Ysikymppinen mummo meni silmälääkärille ja valitteli, että näkö on mennyt huonoksi. Lääkäri näytti kädellään kohti ikkunaa ja kysyi, että mikä se tuolla taivaalla möllöttää. ”Aurinkohan se siellä”, mummo vastasi, johon lääkäri totesi, ettei tuossa iässä tuon kauemmaksi tarvitse nähdäkään.
Mummo ei siis lääkärin mielestä tarvinnut näköä parantavia aineksia kuten kalaa, oliiviöljyä, mustikkaa ja pähkinöitä. Tuore australialaistutkimus nimittäin osoittaa, että silmät pysyvät kunnossa, jos muistaa syödä kalaa ja pähkinöitä. Erityisesti kalasta saatavat pehmeät rasvat ja omega-3-rasvahapot auttavat näkökyvyn säilymisessä. Lisäpuhtia tuovat pähkinät sekä mustikat, ja näyttöä on myös oliiviöljystä.
Kommentit
Oma kommentti