”Nyt uskaltaa avata tossukaapin oven”

Jyri LinikkoNokian poliisilaitoksella työskentelevä vanhempi konstaapeli Jyri Linnikko pelaa harrastuksekseen kakkossarjassa lentopalloa. Koska peli on hikistä ja temmellys kovaa, jalat hikoavat – ja myös haisevat.

– Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut selvästi paremmaksi, Linnikko nauraa.

Vanhempi konstaapeli Jyri Linnikko, 31, asuu Mouhijärvellä, joka on noin 35 kilometriä Tampereelta. Töissä hän on Nokian poliisilaitoksella ja vuorotyön toimenkuvaan kuuluvat kenttäpuolen hommat kuten autopartiointi ja hälytystehtävät. Hän vaikutti poliisiksi valmistuttuaan ensimmäiset puoli vuotta Helsingissä, mutta siirtyi sitten Nokialle.

Jyrin vaimo Katri on ammatiltaan toimittaja. Pariskunnalla on vuoden ja neljän kuukauden ikäinen Reko-poika.

Koska Jyri on nuori mies ja harrastaa urheilua, hänellä ei ole koskaan ollut terveysongelmia eikä hänellä ole lääkitystä. Yksi estetiikan tai kosmetiikan puolelle menevä ongelma hänellä – niin kuin monella muullakin suomalaismiehellä – on ollut. Jalkahiki.

– Kengät ovat haisseet pahalle, Jyri myöntää. – En ole ihan varma, huomaako sitä kotioloissa, jos ilman sukkia pyörii, mutta lentopallokenkien haju on ollut huomattavan paha.

178-senttinen Jyri pelaa kakkossarjassa Mouhijärven lentopallon joukkueessa.  Jyri harrastaa myös Beach volleytä, eli lentopallon hiekkakentällä pelattavaa versiota, jossa kummallakin puolella on vain kaksi pelaajaa.

Jyri kuuli rovaniemeläisen Detria Oy:n uudesta Relaxant-jalkasuihkeesta työtoveriltaan ja kun häntä pyydettiin mukaan uutuustuotteen testiin, hän oli heti valmis.

–  Kaveri oli jo kokeillut sitä ja yllytti suihkuttamaan sitä ainakin pelitossuihin, ja rupesin tekemään niin päivittäin. Ongelma oli kieltämättä olemassa, sillä aika vahva haju iski vastaan, kun avasin tossukaapin oven. Lentistossut haisivat kaikkein pahimmalta, mutta kyllä hajua oli kaksissa muissakin tossuissa, joita käytin muutoin.

– Haju alkoi suihkeen ansiosta hälvetä hyvin nopeasti. Nyt uskalsi jo avata kaapin oven ilman että oli pelkoa lentää selälleen, Jyri myöntelee. – Ihan kokonaan haju ei ehkä ole kadonnut vieläkään, mutta selvää parannusta on tullut. Minun olisi varmaan ensiksi kannattanut pestä lentistossut, mutta en oikein uskaltanut, kun en tiennyt, minkälaiseen kuntoon ne menisivät.

Jyrin jalkahiki alkoi lemahdella murrosikään tultaessa. Hän kokeili alle parikymppisenä jotakin jalkatalkkia, mutta vailla suurempaa menestystä.

– Nyt minun ei ole tarvinnut läheskään joka päivä suihkuttaa Relaxantia tossuihin, ja silti haju pysyy hallinnassa. Olen minä sitä joskus suihkutellut jalkoihinkin. Kyllä se on tehokas aine ja ihan selkeästi se vie hajua pois.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Veli-Matti Parkkinen

Terveys-Hymy 2-007

Teksti:Detria
Avainsanat: jalkahiki

Kommentit

Oma kommentti