Minna laihtui kahdeksan kiloa pätkäpaastolla

Minna Karhu tunnustaa olevansa ikuinen laihduttaja. Nyt hän on kuitenkin löytänyt luotettavan laihdutusmenetelmän, jonka ansiosta vanhat vaatteet alkavat taas mahtua päälle.


Heti kärkeen on todettava, ettei helsinkiläinen Minna Karhu, 33, ole se Minna Karhu, joka aikoinaan kilpaili menestyksellisesti kumparelaskussa aina olympialaisia myöten. Freestylen taitaja Minna on tämän jutun Minnaa vajaat 10 vuotta vanhempi.

– Minä en tosiaankaan ole talviurheilija, Minna nauraa.

Minna työskentelee Yliopiston apteekissa teknisenä työntekijänä Pitäjänmäen keskusvarastolla. Hän on koulutukseltaan yo-merkonomi ja on ollut apteekin palveluksessa koko työikänsä eli jo 14 vuotta. Miestä tai lapsia ei sinkkuna viihtyvällä Minnalla ole, mutta ihan yksinään hän ei asusta: huushollissa naukuu kaksi kissaa, Netta ja Viipu.

Minna allekirjoittaa sen sovinistisen totuuden, ettei vielä ole syntynyt naista, joka olisi painoonsa tyytyväinen. Hän nauraa olevansa ikuinen laihduttaja, jonka paino on sahannut vuosien varrella ylös ja alas. Pahimmillaan liikakiloja on ollut viitisentoista.

– Aina välillä lihoo ja sitten taas laihtuu, hän huokaa.

– Ei tule koko ajan katsottua, mitä pistää suuhunsa eikä aina jaksa urheilla. Sitten on taas otettava itseään niskasta kiinni.

Tavoite ystävän häät

Minna tunnustaa saaneensa lisäkiloja suolaisilla herkuilla ja oluella. Hän on saanut kiloja katoamaan spinningin avulla, mutta heti kun hän on luopunut tiukasta ruokavaliosta ja palannut entisille tavoille, kilot ovat tulleet paluupostissa takaisin.

Nyt hän on taas kovasti pienenemään päin, kiitos Leaderin Easy Dietin.

– Olin tykännyt Facebookissa Easy Dietin sivuista jo aikaisemmin, kun huomasin siellä kirjoituksen, jossa kerrottiin muutaman ihmisen vielä mahtuvan mukaan huomenna alkavaan painonhallintaryhmään. Laitoin hakemuksen ja sain paluupostissa viestin, jossa minun kerrottiin mahtuvan mukaan ja toivotettiin tervetulleeksi luennolle ja mittauksiin. Tästä kaikki alkoi.

Tämä tapahtui tammikuun lopussa. Kahden kuukauden aikana tulikin sitten selvää jälkeä – eli Minna laihtui kunnioitettavat kahdeksan kiloa.

– Tavoitteena on pudottaa vielä elokuuhun mennessä viisi kiloa lisää, sillä silloin on ystäväni häät, ja olen luvannut olla kaasona. Tavoitteita siis riittää!

Alkuun keiton avulla

Minna aloitti kuurinsa Easy Dietiin kuuluvilla keitoilla ja patukoilla. Kaloreita kertyi tänä aikana vuorokaudessa 500–600. Tämän kolmen viikon tehojakson aikana puhdasta rasvaa paloi 6,1 kg – eikä mukana ole kehosta poistunutta nestettä. Lihaskudosta hävisi tänä aikana vain puoli kiloa.

– Eikä se ollut edes vaikeaa, hän vakuuttaa.

– Ei edes ensimmäisinä päivinä. En kiukutellut ja olin työmaalla kuulemma ihan hyperenerginen. En pysynyt paikoillani ja puhetta tuli koko ajan. Minua oli kuulemma eka viikolla hiukan vaikea kestää.

Kolmen viikon tehokuurin jälkeen Minna jatkoi dieettiä soveltamalla Easy Dietin pätkäpaasto-ohjelmaa.

– Pidän yleensä pätkäpaastopäivät joko maanantaina ja tiistaina tai sitten maanantaina ja torstaina. Viikonlopun jälkeen asennoituminen onnistuu aina tosi hyvin. Muina viikonpäivinä syön ihan normaalisti. Hiilihydraatteja eli perunaa, riisiä, pastaa ja leipää syön silloinkin maltillisesti, mutta proteiinia voin syödä ihan reilusti.

Silti paino on pudonnut tasaista tahtia. Pari saunakaljaa saa nauttia perjantaisin saunavuorolla, ei kuitenkaan sen useammin.

– Pyrin muina kuin paastopäivinä suosimaan kasviksia, marjoja, pähkinöitä, puuroja, vaaleaa lihaa sekä kananmunia ja maitotuotteita.

Vanhat vaatteet sopivat

Minna ei silti kiellä, etteikö mielitekoja ilmaantuisi.

– Tottahan niitä tulee ja vesi nousee kielelle, kun nenään leijuu ihania ruuan tuoksuja jonkun ravintolan ohi kävellessä. Mutta kävelen kuitenkin aina näiden tuoksujen ohi. Kyse on ihan asennoitumisesta ja kun huomasin, että vaatteet alkoivat tippua päältä, se antoi kummasti lisäpontta.

Kun tätä juttua kirjoitettiin, Minna oli harrastanut Easy Diet pätkäpaastoa kolme viikkoa.

– Tämä on paljon miellyttävämpi konsti kuin pelkkä mehupaasto, hän toteaa vakaasti.

– Silti paino putoaa pikkuhiljaa koko ajan, kun vain osaa välttää huonoja kaloreita kuten hiilihydraatteja.

Kun nuoren naisen paino putoaa parissa kuukaudessa kahdeksan kiloa, se tietää jo tarkkaa tuijotusta vaatekaapin suuntaan. Ja mahdollisesti myös asiaa vaativia toimenpiteitä.

– Mulla ei ole vielä mennyt vaatekaappi uusiksi, sillä vastaan on tullut vanhoja, aikoinaan sopineita vaatteita, Minna nauraa.

– Mutta toivossa eletään!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 5-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihduttaminen, päästö, pätkäpaasto

Kommentit

Oma kommentti