Nivelet hyötyvät vihersimpukkaöljystä

Tuore tutkimustulos osoittaa vihersimpukkaöljyn edut kalaöljyyn nähden.


Puolalaisten tutkijoiden mukaan vihersimpukkaöljyvalmisteen käyttö voi parantaa nivelten liikkuvuutta ja vähentää nivelkipuja paremmin kuin kalaöljyvalmisteiden nauttiminen.

Tutkijat jakoivat 50 henkilön ryhmän kahteen samankokoiseen tutkimuskohderyhmään. Toisen ryhmän jäsenet nauttivat kahdeksan kapselia vihersimpukkaöljyvalmistetta ja toiset kahdeksan kapselia kalaöljyvalmistetta päivässä 12 viikon ajan.

Puolalaisessa Rheumatologiassa – virallinen Puolan reumayhdistyksen ja reuma-instituutin julkaisu – julkaistussa tutkimuksessa todettiin että nautittuaan 1,2 grammaa päivässä 12 viikon ajan vihersimpukkaöljyvalmistetta kivut vähenivät merkittävästi ja nivelten liikkuvuus parani huomattavasti kaikilla aktiiviainetta saaneella henkilöllä.

Merkittävää oireiden vähentymistä oli havaittavissa jo neljän viikon vihersimpukkaöljyn käytön jälkeen. Sivuvaikutuksia ei havaittu.
Sen sijaan 1,2 gramman kalaöljyn päiväannoksella – 18 prosenttia EPA:a ja 12 prosenttia DHA:ta – ei ollut nivelkipuja vähentävää tai nivelten liikkuvuutta parantavaa vaikutusta, raportoivat tutkijat. Noin 36 prosentilla kalaöljyvalmistetta nauttineista raportoitiin epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Tutkimuksessa käytettiin Lyprinol-vihersimpukkaöljyä.

Lähde: Rheumatologia nro 49

Mikä on vihersimpukka?

Vihersimpukka, Perna canaliculus, on Mytilidae-heimoon kuuluva merinilviäislaji. Laji elää alkuperäisenä Uudessa-Seelanissa ja vieraslajina Australian rannikoilla. Vihersimpukka kasvaa jopa 24 senttimetrin pituiseksi, mutta viljeltynä yleensä 9–12 cm kokoiseksi. Simpukkaa syödään sinisimpukan tapaan ja noin 10 prosenttia tuotannosta käytetään terveysvalmisteina.

Lähde: Wikipedia

Teksti: Reijo Ikävalko

Teksti: Hymy
Avainsanat: vihersimpukkaöljy, nivel

Kommentit

Oma kommentti