Näin pidän itseni iskussa

Laura RantanenLaura Rantanen herää joka arkiaamu varttia vaille kuusi ja lähtee punttisalille. Muutama vuosi sitten hän päätti ruveta kilpailemaan Fitness-kisoissa ja heti tuli menestystä.

Helsinkiläinen parturi-kampaaja Laura Rantanen, 38, on ollut urheilullinen koko ikänsä, mutta aivan erityisesti hän pitää punttisalilla käymisestä. Hän haluaa voida hyvin ja nauttia liikunnasta. Jo ammattinsa puolestakin hänen on syytä olla hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Herään joka arkiaamu varttia vailla kuusi, puen päälleni ja lähden kadun toisella puolella sijaitsevalle kuntosalille kuudeksi. Treenaan siellä kaikessa rauhassa. Väkeä on aina tosi vähän. Käyn salilla suihkussa, tulen kotiin ja syön aamiaisen, jonka jälkeen lähden töihin. Tunne on joka kerta tosi hieno. Olen todennut, että aamutreenaaminen sopii minulle kaikkein parhaiten, koska työpäivät voivat joskus venähtää pitkiksi.

Lauralla on yhden hengen toiminimi. Hän on työskennellyt Helsingin Fredrikinkadulla, mutta lokakuusta lähtien hänen vuokratuolinsa sijaitsee Kalevankadulla.

Laura tapasi nelisen vuotta sitten pari Fitness-asiantuntijaa, jotka osasivat neuvoa häntä sekä ruokavalion että ravintolisien suhteen. Näin hän tutustui JR Fitnessin (www.jrfitness.net) monipuoliseen ravintolisä- ja urheiluravinnevalikoimaan ja rupesi käyttämään niitä päivittäisen harjoituksensa tukena.

– Ensimmäiset Fitness-kisat juolahtivat mieleeni jo vuonna 2002, jonka jälkeen päätin ruveta valmistautumaan. Ensimmäiset kilpailuni olivat 2005 keväällä, jolloin voitin Body Fitness tulokkaiden yli 164-senttisten sarjan. Keväällä 2006 kilpailin yleisessä sarjassa ja sijoituin kolmanneksi. Saman vuoden syksyllä osallistuin Fitness-mallikilpailuihin ja tulin toiseksi.

Laura selvittää, että Body Fitness eroaa kehonrakennuksesta eli body buildingista siten, että Fitness-kisoissa haetaan naisellista, sporttista ja pirteää vartaloa. Itse hän määrittelee Body Fitnessin sijaitsevan jossakin missikisojen ja kehonrakennuksen välimaastossa.

– Tällä hetkellä uusia kilpailutavoitteita ei ole, mutta ei sekään ole täysin poissuljettu, hän toteaa.

– Treenaaminen on joka tapauksessa minulle hyvä elämäntapa, ja niinpä olen koko ikäni ollut täysin terve. Olen saanut itseni hyvään iskuun, mutta koko homma lähtee omasta tahdosta sekä halusta olla ja pysyä iskussa. Ravintolisät toimivat siinä sivussa apuna ja tukena. Tunnen, että olen saanut niistä paljon apua.

Laura ei käytä koko ajan samoja tuotteita. Kaikki riippuu aina siitä, mitä milloinkin halutaan. Kun hän treenasi Fitness-kisoihin, yksi hänen kivijaloistaan oli C4-rasvanpolttaja, joka piristi ja vähensi samalla nälän tunnetta. Laura otti sitä kaksi kapselia aamulla, kaksi päivällä ja kaksi illansuussa. C4:n avulla hän sai rasvaprosenttinsa mahdollisimman alhaiseksi sekä lihaksiston pienetkin lihakset kiinteiksi ja näkyviin. Paino-ongelmia Lauralla ei ole koskaan ollut.

– En enää käytä C4:sta säännöllisesti, mutta se on hyvä apu, jos tulisi tarve saada itsensä nopeasti kuntoon. C4 Opti-Meal eli ateriankorvike kuuluu edelleen koko ajan valikoimaani. Kun on kiireinen työ eikä aina ehdi kunnolla syödä, sen saa nopeasti nautittua. Yleensä syön kyllä hyvin ja kunnolla.

– Käytän After-palautusjuomaa aina treenien päätyttyä. Goodnight-proteiini on hyvä ja terveellinen iltapala. Se on jauhetta, josta voi tehdä vaikka minkälaista pirtelöä. Oma suosikkimakuni on mansikka.

Helsinkiläinen parturikampaaja Laura Rantanen on rautaisessa kunnossa.

– Ruokavalioni ei silti ole kovin tiukka, mutta koko ajan se on mennyt terveellisempään suuntaan. Totta kai silti välillä harrastan viikonloppuisin herkuttelua ja sohvalla löhöämistä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Teksti:JR Fitness
Avainsanat: body fitness, fitness, ravintolisä, ruokavalio

Kommentit

Oma kommentti