Ravintolisästä hyötyä rasitusastmasta kärsiville

Uusi ravintolisä voi parantaa merkittävästi keuhkojen toimintaa ja vähentää rasitusastman oireita.

Kansainvälisten tiedemiesten kehittämä ravintolisä voi parantaa merkittävästi keuhkojen toimintaa ja vähentää rasitusastman oireita. Respiratory Medicine -lehdessä julkaistiin hiljattain lumekontrolloitu kaksoissokkotutkimus, joka toteutettiin professori Timothy D. Mickleboroughin johdolla Indianan yliopistossa.

Tutkimus osoitti tilastollisesti merkittävää parannusta keuhkojen toiminnassa ja keuhkoputkien tulehdusten vähenemistä aktiivisesti harjoittelevilla astmaatikoilla. Yhdeksän kymmenestä astmaatikoista kärsii myös rasitusastmasta.

Rasitusastma on yleistä aktiivi- ja huippu-urheilijoiden joukossa. Kansainvälinen olympiakomitea on arvioinut, että 10–15 prosenttia kesäolympiaedustajista ja ainakin 20 prosenttia talviolympiaurheilijoista kärsii rasitusastman oireista.

Keuhkot toimivat paremmin

Julkaistu tutkimus osoitti, että muutamat tärkeät tulehdusmarkkerit, joita vapautuu keuhkoputken ahdistuksen aikana, vähenevät merkittävästi, kun koehenkilöt olivat käyttäneet PCSO-524 -valmistetta, suomeksi Uuden Seelannin vihersimpukkaöljy Lyprinolia.

Tulehduksen merkittävä väheneminen paransi noin 59 prosentilla keuhkojen toimintaa. Tutkimuksen mukaan myös astman aiheuttamat perusongelmat vähenivät ja avaavan astmalääkkeen käytön tarve väheni.

Professori Mickleborough, joka oli tutkinut aikaisemmin erittäin suurten kalaöljyannosten hyötyjä rasitusastmassa, yllättyi siitä, kuinka pieni annos PCSO-524 -valmistetta riittää niin merkittäviin hyötyihin.

Tulehdusten ehkäisyyn

Kölnin yliopiston professori Klaus Baumin johdolla suoritettiin tutkimus, jossa selvitettiin samaisen valmisteen vaikutusta lihasarkuuteen pitkien suoritusten jälkeen. Tutkimus julkaistiin äskettäin Journal of Sports Medicine -lehdessä ja se osoitti, että PCSO-524 – Lyprinol – voi vähentää merkittävästi lihasarkuutta pitkien urheilusuoritusten jälkitilassa, 48 tuntia suorituksen jälkeen.

Lyprinol ehkäisee tai vähentää tulehdusten syntymistä estämällä valkosoluja valmistamasta tulehdusaineita. Oikein käytettynä Lyprinol tuo elimistöön rasvahappoja, jotka vähentävät tulehdusaineiden syntyä merkittävästi. Näin esimerkiksi myös niveltulehdusten yhteydessä kivut lievittyvät ja astman yhteydessä akuuttia lääkitystä tarvitaan vähemmän.

Terveys-Hymy 7-13 

Teksti: Hymy
Avainsanat: rasitusastma, ravintolisä

Kommentit

Oma kommentti