Pellava ja hamppu ovat suomalaista superruokaa

Siemenet ja pähkinät kannattaa lisätä päivittäiseen ruokavalioon. Kotimaisiakin vaihtoehtoja löytyy: Suomessa tuotetaan korkealaatuisia pellavan- ja hampunsiemeniä.

Ravitsemussuosituksissa kehotetaan syömään noin kaksi ruokalusikallista siemeniä tai pähkinöitä päivässä, eikä syyttä. Rikasta makumaailmaasi kokeilemalla siemeniä ja pähkinöitä rohkeasti erilaisissa ruuissa.

– Siemenet ja pähkinät ovat tuhti paketti pääasiassa hyvälaatuista, pehmeää rasvaa, proteiineja, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka osana monipuolista ruokavaliota suojaavat ja edistävät terveyttämme monin eri tavoin. Erityisesti sydän ja aivot kiittävät, kertoo ravitsemusasiantuntija Hannele Veteli Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

Pähkinät sisältävät kokoonsa nähden paljon energiaa ja rasvaa, mutta tutkimusten mukaan ne näyttävät kohtuullisesti käytettynä jopa suojaavan lihavuudelta.

– Pähkinät ja siemenet tuovat helposti kylläisyyden tunteen, pitävät nälkää loitolla ja verensokerin tasaisena. Kaikki pähkinöiden rasva ei myöskään imeydy, vaan osa poistuu suoraan ruuansulatuskanavasta, Hannele luettelee ravitsemustutkimusten tuloksia.

Teksti:Hymy
Kuvat:Om-arkisto
Avainsanat: pellava, hamppu, siemenet, pähkinät

Kommentit

Oma kommentti