Munkinpaistajan kolotukset helpottivat

Terttu MarjomaaRovaniemeläinen Terttu Marjomaa ehti työskennellä paikallisessa leipomossa 34 vuotta, ja tuona aikana hän tuli paistaneeksi toisenkin munkin. – En ole ikinä laskenut, montako olen paistanut, mutta enpä ole laskenut sitäkään, montako olen syönyt, hän viisastelee.

Terttu Marjomaa, 68, on ollut jo kymmenkunta vuotta eläkkeellä leipomohommista. Hän jäi Lapin Pakarista eläkkeelle ihan vapaasta omasta tahdostaan.

 – Menin eläkeputkeen samanaikaisesti kuin monta muutakin vanhaa työntekijää. Koko työikäni tuli tehtyä hommia samassa paikassa. Touhusin siellä kaikenlaista, mutta pääasiassa munkkeja minä paistoin.

 – En ole ikinä laskenut, montako olen paistanut, mutta enpä ole laskenut sitäkään, montako olen syönyt, hän viisastelee.

Syntyjään Terttu kertoo olevansa Sodankyläntien varresta, mutta hän joutui lähtemään Rovaniemelle jo alle parikymppisenä, sillä kotiseuduilta ei löytynyt töitä.

Terttu ehti olla naimisissa melkein yhtä kauan kuin töissä leipomossa, mutta ero tuli, kun liittoa oli kestänyt 32 vuotta. Tertulla on kaksi aikuista lasta, ja pojalla on jo seitsenvuotias ekaluokkalainen Annika-tyttökin, joka on mummon silmäterä. Terttu ilmoittaa yhdeksi harrastuksekseen rakkaan lapsenlapsensa ja nauraa, ettei mummo ehdi olla joutilaana.

Vaikka Tertulla on parin vuoden päästä mittarissa jo 70 vuotta, hän on edelleen täysin terve. Mitään vakituista lääkitystä ei ole, mutta hän huolehtii kunnostaan ja on luontaistuotekaupan vakiasiakas.

 – Käyn uimahallilla vesijuoksussa ainakin kolme kertaa viikossa, jumpalla käyn tiistaisin ja torstaisin ja sauvakävelen vielä muina aikoina. Pitää oikein puuta koputtaa, sillä terveys on ollut ihan hyvä ja on vieläkin. Mitään vakituista lääkitystä ei ole. Luontaistuotteita olen käyttänyt ainakin kymmenen vuotta.

Yksi Tertun käyttämistä luonnon valmisteista on rovaniemeläisen Detrian kehittämät Relaxant-voiteet. Hän on tutustunut sekä Relaxant lihasrentouttajaan että Jalka-Relaxantiin, jonka Lapin miehet ovat ristineet ”Lapin jätkän kaviovoiteeksi”.

 – Lihasrentouttaja on aivan ihana tuote, Terttu huokaa. – Mulla on olleet levottomat ja kolottavat jalat, koska liikun ja harrastan niin paljon kaikenlaista. Lihasrentouttaja tekee tosi mukavan olon, kun tulee vaikka uima-altaasta. Voitelen sillä itseäni niin pitkälle kuin kädet yltävät aina hartioita myöten. Se takaa myös makoisat yöunet. Kolottavat hartiatkaan eivät vaivaa.

Viimeksi Terttu muistaa käyneensä lääkärissä ajokorttia uusiessaan.

 – Täytyy myöntää, että olen onnellisessa asemassa. Pojantyttären kanssa on kiva käydä uimassa. Annika on kova tyttö uimaan ja siellä se sukeltelee pitkin pohjia, mummo kertoo tyytyväisenä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Johanna Kokkola

Terveys-Hymy 1-10

 

 

 

Teksti:Detria
Avainsanat: kolotus, levottomat jalat

Kommentit

Oma kommentti