Kansanterveyslaitoksen teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset yläkouluikäiset nuoret syövät aivan liian vähän kasviksia, hedelmiä ja ruisleipää. Nuoret saavat peräti 13 prosenttia energiastaan sokerista, kun suositus olisi huomattavasti vähemmän.
Kuitua nuoret saavat vain 17 grammaa, vaikka suositus on 25-35 grammaa. Myös raudan, D-vitamiinin ja B-vitamiineihin kuuluvan foolihapon saanti on suosituksia niukempaa.
Hätkähdyttävintä lienee kuitenkin tutkimustulos, jonka mukaan nuoret hankkivat melkein puolet päivittäisestä energiastaan välipaloista. Yleisimmät koulussa popsitut välipalat olivat makeiset tai suklaa, leipä, välipalapatukat, hedelmä, jäätelö ja sokeroidut virvoitusjuomat.
Kommentit
Oma kommentti