Pekka Puska muistelee

Professori Pekka Puska, 66, muistetaan Pohjois-Karjala projektista, taistelusta tupakointia vastaan ja terveempien elintapojen puolesta, vuosista maailman terveysjärjestön WHO:n palveluksessa Sveitsissä, Kansanterveyslaitoksen pääjohtajan sekä nykyisen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan viroista. Joku saattaa muistaa hänet kansanedustajanakin. Ikätovereiden mieliin on jäänyt myös hänen värikäs puheenjohtajakautensa Suomen Ylioppilaskuntien Liitossa.

Mutta millainen hän on ihmisenä? Minkälainen oli hänen lapsuutensa? Terveys-Hymyn toimittaja Reijo Ikävalko on kirjoittanut Otavan kustantaman kirjan pääjohtaja Puskan vähemmän tunnetusta puolesta. Muistelmakirja Terveystohtori sisältää myös suuren määrän meille kaikille tuttuja nimiä, merkittävien tapahtumien taustoja sekä erikoisia ja hauskoja sattumuksia vuosikymmenien varrelta.

On Kekkosta, on Halosta, on Gro Harlem Brundtlandia ja monta muutakin merkkihenkilöä. Mutta on myös aivan tavallisia tallaajia, jotka tulevat kyselemään rasvatohtorilta karhunrasvan terveellisyyttä. Kirja kertoo senkin, millainen on rasvatohtorin arpa. No tietysti: Ei voita!

Teksti: Hymy
Avainsanat: Pekka Puska

Kommentit

Suomessa on jaettu vääriä ruokaohjeita ns.virallisina..
Kansa syö kevyttuotteita ja senkun lihoo ja sairastaa.
Sepelvaltimosairaudet ja diabetes lisääntyyvät kevytrasvojen,margariinien ja rypsiöljyn takia..Tunnustakaa jo tosiasiat!

Minulle ei kyllä tämä herra hyvällä jää mieleen. Saanut aikaan tuhansia diabeteksen uhreja ja kehtaa paasata valetta edelleen, kun tauti pitäisi hoitaa pois. Onneksi häipyy eläkkeelle.

Oma kommentti