojen vahtaaminen, sillä kehon koostumus on paljon merkittävämpi asia. Ei kannata tuijottaa puntaria vaan kropan koostumusta. Liikakilojen poissa pysyminen ei ole mahdollista, jos kehon koostumus ei ole oikea.

– Pitää muistaa myös olla itselleen armollinen. Jos ja kun tulee hairahduksia ja erehdyksiä, niistä ei saa ottaa pahaa mieltä. Se tukkii energiat.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Harri Mäenpää

Terveys-Hymy 6-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, paino, lihavuus

Kommentit

Oma kommentti