Puhdistuskuuri ja hiivan torjuntakuuri auttoivat

Kirsti Voutilainen–  Söinpä sitten mitä tahansa – ja vähän taikka paljon – vatsaoireita ilmaantui koko ajan, tuusulalainen Kirsti Voutilainen kertoo.

Kirsti Voutilainen, 58, on kotoisin Katri Helenan ja Seppo Rädyn kotipitäjästä Tohmajärveltä, mutta hän on asunut pääkaupunkiseudulla jo 30 vuotta. Kirsti on koulutukseltaan fysioterapeutti ja hänellä oli Keravalla oma hoitolaitoskin, mutta hän vaihtoi vuonna 1995 perusteellisesti alaa ja siirtyi ex-miehensä vientiyritykseen toimistotöihin. Tätä nykyä hän työskentelee toimistosihteerinä Kansallisessa Senioriliitossa.

Kirstillä on kaksi aikuista lasta ja seuraavaakin sukupolvea on yksi kappale. Hänen nykyinen elämänkumppaninsa on ammatiltaan varastotyöntekijä ja hänelläkin on lapsia edellisestä liitostaan.

Kirstin terveys on ollut periaatteessa hyvä, mutta tämän vuoden alkukesästä hän joutui lääkitykselle koholla olleiden verenpainearvojen ja kolesterolin vuoksi. Mitään vakavaa sairautta hänellä ei ole koskaan ollut.

– Lääkitykseen ruvettiin myös pohjoiskarjalaisten taustojeni vuoksi, hän hymähtää. – Alapaine oli 90-100 ja kolesteroli oli 6,2, joten ongelmia oli lähinnä verenpaineen puolella. Tottahan kolesteroliakin oli liikaa, kun tavoitearvo on alle viiden. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kolesteroliarvot on ihan tahallaan ja lääketehtaiden riemuksi rankattu niin alas, että joka toinen suomalainen potee korkeaa kolesterolia.

Kirstin vatsavaivat alkoivat samoihin aikoihin kun hän teki työelämässään täyskäännöksen. Kun työelämän mukanaan tuoma fyysinen rasitus jäi pois, paino nousi heti viisi kiloa. Vatsa alkoi yksin tein oikutella.

– Söinpä sitten mitä tahansa, aina tuli turvotusta, ripulia, närästystä ja ilmavaivoja, hän luettelee. – Koska vatsavaivat kiusasivat öisinkin, olin päivisin usein tosi väsynyt. Kyllästyin lopulta vatsani temppuiluun ja menin runsas vuosi sitten luontaistuotekauppaan hakemaan apua. Onneksi myyjä oli ammattitaitoinen ja hän osasi suositella minulle kahta New Nordicin tuotetta, BioDrain-puhdistuskuuria ja Didaa, joka on tarkoitettu mahdollisten hiivaoireiden häätöön.

Kirsti aloitti kuukauden kestävällä BioDrain-puhdistuskuurilla. Hänen olonsa alkoi helpottua jo kahden viikon jälkeen. Kirsti opetteli myös juomaan vettä entistä enemmän, pari litraa päivässä, ja huono olo alkoi kaikota. Maha rauhoittui ja voimat alkoivat palata. Painokin rupesi putoamaan.

– Tilanne ei ollut vielä sillä hyvä, sillä epäilin itselläni olevan hiivan liikakasvua. En ole juuri koskaan syönyt vaaleaa leipää ja esimerkiksi olut on tuonut kurkkuun ihan suoranaisen hiivan maun. Niinpä söin heti BioDrain-kuurin päälle myös Dida-kuurin eli otin kolme kapselia päivässä kuukauden ajan. Sen jälkeen jatkoin vielä jonkin aikaa yhdellä kapselilla.

Nyt Kirstin tilanne helpotti entisestään. Vatsa rauhoittui, suolet lakkasivat kurisemasta, ilmavaivat loppuivat eikä hänen enää tarvinnut heräillä öisin vatsavaivojen takia. Sen takia myös päivistä tuli pirteämpiä.

– Siitä lähtien vatsassa on ollut hyvä olo vielä syömisenkin jälkeen, Kirsti kertoo. – Olo muuttui tosi kevyeksi ja hyväksi. Uusin vielä tämän vuoden keväällä saman kuvion eli söin peräjälkeen sekä ja nyt aion tänä syksynä tehdä vielä kertaalleen saman tempun.

– Paitsi että vatsa on rauhoittunut myös vuosikausia vaivannut närästys on pysynyt lähes kokonaan poissa, Kirsti iloitsee.

Teksti: Reijo Ikävalko
Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 10-2007

Teksti:New Nordic
Avainsanat: BioDrain, Dida, hiiva, ripuli, ummetus, vatsavaivat

Kommentit

Oma kommentti