Pullo päivässä pitää lääkärin loitolla!

Mainos

Mirja Järvinen etsi netistä apua miehensä vaivoihin ja löysi mielenkiintoisen tuotteen, jota kumpikin alkoi nauttia. Ja katso, molempien ongelmat hellittivät. – Minä rupesin juomaan sitä ihan vaan siivellä, Mirja nauraa.
Mirja Järvinen, 60, ja hänen miehensä Erkko, 68, asustavat Kemiönsaaren kupeessa maamme äärimmäisessä lounaiskolkassa. Kumpikin on jo eläkkeellä, Mirja laborantin töistä ja Erkko oman TV-huoltoyrityksensä hommista. Mirja on ollut eläkkeellä jo parikymmentä vuotta, mutta Erkko pisti rukkaset naulaan vasta viime keväänä.

Mirjalla on aiemmasta liitostaan poika ja Erkolla tytär. Mirja naureskeleekin, että he ovat uusiopari. Lastenlapsia ei ole kummallakaan.

Mirja on kärsinyt jo toistakymmentä vuotta oikuttelevasta ja hyvin kivuliaasta vatsastaan. Hänelle on tehty ruokatorven tähystys, vatsalaukun tähystys eli gastroskopia ja myös paksusuolen tähystys eli kolonoskopia, joten rouvaa on tutkittu molemmista päistä, sekä ylä- että alakautta. Vaan mitään ei ole löytynyt.

– Ei mitään järjellistä syytä koviin kipuihin, Mirja huokaa.

– Ne alkoivat aina heti aamulla herätessä, lievenivät sitten kun nousin jalkeille, ja sitten iltapäivällä vatsa saattoi taas ärtyä uudestaan. Aamuisin vaivat olivat aina kuitenkin kaikkein kovimmat. Kivut olivat aina silloin tällöin tosi kauheat, ja viime keväänä sanoinkin kerran miehelleni, että voi kun vielä joskus tulisi sellainen päivä, etten olisi aamulla kipeä.

Apu löytyi netistä

Mirjan kipukohdat heittivät kuin onnenpyörä. Joskus ne olivat alavatsassa, välillä ylävatsassa, välillä oikealla ja välillä vasemmalla puolella.

– Luulin jo tulleeni ihan sekopäiseksi. Vatsavaivojen on epäilty olevan myös psyykkistä lajia, mutta ei siitäkään voinut koko ajan olla kysymys. Löydettiinhän minulta polyyppeja ja myös krooninen vatsalaukun tulehdus, mutta nekään eivät riittäneet selittämään näin pitkällisiä ja vuosia kestäneitä oireita. Ärtyneen suolen oireyhtymääkin on tarjottu, mutta ei siitäkään ollut kysymys. Olin kerran toista viikkoa sairaalassakin, mutta syytä vatsaongelmiini ei vaan löytynyt.

Viime keväänä Mirja alkoi etsiskellä internetistä jotakin sopivaa luontaistuotetta aviomiehensä vaivoihin. Näin löytyi Ravintorenkaan Havupuu-uutejuoma, jota kumpikin alkoi nauttia päivittäin.

– Rupesimme juomaan sitä toukokuun puolivälissä. Mies on ottanut aamuin illoin yhteensä neljä desiä ja minä kaksi desiä yleensä päiväsaikaan, joten tuhoamme pullon päivässä. En tullut edes ajatelleeksi, että se voisi tehota omiin kremppoihini, mutta rupesin juomaan sitä ihan vaan siivellä.

– Juhannuksen aikaan huomasin yhtäkkiä ja yllättäen, että hetkinen, kauheeta, mulla ei enää olekaan vatsa kipeä. Eikä sen jälkeen ole ollut yhtenäkään päivänä. Herään nykyään joka aamu ihan terveen vatsan kanssa. Se on aivan ihanaa!

Miehen mittari

Eikä tässä vielä kaikki. Myös Erkko sai Mirjan ihmejuomaksi nimittämästä valmisteesta apua.

– Miehellä on ollut jonkin verran kohonnut verenpaine, yläpaine on tosi harvoin jäänyt alle 135, ja yleensä se on ollut 140 tai enemmän.

Alapaine on pyörinyt 80–90 välillä, mutta nyt kun juuri äsken mitattiin, lukemat olivat 127/72. Nykyään yläpaine harvoin nousee enää yli sadankolmenkymmenen ja alapaine yli kahdeksankymmenen. Pudotus on hyvin merkittävä, eikä mitään muuta muutosta meidän elämäntavoissamme ole tapahtunut. Havupuu-uutejuoma on ainoa.

– Mies ei alkuun meinannut uskoa mittarin lukemia, hän väitti että patterit ovat lopussa tai mittari on rikki, mutta kun seuraavana päivänä mittari näytti samoja numeroita, oli pakko ruveta uskomaan. Mies söi yhteen aikaan verenpainelääkkeitäkin, mutta niistä piti luopua, kun ne eivät hänelle sopineet. Nyt ei mitään lääkkeitä enää tarvita, tämä juoma riittää.

Mirja itse on ruvennut pikkuhiljaa myös lisäämään ruokavalioonsa niitä ruokia, jotka aiemmin aiheuttivat vatsaoireita.

– Pala tai kaksi ruisleipää ei enää tee vatsaa kipeäksi, mutta kaalit olen vielä toistaiseksi jättänyt rauhaan. Lääkärille en ole vielä ehtinyt kertoa tästä juomasta, mutta aion tehdä sen sopivan tilaisuuden tullen.

Järviset asuvat aivan meren tuntumassa, ja niinpä heidän harrastuksensakin ovat merellisiä.

– Kun mies jäi kevällä eläkkeelle, meillä on nyt mukavasti aikaa. Hoidamme pihaa ja katselemme kaunista luontoa. Meri on vain 400 metrin päässä. Meillä on vene ja veneilemme paljon. Haukia tulee uistimella ihan kiitettävästi.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Roni Lehti

Terveys-Hymy 11-12

 

Havupuu-uutejuoma

Turun yliopistossa tutkittu luonnon antioksidantti länsirannikon männystä. Tutkimuksiin perustuvien kemiallisten havaintojen ja havupuu-uutejuomaa käyttäneiden henkilöiden kokemusten perusteella sen hyvää tekevä sisältö ei ole pelkän uskon varassa.

Havupuu-uutejuoma

Teksti:Ravintorengas
Avainsanat: vatsa, verenpaine, havupuu-uutejuoma, Karin havupuu-uutejuoma, vatsakipu

Kommentit

Oma kommentti