Nyt Marita nukkuu yönsä eikä jalkoja palella

Marita SorriMarita Sorri ehti kärsiä jalkojen huonosta verenkierrosta ties kuinka kauan, kunnes kymmenkunta vuotta sitten markkinoille tuli kotimaisia hierontavoiteita.

Marita Sorri, 53, kiistää nauraen olevansa se kuuluisa Pihtiputaan mummo, vaikka hän onkin kotoisin paikkakunnalta ja kolmen tytön isoäiti. Marita ja hänen miehensä Leo, 55, käyvät töissä Viitasaarella. Työmatkaa kertyy päivittäin yli 70 kilometriä, ja se tehdään omalla autolla.

– Onneksi saamme kulkea samoissa vuoroissa. Meillä on tällä hetkellä vuorotyö, aamuvuoro alkaa kuudelta ja loppuu kymmenen yli kahden. Iltavuoro alkaa kymmenen yli kahden ja loppuu kaksikymmentä yli kymmenen. Aamuvuoroon pitää herätä jo puoli viideltä.

Aikaiset aamuherätykset eivät ole pariskunnalle mitään uutta, sillä ennen nykyistä ammattiaan he vaikuttivat maanviljelijöinä 17 vuotta. Sitten tuli EU, joka helpotti lopettamispäätöstä.

– Olisi pitänyt investoida uuteen navettarakennukseen, eikä tilalla ollut halukkaita jatkajia. Ymmärrettäväähän se on, kun olisi sitoutunut töihin seitsemäksi päiväksi viikossa, kesät ja talvet, tunteja laskematta.

Maritan ja Leon kaksi poikaa asuvat perheineen muualla. Nuoremmalla pojalla on yksi tyttö ja vanhemmalla tyttöjä on kaksi, joten Maritan osalta Pihtiputaan mummuus on totisinta totta.

Käsiä ja jalkoja paleli

Marita on hauska ja huumorintajuinen nainen, joka osaa heittää huulta myös omista sairauksistaan.

– Ei mulla mitään vakavampia sairauksia ole ollut, hengissä on oltu ja töissä on pysytty. Keuhkoastma todettiin 1990-luvulla. Se tuli timoteistä, mutta ei mennyt ammattitaudin piikkiin, vaikka heinikot olivat timoteillä. Meinasivat vain, että sitä on sairastettu piilevänä nuoresta asti. Yhdeksänvuotias Pepi-kissa on siitä huolimatta saanut pitää paikkansa sängyn jalkopäässä.

Maritalle ilmaantui sormiin nivelrikko maataloustöiden takia, sillä pariskunnan lypsy- ja pienkarja hoidettiin suurimmaksi osaksi käsipelillä lannan luontia myöten.

– Olkapää kuitenkin jouduttiin operoimaan. Ennen leikkausta nukkumiset jäivät vähiin jääpusseista ja särkylääkkeistä huolimatta.  Kukapa nyt maataloustöistä selviäisi vaivoitta.

Yksi Maritan vaivoista on ollut koko iän heikko verenkierto käsissä ja jaloissa.

– Ei auttanut, vaikka nuorempana urheilinkin. Lääkäri tuumasi vaivojen helpottuvan iän myötä, mutta minun mielestäni asia on ihan päinvastoin.

Aina kannattaa kokeilla

Onneksi Marita kuuli vuosituhannen taitteessa markkinoille tulleista Relaxant-tuotteista.

– Tätini miesystävä oli kokeillut Relaxantia ja suvussahan kaikki tietävät toistensa vaivoista. Äiti oli silloin vielä elossa ja rupesi myös käyttämään samaa valmistetta, vaikka yleensä hän sanoi jokaiselle asialle ei. Me molemmat tykättiin siitä, koska se on hajusteeton ja helppo levittää pumppupullosta.

– Olen töissä kaikki päivät jalkojen päällä. Työn puolesta on pidettävä turvajalkineita, jotka eivät todellakaan ole mukavat. Jalkoihin tulee helposti turvotusta ja kramppeja. Et varmasti nuku, jos nukkumaan mennessä jalkoja paleltaa, mutta kun rasvaat paikat varpaista lonkkiin asti ja vaikkapa pyllyn päällekin, tilanne helpottuu, Marita nauraa.

– Olemme miehen kanssa himosaunojia ja käymme saunassa joka päivä läpi vuoden. Relaxant auttaa myös ihon kuivuudesta kärsiviä, on kuule hieno hipiä rasvauksen jälkeen! Koska tuote ei haise, sen ei pitäisi tuottaa ongelmia kenellekään.

Marita suosittelen valmistetta kaikille, jotka kärsivät kuivasta ihosta, jalkojen krampeista ja palelemisesta. Ainakin kannattaa kokeilla, ja jos apua ei tule, on sitten syytä kokeilla jotakin muuta. Myös Relaxant Lihastenrentouttaja on Maritalle tuttu valmiste.

– Työasento ei ole aina ihanteellinen, jolloin käsivarsissa ja selässä ilmenee lihaskireyttä ja pakotusta. Niveletkin tulevat samalla hoidetuiksi. Käytän kumpaakin Relaxantia aina tarpeen mukaan.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Kuvasuunta

Terveys-Hymy 1-12

Teksti:Detria
Avainsanat: jalka, käsi, lihasrentouttaja, palelu, verenkierto

Kommentit

Oma kommentti